Recenzie The Avengers

Nici un proiect nu a fost atât de îndrăzneţ vreodată în istoria Hollywood-ului ca filmul The Avengers al celor de la Marvel.
The Avengers, nu este doar un film, ci este un eveniment cinematografic ce devine punctul culminant a jumătate de deceniu de plănuire meticuloasă, rezultatul final a cinci filme diferite de introducere a unor personaje, poveşti şi lumi ale universului Marvel.

Ca să nu mai vorbim de visele iubitorilor de benzi desenate din toată lumea, cei care au visat toată viaţa la acest film cu mult înainte ca Marvel Studios să întocmească acest plan măreţ.
Suntem introduşi chiar în poveste încă de la începutul filmului şi trebuie să ştiţi că lumea imaginară Marvel este protejată de semi-zei, super-eroi şi o agenţie de spionaj şi menţinere a păcii intitulată SHIELD.
Fiind o agenţie super secretă, evident că beneficiază de o finanţare extraordinară şi de un consiliu de conducere răspunzător cu toate acţiunile mondiale de menţinere a păcii.
La conducerea acestei organizaţii secrete se află nimeni altul decât Nick Fury, personajul dubios ce şi-a făcut apariţia în mai toate filmele cu super eroi marca Marvel, cel ce ţine sub observaţie orice lucru ieşit din comun la nivel mondial.
De aici şi până la complotul filmului mai e doar un pas, având în vedere că antagonistul filmului nu este nimeni altul decât Loki, fratele vitreg al semi-zeului Thor.
Loki
vrea să recupereze cubul inestimabil Tesseract (cub cosmic văzut în Captain America) ce s-a pierdut pe Pământ în filmul Thor şi care ar putea să-i aducă energie şi putere nelimitată, el apelând la o rasă de extratereştri vicioşi, cărora le promite o parte din puterea pe care acesta ar urma să o stăpânească.
Aventura îndrăgiţilor super eroi Captain America, Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow şi Hawkeye din filmul The Avengers este simplă şi la obiect, Loki, fratele vitreg izgonit, vrea să distrugă Pământul şi Nick Fury, agentul super-secret S.H.I.E.L.D, adună o echipă de super eroi cu puteri extraordinare, care împreună trebuie să îl oprească pe Loki şi să salveze pământul de la distrugere.

Super eroi noştri, au fost contactaţi fiecare în parte de către organizaţia S.H.I.E.L.D., ce încearcă să-i unească pe toţi sub o singură forţa mondială The Avengers, organizaţie capabilă să lupte pentru binele umanităţii şi pentru a combate ameninţările globale extraterestre.
În ciuda faptului că nu se prea agreează, super eroi noştri devin motivaţi atunci când antagonistul Loki îl înrobeşte mental pe Hawkeye şi atacă baza secretă SHIELD ce se află pe un portavion modern ce cu ajutorul unor turbine uriaşe poate zbura.
Divergenţele de personalitate ale fiecărui individ în parte fac deliciul unor momente comice, ce dacă nu ar fi existat în The Avengers, filmul ar fi fost categorisit ca fiind prea serios, iar cel mai plin de glume şi umor rămâne ca întotdeauna Iron Man în magnifica interpretare a lui Robert Downey Jr.
Nu există motiv bine întemeiat pentru a nu vedea filmul The Avengers, fiindcă aici fie eşti fan al cărţilor de benzi desenate şi vrei să vezi acest eveniment cinematografic, fie încă nu ai auzit de acest proiect măreţ sau despre toate filmele anterioare ale caracterelor din poveste, care ne-au condus la acest unic moment.

Regizorul Joss Whedon a reuşit să încropească momente intense în acţiunea filmului şi a captat bine momentele unice care scot la suprafaţă relaţiile tensionate dintre super eroi noştri, momente ce chiar aduc un ton hilar filmului care are şi momente epice, ca orice alt film cu super eroi.
Acţiunea fantastică şi alertă a filmului, cadrele specifice producţiilor cu super eroi şi umorul lui Iron Man, aduc pe marele ecran o epopee ce se poate vedea doar odată la câţiva zeci de ani, iar Marvel a reuşit să pună în aplicare acest măreţ şi îndrăzneţ plan care a fost în dezvoltare ani de zile, oferindu-ne un film eveniment cum nu s-a mai văzut, un film ce este unic în categoria lui de producţie.
Acest lucru poate însemna doar lucruri bune pentru genul de producţii cu supereroi şi sperăm că audienţa generală va înţelege că filmul este un succes nu doar pentru că are oameni în costume haioase şi multe explozii, ci pentru că Joss Whedon a scris şi a regizat un film de calitate, care oferă divertisment, caractere solide şi mult umor.

Şi ca să dovedească asta, The Avengers a devenit filmul cu cele mai multe încasări realizate vreodată în primul weekend de la premieră, dominând recordul anterior deţinut de Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2 şi The Dark Knight.
Succesul acestui film se datorează în mare parte şi faimoaselor benzi desenate, acele reviste cu super-eroi ce au influenţat copilăria multor oameni şi chiar dacă nu înţelegeţi ce se întâmplă în unele filme cu super eroi, The Avengers va schimba percepţia voastră despre universul Marvel pentru totdeuna.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.