The Hunger Games – Ce Trebuie Să Şti Dacă Nu Ai Citit Cărţile

Află de ce filmul Jocurile Foamei se vrea o nouă sagă de succes pentru cei de la Lionsgate, şi cum încearcă studioul să aducă cu el o nouă aventură pentru generaţia zilelor noastre.
The Hunger Games este elementul hot pentru tineret din industria cinematografică filmul care are deja vândute un număr record de bilete în avans şi care a câştigat deja influenţe puternice din partea criticilor, filmul care se vrea un mare succes pentru studioul Lionsgate, cu o continuare care este deja pe drum, făcându-l astfel unul din acele filme anticipate în care s-a investit muncă enormă, începând de la campania publicitară până la efectele speciale ale filmului.
Şi toate astea doar pentru a înlocui Saga Twilight care este pe sfârşite.
Dar asta nu înseamnă că toată lumea este încântată să vadă acest film.

Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde naţiunea cunoscută sub numele de Panem, tările au devenit o societate totalitară, cu 12 districte subjugate de Capitoliu, un bogat oraş-stat.
Din cauza unei răzmeriţe avute loc cu aproape un secol în urmă, cele 12 districte rezistă la limita subzinstenţei, asigurând în acelaşi timp materiile prime necesare pentru extravagantul stil de viaţă al Capitoliului.
Şi, ca să nu uite niciodată de controlul absolut al acestuia, Jocurile Foamei sunt organizate anual, iar fiecare district trebuie să înscrie două tributuri, un băiat şi o fată cu vârste între 12 şi 18 ani, pentru a lupta pe viaţă şi pe moarte în Jocurile Foamei transformate într-un gigantic şi sângeros reality show vizionat obligatoriu de toată lumea din Panem.
Numai unul din cei 24 de participanţi poate supravieţui.

Incă de la începutul poveşti faci cunoştinţă cu Catniss (Jennifer Lawrence), o voluntară adolescentă din districtul cel mai sărac, al 12-lea, bogat în mine de cărbune.
Alături de Peeta (Josh Hutcherson), un fost coleg de şcoală, Catniss va ajunge în Capitoliu pentru cea de-a 74-a ediţie a Jocurile Foamei şi face tot posibilul să întoarcă sorţii în avantajul ei.
Ce urmează funcţionează şi la nivel de SF şi la nivel de poveste despre maturizare, dar şi ca satiră sau comentariu social la adresa dependenţei publicului de entertainment.
Publicul tânăr este probabil cel mai familiarizat cu universul din The Hunger Games/Jocurile Foamei, trilogia scrisă cu nemaipomenit succes de Suzanne Collins.
Autoarea s-a implicat şi în scenariul şi producţia ecranizării, iar rezultatul este uimitor de fidel şi captivant atât pentru fani, cât şi pentru cei care n-au habar de Panem sau districte.
Chiar dacă este o carte scrisă pentru adolescenţi, Jocurile Foamei a avut cu ce prinde în mreje cateodata şi cititorul adult.

Seria Jocurile Foamei a devenit rapid un bestseller internaţional, aşa că varianta pentru marele ecran a fost următorul pas. Lionsgate deţine drepturile pentru distribuţia internaţională a ecranizării.
Iniţial, Suzanne Collins a scris singură scenariul, apoi acesta a fost rescris de Billy Ray, dar prima ciornă a scenariului a fost înlocuită cu cea scrisă de Collins împreună cu regizorul Gary Ross.
Jocurile Foamei este adus de Forum Film România şi va fi în cinematografe din 23 Martie.
Deşi premiera primului film Jocurile Foamei va avea loc abia luna aceasta, producătorii deja au început să lucreze la partea a doua, Catching Fire, care va apărea anul viitor.
Bugetul de început al filmului a fost de 60 de milioane de dolari, apoi a crescut la 75 de milioane şi a ajuns, în final, la 100 de milioane de dolari.
Filmul îi are în distribuţie pe Jennifer Lawrence în rolul lui Katniss Everdeen, protagonista poveştii, Josh Hutcherson în rolul lui Peeta Mellark, celălalt tribut din Districtul 12, Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) prietenul cel mai bun al lui Katniss şi partenerul său de vânătoare, Willow Shields (Primrose Everdeen) sora mai mică a acesteia, Paula Malcomson mama celor două, Elizabeth Banks (Effie Trinket) escorta tributurilor din Districtul 12, Woody Harrelson (Haymitch Abernathy) fost câştigător al Jocurilor, acum un alcoolic, mentorul lui Katniss şi al lui Peeta şi Donald Sutherland în rolul Preşedintelui Snow.

Jocurile Foamei a fost filmat în diferite locaţii din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii: Asheville scenele din timpul jocului; Charlotte şi Concord cu scenele din Capitoliu; Hildebran şi Shelby Districtul 12, DuPont State Forest, North Fork Reservoir şi Pisgah National Forest.
Deocamdata Soundtrack-ul pentru Jocurile Foamei, este pe primul loc în vânzările iTunes, şi e bine de ştiut ca Sting a înregistrat o melodie pentru compilația The Hunger Games: Songs from District 12 and Beyond.
Ar mai fi multe de spus aici, dar având în vedere că mâine filmul regizat de Gary Ross, Jocurile Foamei va avea premiera, o să vă oferim plăcerea de a vă convinge singuri dacă este sa nu un film ce va lansa aceeaşi isterie în rândul tinerilor ca şi celebra Sagă Twilight.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.