Ridely Scott Declară Că Prometheus Nu Este Un Prequel Al Filmului Alien

Regizorul Ridley Scott vorbeşte despre Alien şi despre conexiunile pe care clasicul film le are cu viitorul său blockbuster Prometheus şi rolul lui Guy Pearce, dezvăluind dacă creaturile iconice xenomorfe îşi vor face apariţia.
Prometheus este considerat deja de multă lume ca fiind un prequel pentru seria filmelor Alien şi este deja un lucru ştiut că doar regizorul Ridley Scott este singurul care neagă acest aspect.
Dar oare ce îl determină pe veteranul regizor să susţină răspicat acest lucru?

În timp ce filmul aproape sigur se califică ca un prequel în sensul tehnic, întrebarea ce rămâne încă în mintea tuturor fanilor rămâne: îşi vor face apariţia faimoasele creaturi extratereste sau nu?
Recent, intr-o declaratie Ridely Scott a vorbit despre noul său film scifi şi despre cum complotul din film se conectează cu seria Alien din 1979 şi probabil cel mai important aspect, cum se leagă rolul interpretat de Guy Pearce (Lockout) cu Prometheus.
Deşi din declaraţiile sale, regizorul susţine în continuare că Prometheus nu este un prequel pentru Alien, el a declarat următoarele despre aşa zisele legături dintre filme:
– „Atunci când am realizat Blade Runner şi primul film Alien, m-am gândit ipotetic că în viitorul apropiat lumea va fi deţinută de unele companii gigant.
Acesta este motivul pentru care avem Tyrell Corporation în Blade Runner şi Weyland Yutani în Alien. Aceştia din urmă au trimis nava Nostromo.”

Evident că mintea şi viziunea unică a regizorului a dat roade în două filme ce sunt momentan considerate unele din cele mai bune filme clasice sci-fi, viziune ce a născocit aceste aşa zise corporaţii gigant ce vor deţine toate tehnologiile avansate într-un viitor apropiat şi care ar putea să aibă legături strânse cu orice film sci-fi viitor pe care Ridely Scot îl va face.
Totuşi numele acestor corporaţii din filmele mai sus amintite, au devenit arhicunoscute în timp, iar fani s-au întrebat în nenumărate rânduri, de unde vin aceste denumiri.

Aici intervine din nou regizorul şi încearcă să ne lămurească ce rol va deţine Guy Pearce în viitorul film sci-fi Prometheus şi ce legătură au creaturile xenomorfe cu acţiunea din acesta revenire a lui Scott la genul SF:
– „Nava Prometheus este deţinută de către un antreprenor numit Peter Weyland, care este jucat de Guy Pearce. Aceasta este singura legătură dintre cele două filme şi absolut nimic mai mult. Prometheus este un film nou, o lume nouă care va fi explorată şi filmul este plin de idei şi viziuni noi. Şi desigur noi monştri” a declarat regizorul.

Oare acest lucru înseamnă că creaturile xenomorfe nu vor fi oficial în film, aşa cum regizorul Ridley Scott încearcă să ne convingă?
Sau este doar un joc de strategie în care aceşti noi monştri nu sunt din punct de vedere tehnic xenomorfii pe care-i cunoaştem, dar au legături strânse cu creaturile originale?
Prometheus pare a fi de departe cel mai ciudat şi cel mai interesant blockbuster science-fiction al anului 2012 şi probabil nu are bugetul unor filme ca The Avengers sau The Dark Knight Rises, dar va fi aproape mai mult ca sigur cel mai ciudat şi misterios proiect science fiction din ultimii ani.

Dacă Ridely Scott îşi încearcă strategia pe noi sau nu, dacă legăturile sunt strânse cu universul Alien, sau dacă singura conexiune dintre filme este doar numele unei corporaţii, rămâne să ne lămurim de aceste lucruri peste aproximativ patru luni, când Prometheus va începe să ruleze în cinematografele din întreaga lume începând cu data de 8 Iunie.

2 comentarii

  1. Abia astept sa il vad! Sunt un mare fan al seriei Alien, mai ales al filmului doi din quadrilogie, "Misiune de pedeapsa". Efectele speciale din Alien chiar daca sunt facute acum mai bine de 30 de ani mi se par foarte bune si pot da clasa unora facute cu tehnologii avansate din zilele astea. Am inteles ca a luat un Oscar pentru efecte speciale 🙂

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.