Top 10 Cele Mai Dezastuoase Filme Din Ultimul Deceniu

De-a lungul istoriei cinematografiei, multe filme au avut parte de eşecuri financiare, multe din ele fiind necunoscute publicului larg.
De aceea ne-am gândit să realizăm mai jos o listă de 10 filme care au fost considerate cele mari eşecuri financiare ale industriei cinema moderne din ultimul deceniu, până în anul 2011.

_____________________________________________________________
10. – D-Tox (2002)

Un punct absolut negru pentru cariera lui Sylvester Stallone, filmul D-Tox a avut un aşa mare insucces în jurul lumii, încât a dovedit că dacă Sly nu portretizează un boxer curajos sau un luptător cu bandană şi expert în războiul de junglă, publicul nu este interesat de ceea ce Stallone are să demonstreze şi în altfel de filme.
Acesta film, a fost în cele din urmă lansat şi în Statele Unite, cu întârziere de trei ani de la premiera sa, sub numele de Eye See You.
Cu un buget iniţial de 55 milioane, filmul D-Tox a reuşit să încaseze 1,8 milioane.
Suma Pierdută: 53.1 milioane dolari.

_____________________________________________________________
9. – Soldier (1998)

Regizorul Paul WS Anderson este cel mai bine cunoscut pentru adaptarea unor jocuri video precum Resident Evil sau Mortal Kombat.
Filmul Soldier, îl prezintă pe Kurt Russell ca fiind o nouă armă de război aparţinând unei mari corporaţii din viitor, manipulat şi crescut încă de la naştere pentru a deveni un luptător nemilos.
Filmul s-a vrut a fi la structura sa de bază, un fel de videogame, dar fără un brand propriu cu care să se identifice, publicul a rămas neinteresat de acest proiect al regizorului.
Buget Iniţial : 75 milioane
Încasări Totale : 15 milioane
Suma Pierdută : 60 de milioane dolari.

_____________________________________________________________
8. – Stealth (2005)

Credeţi sau nu, un film despre un bombardier Stealth care îşi dezvoltă propria inteligenţă artificială a fost considerată prea cu gusturi primitive de către anumite categorii de public.
Rob Cohen a adus cu el pentru acest film, bagajul de experienţă vizuală şi era de aşteptat să facă ceea ce a făcut cu Fast And Furios.
Dar în loc de maşini, filmul trebuia să aibă în centru atenţiei, avioane rapide.
Din păcate, Stealth a fost considerat un simplu eşec care a lăsat publicul dezamăgit, în ciuda distribuţiei bune.
Buget Iniţial : 138 milioane
Încasări Totale : 76,9 milioane
Suma Pierdută : 61 milioane dolari.

_____________________________________________________________
7. – Red Planet (2000)

Cu un al doilea film ce avea povestea stabilită pe Marte lansat în anul 2000, publicul a fost în mod evident saturat de aventuri pe planeta roşie, din cauza filmului lansat înainte de acesta, Mission To Mars, al regizorului Brian De Palma.
Red Planet, avându-l în rolul principal pe Val Kilmer, s-a dovedit a fi o adevărată gaură neagră la box-office.
Criticii l-au dispreţuit, dar filmul a avut o bază de fani care au ţinut stindardul filmului ridicat de-a lungul timpului, şi vă spunem sincer, nouă ne-a plăcut!
Buget Iniţial : 100 milioane
Încasări Totale : 33,4 milioane
Suma Pierdută : 66,5 milioane dolari.

_____________________________________________________________
6. – The 13th Warrior (1999)

Regizorul John McTiernan are două dintre cele mai mari filme realizate vreodată în palmaresul său : Die Hard şi Predator şi astfel în ochii noştri cel puţin, regizorul nu poate realiza ceva rău.
Dar în ochii publicului, lucrurile nu stau chiar aşa.
Astfel, talentul regizorului a cam şchiopătat la box-office cu filmul de acţiune şi fantezie The 13th Warrior, ce l-a avut în rolul principal pe Antonio Banderas.
Filmul a fost efectiv desfiinţat de critici şi a eşuat lamentabil în ochii publicului.
Buget Iniţial : 160 milioane
Încasări Totale : 61,6 milioane
Suma Pierdută : 98,3 milioane dolari.

