Leonardo DiCaprio Şi Tobey Maguire În Primul Trailer Pentru The Great Gatsby

Un trailer oficial a fost dezvăluit pentru adaptarea nominalizatului la Oscar Baz Luhrmann a romanului lui F. Scott Fitzgerald, capodopera literară The Great Gatsby, oferind o distribuţie de primă clasă care include nume sonore ca Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan şi Joel Edgerton.

Sfârşitul anului va aduce pe marile ecrane unul din filmele cu cea mai impresionantă distribuţie a lui 2012, adaptare a romanului cu acelaşi nume al lui Scott F. Fitzgerald ce îl are în rolul scriitorului aspirant Nick Carraway pe Tobey Maguire.
După sosirea sa în New York, în 1922, este atras în lumea decadentă a verişoarei sale, Daisy (Carey Mulligan), a soţului său, Tom Buchanan (Joel Edgerton) şi a milionarului petrecăreţ Jay Gatsby (DiCaprio).
Acţiunea filmului, este plasată în Long Island, unde noul venit este atras în lumea somptuoasă a vecinului său, Jay Gatsby atunci când va începe să vadă dincolo de existenţa plină de lux a lui Gatsby, unde obsesia, nebunia şi tragedia aşteaptă.
Pe lângă tinerii şi atractivii actori ce vor juca în film, regizorul Baz Luhrmann aduce un plus acestei producţii, prin intermediul tehnologiei 3D.
De cele mai multe ori, 3D-ul este asociat spectaculosului, însă Luhrmann doreşte ca prin intermediul acestei tehnologii să se poată crea o legătură emoţională cu personajele, pentru ca să te simţi absorbit de interpretarea unei piese de teatru.

Pe baza acestor prime imagini din trailerul oficial prezentat mai jos, aflăm că Luhrmann a creat un Great Gatsby ce pare a fi exact cum şi l-ar fi imaginat oricine a citit romanul şi că regizorul responsabil pentru titluri precum Romeo + Juliet şi Moulin Rouge a cheltuit cu folos 150 milioane dolari pentru adaptarea 3D a celebrului roman a lui Fitzgerald.
La fel cum a făcut cu Moulin Rouge, Luhrmann are intenţia de a picta un portret integru al unei ere stilată ce a dispărut, care ar putea rezona cu publicul contemporan şi este evident că portretizarea lui Great Gatsby nu va aduce pe ecrane o reprezentare autentică a unei americi în plină era a Jazzului.
În schimb, filmul lui Luhrmann va oferi un portret exagerat, prin care vei înţelege imediat cât de plină de farmec a fost cultura anilor 1920 în contextul acestei perioade de timp.
Doar în cazul în care naraţiunea lui Maguire din textul original a lui Fitzgerald şi imaginile cu primi zgârie-nori, costumele sclipitoare împreună cu imaginile scurte din povestea melodramatică sunt prea subtile, acest trailer adăugă la magnitudine şi piese de Jay-Z şi U2 pentru a ilustra mai bine ceea ce regizorul vrea să scoată în evidenţă.

Este aceeaşi tactică de marketing pe care recentul trailer pentru Gangster Squad a folosit-o, trailer ce a inclus de asemenea muzica rap contemporană pentru a stabili drama din acea perioadă.
Având în vedere că producţia a fost filmată în totalitate în 3D, pelicula ar trebui să fie cât de cât spectaculară şi chiar dacă nu vom vedea efecte speciale care să ne doboare din scaun, întrebarea de milioane de dolari rămâne: va avea The Great Gatsby o mai mare trecere la public decât Australia sau alte filme anterioare ale regizorului Luhrmann, având în vedere că romanul original scris de Fitzgerald este o poveste plină de emoţii şi evenimente neaşteptate.

Romanul lui F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby, nu este la prima ecranizare, această producţie 3D a celor de la Warner Bros şi Village Roadshaw fiind cea de-a patra versiune pentru marele ecran a apreciatului roman.
Regizorul peliculei este Baz Luhrmann, iar lansarea este programată pentru 25 Decembrie 2012.

2 comentarii

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.