Abraham Lincoln Este Vânătorul Vampirilor În Primul Trailer Oficial

20th Century Fox a lansat primul trailer oficial pentru filmul hibrid fantasy cu accente istorice şi dramatice, Abraham Lincoln: Vampire Hunter şi câteva imagini noi pentru acest controversat proiect produs de Tim Burton.
Totul se trage din credinţa că Abraham Lincoln a fost singurul preşedinte al Americi care şi-a declarat public curiozitatea pentru supernatural, recunoscând că el crede în forţe ce acţionează mai presus de înţelegerea noastră.
Până aici totul este adevărat, cu probe istorice destul de solide, ce-i aduc celui de al 16-lea preşedinte al Americi o alură misterioasă şi intrigantă în acelaşi timp.

Conceptul de bază din spatele lui Abraham Lincoln: Vampire Hunter, este faptul că preşedintele omonim ducea o viaţa secretă şi îşi petrecea nopţile ducând o luptă continuă împotriva monştrilor periculoşi care se hrănesc cu sânge de om, după ce una din victime a fost chiar mama lui, Nancy Hanks Lincoln (Robin McLeavy).
În romanul original scris de Seth Grahame-Smith, care a co-scris scenariul pentru această adaptarea cinematografică, multe din ambiţiile politice ale lui Abraham şi manevrele sale din timpul mandatului său se dovedesc a fi gesturi care slăbesc în mod direct clanurilor ascunse ale vampirilor din America De Nord.
Aşadar, Abraham Lincoln: Vampire Hunter explorează viaţa secretă a preşedintelui în cauză şi aduce în prim plan o poveste prezumtiv nespusă, care a modelat naţiunea americană.

Produs de către Tim Burton şi regizat de controversatul Timur Bekmambetov, filmul aduce o altă viziune proaspăta şi viscerală a poveştilor originale cu vampiri, ducând imaginaţia dincolo de hotarele fantesiei moderne ale vampirilor, încercând această abordare istorică unde Abraham Lincoln devine ca cel mai mare vânător de vampiri din istorie.
Dacă după toate cele spuse mai sus încă eşti aici şi citeşti, atunci sunt şanse să fi intrigat de acest proiect amestecat de istorie cu elemente de fantasy şi probabil să gândeşti la fel ca noi.

Indiferent de unde vine povestea şi indiferent câte subiecte adevărate sau ireale aduce filmul pe marile ecrane, el trebuie să rămână un spectacol, chiar dacă uneori exagerat, un spectacol ce trebuie să ne distreze pe noi şi pentru asta suntem gata să înghiţim orice teorie legată de Abraham Lincoln, atâta vreme cât ea este bine realizată.
Nu o să stăm să analizăm ce se ascunde de fapt în spatele acestei poveşti, şi nici nu vom pierde vremea cu încercări disperate de a afla adevărul despre Abraham Lincoln, ci doar ne bucurăm de spectacolul vizual pe care filmul îl va aduce în faţă noastră, exact aşa cum nu am analizat nici abordarea lui Guy Ritchie, care l-a readus la viaţă pe Sherlock Holmes într-o viziune proprie cu un excelent spectacol vizual.

Iar în cazul de faţă spectacolul vizual ce îl aduce pe vânătorul de vampiri Abraham Lincoln pe marile ecrane, este unul regal, sub bagheta lui Tim Burton, cu o distribuţie destul de solidă, ce include nume ca Benjamin Walker, Mary Elizabeth Winstead, Anthony Mackie, Dominic Cooper, Alan Tudyk, Jimmi Simpson şi Rufus Sewell.
Filmul de actiune fantasy Abraham Lincoln: Vampire Hunter va ajunge în cinematografe în 3D, începând cu data de 22 Iunie 2012.

6 comentarii

 1. Mă tot gândesc cum ar fi să facem şi noi o aşa re imaginare a unui personaj istoric?
  Ce al nostru Nicolae Bălcescu nu ar fi bun pe post de vânător de vampiri?
  Mai ales că e aceeaşi perioadă şi mai ales că după revoluţie a fost arestat de autoritățile Imperiului Otoman care au înăbușit revoluția, Bălcescu reușind să evadeze, plecând în Transilvania.
  Cum ar fi oare să îl vedem pe Bălcescu luptând cu acoliţi lui Dracula? Sau chiar cu Dracula însuşi?:)

  1. Sincer? s-a mai discutat ideea asta de 1 milion de ori, fara nici un rezultat!
   Am avea multe figuri reprezentative pentru astfel de filme, dar nu exista initiativa si banuiesc ca nici bani.
   In fond si la urma urmei primul vampir a fost Dracula, o marca romaneasca.
   Noi romani stim sa facem filme tragice, care scot partea intunecata a lucrurilor la suprafata.
   Filme romanesti din care sa reiasa cat de saraci suntem, cat de rau o ducem, cat de rau era pe vremea comunismului sau cat de jalnici suntem la comedii (vezi filmul Poker a lui Nicolaescu si continuarea care iese in curand).
   Unele filme romanesti nu isi au rostul, dar castiga bani publici pentru productie, si premii internationale, neinteresante, si ne laudam cu ele.

   Exemplu? :
   Valul de cronici elogioase si primele premii deja castigate De Morgen m-au facut sa ma am multa incredere in debutul de lung-metraj al lui Marian Crisan cu acest film, dar dupa ce l-am vazut mi s-a parut foarte supraevaluat si la fel ca toate celelalte filme romanesti.
   La fel si in alte cazuri.
   Deci avem de unde, dar atata vreme cat cercul nostru de dragi regizori vad ca filmele astea ce prezinta realitatea dura de la noi merg, asa va ramane mereu, ca si cum ar fi niste capodopere cinematografice romanesti!

  2. Apropo de Sergiu Nicolaescu si de Poker 🙂
   Daca tot vorbim de regizori romani, Sergiu Nicolaescu a mai bifat o noua finantare consistenta la concursul de proiecte al Centrului National al Cinematografiei, la inceputul anului trecut.
   La varsta de 80 de ani, el a obtinut 1.561.841 de lei, circa 368.000 de euro, pentru „Ultimul corupt al României“, filmul ce se vrea o continuare la Poker, si va avea premiera pe 17 luna asta, productia avand pozitia a doua in topul creditelor alocate, desi ca punctaj filmul se afla deabia pe locul 9.
   Aici se duc bani, nu in proiecte viabile.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.