Adaptarea Romanului Grafic SF Last Man Standing Îşi Caută Regizor

Romanul grafic futurist Last Man Standing va fi adaptat pentru marele ecran de către cei de la Paramount şi va avea un scenariu scris de David Leslie Johnson (Orphan, Wrath Of The Titans).
În timp ce la Hollywood mulţi regizori sun ocupaţi cu promovarea filmelor de mare succes, în San Diego la evenimentul Comic-Con, studiourile făceau unele săpături pentru a găsi o proprietate ce ar putea fi adaptată într-o franciză populară pentru marele ecran.
Una dintre cele mai mari descoperiri a fost Last Man Standing, un roman grafic unic de Dániel LuVisi care are potenţial evident ca o platformă multimedia, care a fost achiziţionată de Paramount imediat ce drepturile de autor au fost puse la bătaie pe piaţă.

Plasat 600 de ani în viitor, romanul grafic spune povestea unui fost soldat pe nume Gabriel, o armă techno-genetică avansată numită şi Paladin, care a fost proiectată pentru a ajuta Pământul în câştigarea unei o lungi lupte cu Marte.
Din cei 10 soldaţi originali Paladin, Gabriel este ultima forţă de neoprit creată de Programul Paladin.
Modificat genetic, Gabriel, este un războinic cu puteri supranaturale şi după întoarcerea sa pe Pământ, este tratat ca un erou.

Asta până când este trădat şi înscenat pentru o serie de crime atroce de către un sindicat din lumea interlopă pe nume Pandemonium, ce are legături cu grupările teroriste.
În urma acestor evenimente, Gabriel este acuzat de trădare şi trimis într-o închisoare de nivelul 9, unde este încarcerat.
După nouă ani de tortură şi de agonie, cel ce a fost odată un erou celebru, reuşeşte să evadeze din iadul în care a fost condamnat pe nedrept şi porneşte într-o călătorie direct în inima lumii interlope din Noua Amerika, ţara pe care a slujit-o în trecut.
Într-o lume plină de personaje colorate şi periculoase, unii duşmani, alţii prieteni, eroul invincibil sapă adânc pentru a descoperi adevăratul motiv din spatele înscenării lui şi descoperă o problemă căruia nu e sigur că-i va face faţă: află că e pe moarte.

Romanul grafic Last Man Standing a atras atenţia prin design-ul unic şi foarte creativ, care aduce o abordare unică, venind cu o varietate de personaje interesante ce se intersectează într-o lume foarte futuristă creată de LuVisi.

Tocmai de aceea, oficiali de la Paramount s-au gândit la scenaristul potrivit şi l-au angajat pe David Leslie Johnson pentru a găsi modalitatea potrivită de a combina partea fantasy cu cea scifi a acestui roman grafic.
Johnson, care şi-a iniţiat munca ca şi asistent a lui Frank Darabont, la filme precum The Green Mile şi The Shawshank Redemption, nu numai că a scris scenariul pentru filmul Orphan din 2009, dar a lucrat şi la scenariul filmului Red Riding Hood şi Clash of The Titans sau continuarea acestuia Wrath Of The Titans ce va avea premiera pe 30 Martie.

Cu experienţa sa de lucru în filmele fantasy, horror şi de acţiune, Johnson pare a fi candidatul perfect pentru adaptarea poveştii SF de acţiune pentru marele ecran şi se pune deja problema unui regizor care să se ridice la nivelul aşteptărilor.
Totuşi o întrebare rămâne, va fi un scriitor în stare să realizeze un scenariu pentru un viitor film sci-fi de acţiune, care să păstreze elementele originale ale romanului grafic?
În timp ce această întrebare planează asupra viitoarei adaptări Last Man Standing, mult mai probabil că alegerea unui regizor cu o viziune unică, va fi mult mai dificilă.
Vom încerca să vă ţinem la curent cu dezvoltarea acestui proiect, ce deocamdată sună promiţător.

Un comentariu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.