tdfn-ro-chameleon-short-film

Filmul Scurt CHAMELEON Spune O Poveste Sci-Fi Tulburătoare

Decide dacă povestea scifi din filmul de scurt metraj Chameleon merită să fie adaptată pentru marele ecran sau este doar o altă poveste ce va rămâne în anonimat.

Ocazional, cinefili pot lua în considerare câte un film scurt ce prezintă unele poveşti ce ar pute deveni filme de lung metraj şi chiar mai mai mult de atât, toate astea luând în considerare că unele filmele scurte pot fi uneori mai interesante şi cu o poveste ce poate fi mai bună decât a unui blockbuster.

Fanii poveştilor science-fiction şi a filmelor de scurt metraj ar trebui să îşi facă timp pentru a viziona producţia scurtă a lui Sam Lemberg intitulată Chameleon, bazată pe o poveste scrisă Harvey Colin, ce tratează o temă mai veche terifiantă despre invazia unor extratereştri ce pot imita perfect omul.
Aşadar, înainte să vă faceţi o părere despre filmul scurt pe care îl veţi vedea mai jos, trebuie să vă precizăm că subiectul a mai fost folosit şi în trecut, probabil nu cu mult succes, dar la fel de bine, într-o adaptare a unei poveşti scurte de Philip K. Dick intitulată The Impostor ce a avut parte de un film în anul 2001 şi care trata aproximativ acelaşi subiect delicat.
Regizorul Sam Lemberg şi noul său film de scurt metraj Chameleon, bazat pe o poveste scurtă science-fiction de autorul Colin Harvey (a se citi întreaga poveste scurtă în engleză AICI) reuşeşte să ne prezinte şase minute dintr-un film interesant, bine jucat, cu efecte decente şi ce va ţine privitorul într-un suspans până la finalul destul de impresionant.

Filmul scurt Chameleon preia poveste la şapte luni după ce o rasă de extratereştri au invadat Pământul iar guvernul bănuieşte că extratereştri îşi modifică ADN-ul pentru a copia perfect oameni.
După ce un ofiţer militar pe nume Herb reapare misterios la câteva luni după ce a fost răpit, soţia lui Emily este chemată să-i pună întrebări despre evenimente din viaţa cuplului pe care doar ea le-ar putea şti şi pentru a afla cine sau ce este el cu adevărat.
Atunci când este executat corect, un film scurt poate ajunge chiar până la punctul de a fi amuzant, plin de divertisment sau considerat provocator şi în unele cazuri să poată capta atenţia unui mare oficial de la un posibil Studio.
Exact ca şi ultimul film de scurt metraj Rosa, ce a făcut vâlvă pe internet, al artistului grafic Jesús Orellana, în ultimii ani filme scurte precum ar fi The Gift, Panic Attack sau The Raven (nici o corelaţie cu viitorul film inspirat de Edgar Allen Poe cu John Cusack) şi-au început aventura ca filme de scurt metraj şi toate sunt în prezent în dezvoltare pentru marele ecran.
Probabil vă mai amintiţi de District 9 al lui Neill Blomkamp? cel cu reclama la masina Citroen ce danseaza?, film ce a primit undă verde pentru marele ecran după ce filmul său scurt Alive In Joburg a primit laude şi a captat atenţia cui trebuia.
Tu ce crezi, ar putea Chameleon fi următorul film ce ar primi undă verde pentru marele ecran?

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.