PROMETHEUS: Noul Trailer Prezintă O Odisee Spaţială Întunecată Şi Tulburătoare

Orori supernaturale de origine extraterestră bântuie echipa de exploratori spaţiali în noul trailer pentru filmul Prometheus, ce marchează revenirea regizorului Ridley Scott la universul Alien.

Răbdarea cu care cei de la 20th Century Fox scot efectiv frânturi de informaţii tot mai puţine şi mai dese despre Prometheus poate deveni obositoare, dar s-a dovedit a fi destul de eficientă pentru a genera multă vâlvă în jurul filmului sci-fi al regizorului Ridley Scott.
Studioul a recunoscut în mod oficial că în zilele noastre, trailerele filmelor extrem de anticipate, cum ar fi aceasta, sunt ele însuşi nişte evenimente deosebite şi că ei au exploatat cu viclenie interesul tuturor fanilor cu privire la subiectul filmului lui Scott, într-o campanie publicitară ce stârnit multă vâlvă. Dacă săptămâna trecută fani au avut parte de tot felul de frânturi din poze ce la final au dezvăluit imaginea unei hărţi stelare impresionante (poza de mai sus) şi după două clipuri video scurte ce se adaugă campaniei virale ce conţinea şi o pre-vizualizare a trailerului IMAX, iată că astăzi avem parte şi de trailerul întreg pentru Prometheus. Similar cu trailerul anterior, acesta amestecă rapid flash-uri de scene pline de violenţă şi evenimente tulburătoare, cu efecte vizuale întunecate şi somptuoase ale unei lumi extraterestre sumbre, împreună cu o schiţă solidă a complotului, dar care încă evită dezvăluirea tuturor secretelor filmului.

Filmul Prometheus are o distribuţie solidă, cu Charlize Theron, Idris Elba, Noomi Rapace, Michael Fassbender şi Logan Marshall-Green ce formează un grup de astronauţii angajaţi într-o călătorie palpitantă în cele mai întunecate colţuri ale universului, în căutarea de indicii ce ar putea explica originile omenirii pe Pământ. Evenimentele iau o întorsătură neaşteptată atunci când exploratori spaţiului cosmic descoperă lucruri ce nu au fost menite să fie descoperite, începând cu titlul filmului de origine mitologică, culminând cu lupta pentru supravieţuire ce se leagă în final de misiunea lor de a păstra însăşi existenţa omenirii. Misterul ce învăluie producţia Prometheus, a dat bătaie de cap fanilor încă de când proiectul a fost anunţat, dar care deopotrivă a adus nebunia speculaţilor la maxim odată ce Ridley Scott a început să dezvăluie frânturi din complotul producţiei, care au culminat cu ultima campanie virală, ce NU dezvăluie foarte mult din secretele esenţiale ale filmului, dar care stârneşte destulă agitaţie în jurul imagini ce prezintă o hartă stelară şi a ultimului clip viral despre un android construit de Weyland Corporation. Ridley Scott a declarat anterior faptul că Michael Fassbender joacă un android în Prometheus şi acest clip video viral, prezintă personajul interpretat de Fassbender şi arată despachetarea unui Android Uman fabricat de Wyland Corporation. Acest ultim clip viral pentru campania ce va continua şi singurul care merită cu adevărat menţionat aici, este extrem de bine realizat şi suntem siguri că mulţi fani au fost extaziaţi la finalul clipului.

Revenind la principalul subiect de astăzi, trailerul Prometheus, lansat special pentru IMAX, trebuie să precizăm că există o mulţime de imagini noi, dar care indirect amintesc de clasicul Alien, cum ar fi personajul lui Noomi Rapace în lenjerie intimă, luptându-se cu o ameninţare necunoscută la bordul navei, efectele de top CGI amestecate cu fundaluri impresionante şi familiare, noile imagini ne mai tachinează cu proeminente teme mitologice narative care arată şi sună unic.
În mod similar cu Alien şi aici există unele legături şi interese financiare ale companiei Wyland, care vizează conectarea evidenta cu universul Alien, mai ales că vedem în premieră o imagine cu un costum spaţial mecani ce se desprinde de pe creatura intitulată SpaceJockey.

Nu este nici o revelaţie să spunem că povestea din Prometheus se leagă în general de creatura ciudată, care a fost confirmată, deşi există şi monştrii noi ce se pot zări pentru puţin timp în acest nou trailer, dar care rămân un secret pentru moment.
În general, Prometheus continuă să arate ca un amestec fantastic de sci-fi şi horror, fiind unul din cele mai anticipate filme de anul acesta, confirmând spusele scenaristul Matt Damon Lindelof, care a declarat că filmul Prometheus „Te va face să tresari de spaimă”.

Probabil Prometheus nu va fi cel mai mare succes din această vară, dar fără îndoială are potenţialul de a deveni unul din cele mai bune filme SF. Epopeea science-fiction Prometheus, va începe să ruleze în cinematografele din întreaga lume începând cu data de 8 Iunie.

5 comentarii

  1. @Adina
   Halleluja sister :))
   Vin sa te tin de mana la vizionare :))))))

   Chiar nu inteleg de ce tot neaga Scott legaturile cu Alien, cand se vede cu ochiul liber cat de strans legate sunt subiectele.
   Tin minte cand au inceput zvonurile despre film se zicea ca va fi Alien 5, dar banuiesc ca nu ar fi dat bine o continuare a seriei dupa atatia ani.

 1. Holly Molly
  Total diferit fata ce ce am vazut anterior.
  Iar harta aia stelara arata bestial 🙂
  Cred ca la fel ca si Alien 1 – 2 asta o sa devina un sf clasic.
  Daca esti un fan Aline, asta e un must see.
  Are un feeling pe care doar Scott il poate darui.
  Terifiant si minunat, astept cu nerabdare.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.