_____________________________________________________________
5. – Speed Racer (2008)

Fraţii Wachowski au fost responsabili pentru trilogia Matrix, una dintre cele mai de succes francize din istoria filmului.
Acest lucru nu a fost suficient pentru a asigura succesul următorului proiect al fraţilor, o adaptare a unui desen animat japonez, care nu s-a apropiat nici pe departe de succesul lor iniţial, filmul Speed ​​Racer ajungând unul din cele mai mari eşecuri ale fraţilor Wachowski.
Buget Iniţial : 200 milioane
Încasări Totale : 93 milioane
Suma Pierdută : 105 milioane dolari.

_____________________________________________________________
4. – The Adventures Of Pluto Nash (2002)

Filmul despre care încă se vorbeşte şoptit la Hollywood, şi care încă este ridiculizat , făcând ca doar simpla menţionare a Aventurilor lui Pluto Nash să cauzeze marilor producători dureri de cap, este sinonim cu un mare eşec la box-office.
Acestă comedie sci-fi cu Eddie Murphy, care a realizat doar şase la sută din ridicolul buget de 120 milioane dolari, încheie în mod brutal cariera avută de Murphy ca şi mare comedian şi scenarist.
Buget Iniţial : 120 milioane
Încasări Totale : 7 milioane
Suma Pierdută : 112,8 milioane dolari.

_____________________________________________________________
3. – Mars Needs Moms (2011)

Lansat relativ de curând, filmul animat cu aventuri în spaţiu, Mars Needs Moms este deja clasat ca unul din cele mai mari dezastre financiare realizate vreodată de cei de la Disney, asta dacă nu ţinem cont de cele din anul 2012 John Carterşi mai nou The Lone Ranger din 2013.
Filmul animat este cauza pentru care, se pare că, regizorul Robert Zemeckis, are mai nou tot felul de probleme în ce priveşte viitoarele sale proiecte.
Buget Iniţial : 150 milioane
Încasări totale : 33,8 milioane
Suma Pierdută : 116,1 milioane dolari.

_____________________________________________________________
2. – The Alamo (2004)

„Nu vei uita niciodată” spune sloganul filmului The Alamo, o repovestire cu buget mare a ultimei revoluţii texane, care a avut probleme din cauză că fiecare adult şi copil din America cunoştea deja povestea, iar istoricii au subliniat zeci de anacronisme evidente.
În cele din urmă, în afară de critici şi câţiva istorici, nimeni nu a mers la cinematograf să vadă filmul.
Buget Iniţial : 145 milioane
Încasări Totale : 25,8 milioane
Suma Pierdută : 119,2 milioane dolari.

_____________________________________________________________
1. – Sahara (2005)

Marele pierzător din fruntea listei noastre, este aventura lui Matthew McConaughey, o amestecătură de dramă cu puţină comedie, un film care probabil îl face şi pe renumitul actor să urle atunci când pronunţă cuvântul magic: Sahara.
Privind în ansamblu, filmul nu este foarte prost, dar să ai un buget iniţial de 241 milioane dolari, şi să ai în principiu parte doar de nişte filmări mai sofisticate prin deşert, înseamnă proasta gestionare a bugetului, ne-interesul regizorului Breck Eisner pentru succesul filmului şi nu în ultimul rând o campanie promoţională defectuoasă, ce nu a reuşit să aducă în prim plan, un film ce probabil ar fi făcut vâlvă la boxoffice.
Chiar şi autorul cărţii pe care s-a bazat filmul, Clive Cussler, a dat în judecată producătorii şi realizatorii filmului.
Buget Iniţial : 241 milioane
Încasări Totale : 119 milioane
Suma Pierdută : 121,7 milioane dolari.

_____________________________________________________________ 

Desigur, topul nostru este realizat pentru filmele apărute doar până în anul 2011.
Situaţia poate să stea altfel după eşecurile lamentabile din ultimii doi ani.
În cazul în care vreţi să vedeţi filmele de mai sus, doar pentru simpla curiozitate, vă dorim Vizionare Plăcută!

4 comentarii

  1. D-Tox chiar a fost un dezastru 🙂
    Mie chiar mi-a placut Sahara! si Mars Needs Moms si The 13th Warrior si chiar Red Planet 🙂

  2. In afara de The Alamo, la care sincer nu am avut rabdare sa ma uit, le-am vazut pe toate, si pot sa zic ca nu sunt chiar asa de rele filmele.
    Dar cum puterea banului vorbeste si publicul din cinematografe, sunt de acord ca unele au fost chiar penibile 😉 chiar Sahara a fost putin lung si jenant 😀

    P.S. Frumoasa pasare albastra se plimba pe pagina la voi :)))

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.