Blade Runner 2 Va Fi O Continuare Directă A Filmului Original

Regizorul Ridley Scott a declarat că scenariul pentru noul film Blade Runner va fi scris de cel ce l-a ajutat cu scenariul la filmul original din 1982 şi că povestea va avea în rolul principal o femeie.
Toţi ochii sunt aţintiţi în aceste luni spre regizorul Ridley Scott şi filmul SF Prometheus, ce se apropie de mult aşteptata premieră.

Dacă încă nu ştiai, regizorul Ridley Scott este gata să preia din nou cârma unui proiect SF cu continuarea propriului său film sci-fi din 1982, Blade Runner, pentru cei de la Warner Bros, proiect ce a fost anunţat încă de anul trecut din luna August şi despre care am mai vorbit.
Blade Runner 2 a fost în dezvoltare o perioadă de timp şi nu se ştia exact dacă va fi o continuare directă a filmului din 1982, sau dacă acţiunea noului film Blade Runner va avea loc înaintea evenimentelor din filmul original.
După ce la finalul anului regizorul a confirmat că producţia va fi un sequel, el a început lucrul la dezvoltarea proiectului, chiar în timp ce făcea ultimele retuşuri pentru Prometheus, iar acum a anunţat că va aduce un prieten vechi în producţia pentru această continuare.
Hampton Fancher, cel care a conceput scenariul pentru primul film Blade Runner, este în negocieri pentru a dezvolta şi a scrie o continuare a producţiei inovatoare din 1982.

Ridley Scott vine cu o completare şi ne asigură de faptul că nu mai este posibil să îl vedem în noul film pe Harrison Ford, dar că rolul principal îi va reveni unei actriţe:
„Avem în plan o abordare foarte potrivită pentru această continuare. Şi cu siguranţă protagonistul acesteia va fi o femeie”, a declarat el.
Nu există detalii despre complotul filmului, altul decât faptul că acest nou film va avea loc la câţiva ani după primul film.
Comunicatul de presă menţionează că colaborarea dintre Fancher şi Scott ar fi trebuit să facă din filmul original Blade Runner, prima producţie dintr-o serie de filme care încorporează temele şi personajele găsite în romanul lui Philip K. Dick, Do Androids Dream of Electric Sheep?, dar că circumstanţe din aceea vreme nu au mai făcut posibilă o revenire la o continuare.

Cu un scenarist pe măsură şi o dezvoltare a conceptului deja în lucru, filmările pentru Blade Runner 2 ar putea începe undeva în 2013, dar ţinând cont că regizorul şi-a exprimat entuziasmul pentru o continuare a filmului Prometheus, s-ar putea ca proiectul Blade Runner să fie pus în aşteptare până când va reuşi să termine următorul film la care lucrează The Counselor, în timp ce el şi Fancher continuă să dezvolte scenariul pentru acest film nou Blade Runner.
Cu toate acestea, suntem încântaţi să vedem că Ridley Scott este în continuare interesat de proiecte Sci-Fi şi că lucrurile sunt în mişcare spre un final de care să ne putem bucura.

4 comentarii

 1. De curiozitate am cautat intens sa vedem ce pareri are lumea in principiu despre revenirea lui Vangelis.
  Desi majoritatea fanilor sunt de acord ca un nou film Blade Runner ar trebui sa aiba o coloana sonora la fel de vibranta ca cea a lui Vangelis, multi sunt de acord ca un film nou ar trebui sa aiba o coloana sonora mai noua.
  Vangelis ramane unul din cei mai mai compozitori ai tuturor timpurilor, dar el ramane totusi un monstru sacru din era ANALOGICA, de pe vremea cand sintetizatoare ca CP-80 CS-80 deabea aparusera si erau la putere.
  Probabil niste compozitori cu influente moderne ar putea aduce mai mult feeling intr-un film nou ca Blade Runner, cineva ca Trent Reznor, Atticus Ross, Ulrich Schnauss sau chiar Hans Zimmer.
  Desi Vangelis ramane unul din preferati mei si as vrea sa colaboreze cu Scott din nou, inclin sa cred ca o noua coloana sonora nu ar mai avea acelasi farmec.
  Si cunoscand munca si convingerile de o viata ale lui Vangelis, nu cred ca ar mai accepta o colaborare pentru un nou film.
  Omul vrea sa ramana original.

 2. Eu sper ca va colabora pt Soundtrack cu Vangelis (un mare compozitor care a contribuit enorm la notorietatea filmului) si bineinteles sper sa colaboreze si cu Syd Mead cel care este responsabil cu designul multor device-uri din primul film. Fara acesti profesionisti si a multora nementionati care au adus partea lor creativa la aceasta capodopera sci-fi nu cred ca a doua parte se va ridica la alcelasi nivel. Si nu am vorbit deloc despre actori care au fot extraordinari…

 3. Probabil va fi Noomi Rapace sau Charlize Theron in rolul unui Blade Runner feminin 🙂
  Oricum ar fi, ma astept sa fie ceva uimitor, mai ales ca Scot nu se bazeaza doar pe generarea efectelor pe calculator ci integreaza si cadre practice.
  La cat de bogat e universul creat de PKD filmul (sau filmele) o sa fie minunate.
  Pacat ca mai e mult de asteptat.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.