Filmul SF Cu Will Si Jaden Smith Regizat De M. Night Shyamalan Se Numeste After Earth

M. Night Shyamalan va regiza un film SF ce avea la inceputul anului titlul provizoriu One Thousand A.E. avandu-i in rolurile principale pe Will Smith si fiul sau Jaden, film ce primeste acum titlul oficial: After Earth.
M. Night Shyamalan a anuntat la inceputul anului ca pregateste un film SF pentru Jaden Smith, dar dupa ce a facut totul oficial, a adaugat si stirea ca Jaden il va avea ca si co-star pe tatal sau, Will Smith.

Speculatii privind acest proiect au tot iesit in atentie de atunci incoace, si chiar si in luna Aprilie cand cei de la Sony Pictures au lansat oficial un comunicat de presa ce se referea la filmul lui M. Night Shyamalan ca fiind un SF de aventura, zvonurile nu au incetat, desi unele vocile maselor sunt foarte suspicioase in ceea ce priveste implicarea regizorului intr-un asemenea proiect.
In comunicatul de presa, Doug Belgrad, presedintele Columbia Pictures a declarat urmatoarele:
M.Night Shyamalan este un regizor remarcabil, care are o viziune extraordinara pentru aceasta poveste de aventuri science-fiction si nu pot fi mai incantat de atat sa lucrez din nou cu Jaden dupa experientele noastre din The Pursuit of Happyness si The Karate Kid. Suntem incantati sa-i avem impreuna pe cei doi atasati la acest proiect.”

M. Night Shyamalan a aderat recent la reteaua de socializare Twitter si a dezvaluit cateva lucruri despre colaborarea sa viitoare cu Will Smith, intr-un film despre ceea ce se intampla atunci cand un baiat (Jaden Smith) si tatal sau sufera un accident cu nava spatiala ce ajunge pe Pamant la o mie ani dupa ce omul l-a abandonat.
Daca la inceputul anului Shyamalan a declarat ca filmul se va numi One Thousand A.E. se pare ca acest titlu nu se potrivea descrieri pe care productia o avea.
Shyamalan a declarat de curand ca e la noua saptamani departare de inceperea filmarilor si ca filmul este acum intitulat After Eart, iar scenariul este co-scris de Gary Whitta.

Regizorul unor filme ce The Sixth Sense, Signs, The Village, Lady In The Water, The Happening, Unbreakable, sau Avatar: The Last Airbender, lucreaza in stilul sau propriu, avand un semn aproape dinstinctiv pentru cadrele pe care le produce, fiind vorba mai mult despre jocul cu psihologia filmarilor, a culorilor folosite, si a atmosferei pe care ele o imprima spectatorului.
Povestirile din filmele sale (probabil cu exceptia filmului The Last Airbender) sunt extrem de diluate, el incercand sa atraga prin utilizarea unui ritm meditativ, persistent pe lucruri cum ar fi sunetul lin, sau culorile vii, imbinate cu peisaje ce iti taie rasuflarea, pe un fundal plin de costume ce imbina diferite culturi.
Publicul traditional probabil nu are interes in ideile sale vizuale sau stilul regizorului de a spune o poveste, desi nu credem ca prezenta lui Will Smith va schimba asta in viitorul film After Earth.
Un alt lucru probabil important, este faptul ca filmele lui Shyamalan nu sunt neaparat menite sa aduca un sentiment de realitate, regizorul incarcand sa aduca pe ecrane o lume surrealista si intotdeuna extravaganta in imaginile si cadrele stilizate pe care regizorul le realizeaza mai bine ca oricine, in timp ce majoritatea filmelor incerca sa faca totul cat mai credibil.
Intr-un cuvant regizorul M. Night Shyamalan pune accent pe magia vizuala si mai putin pe scenariul filmului pe care il produce.

In ceea ce priveste noul proiect semnat de regizor si ultimele mesaje pe care acesta le-a postat pe twitter, suntem in masura sa va spunem ca filmarile vor incepe undeva in luna Februarie, si ca regizorul a studiat schitele pentru productie cam 9 luni, fiind inspirat, dupa spusele sale, de pictorul Andrew Wyeth.
Co-scenaristul regizorului, Gary Whitta, a postat deasemenea mesaje despre viitorul film spunand:
„Am avut doar o singura discutie cu M. Night Shyamalan despre modul in care pre-productia se va desfasura pentru After Earth. Suna fantastic, si aateptam cu nerabdare sa punem scenariul in aplicare!”

Ne-a placea sa spunem ca suntem incantati sa vedem un film science-fiction regizat de Shyamalan, dar dupa ultimele sale filme, asta ar suna ca o minciuna.
In acest moment singura speranta sta in determinarea lui Will Smith sau a fiului sau Jaden Smith, care vor avea cu siguranta, un cuvant de spus in creativitatea productiei.
Totusi, in ciuda numeroaselor premii si recenzii negative, stim ca Shyamalan este un regizor talentat, si ca poate nu a avut parte de norocul necesar, avand nevoie doar de un nou gen si o poveste originala pentru a-si demonstra potentialul.
Vom reveni cu informatii despre proiect imediat ce alte noutati vor ajunge online.

2 comentarii

  1. Povestea suna interesant.
    Cat despre regizor, nu prea mi-a placut nimic din ce a facut, probabil in afara de sixth sense si poate 50% din the happening, care ca si idee a fost genial, dar Shyamala l-a transformat in cu totul altceva.
    Probabil ca Will Smith ar putea salva filmul asta, daca se implica mai mult.
    La cat mai multe filme SF 🙂

  2. Hehe, dupa atata nereusite, norocul ii cam surade lui M. Night Shyamalan si asta datorita faptului ca Will Smith este un impatimit al genului sci-fi.

    Redemption ! 🙂

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.