Vezi O Avanpremieră A Documentarului Despre Ultimele Zile Ale Lui Spartacus Andy Whitfield

Ultimele zile emoţionante ale celui ce l-a interpretat pe Spartacus cu atâta pasiune în primul sezon al serialului, Andy Whitfield, au fost captate pe peliculă şi vor fi lansate ca documentar sub titlul Be Here Now, mesajul pe care actorul îl avea tatuat pe mână.

Atunci când starul din Spartacus, Andy Whitfield îşi ducea propria luptă din viaţa reală cu cancerul, ultimele luni ale vieţii sale, au fost înregistrare de o echipă de filmare ce a fost alături de actor la fiecare pas.
Rezultatul este aproape gata şi vine sub forma uni proiect documentar de lung metraj despre ultimele zile ale actorului, un documentar care acum lansează o campanie pentru a strânge bani pentru finalizare.
Andy Whitfield a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin, după terminarea primului sezon al serialului Spartacus, un rol care l-ar fi făcut pe Andy un star de nivel mondial.
El a trecut printr-un program riguros de chimioterapie şi la un moment dat, cancerul a fost considerat ca fiind în remisie, dar atunci când în mijlocul pregătiri fizice pentru a reveni la sezonul doi al serialului Spartacus, testele de sânge au ridicat un nou semn de avertizare, totul a rezultat într-o veste devastatoare pentru actor, cancerul revenind mai puternic decât înainte, lăsându-i o şansă de 25% de supravieţuire.
Confruntat cu o altă rundă de tratamente, Whitfield şi soţia sa Vashti au decis să filmeze tot, din dorinţa de ai ajuta sau inspira şi pe alţii, pentru a sensibiliza audienţa generală asupra pericolului pe care cancerul îl reprezintă şi probabil pentru a face o diferenţa.

„Experienţa noastră alături de ultimele zile ale lui Andy a fost foarte dificilă, ne simţeam ca şi cum o nedreptate s-ar face”, a declarat managerul lui Andy, Sam Maydew.
Nominalizata la Oscar, realizatoarea de documentare Lilibet Foster, a cărui familie provine din acelaşi oraş mic în care Whitfield a crescut, a preluat cârma proiectului.
Ea şi-a petrecut aproape un an împreună cu Andy Whitfield şi familia lui care a trecut prin etape dure de chimioterapie şi a călătorit în India pentru o şansă la un tratament medical alternativ.
Atunci când cancerul a revenit, Andy şi soţia sa şi-au făcut un ţel din a învinge cancerul, ba chiar şi-au făcut amândoi un tatuaj cu cuvintele Be Here Now ce însemna determinare şi concentrare asupra ceea ce faci în prezent, astfel oferind un titlu documentarului.
-„Andy şi Vashti au permis o transparentă şi o accesibilitate fără precedent, permiţându-ne să intrăm în viaţa lor cu camera de filmat, în cele mai grele perioade ale vieţii lor”, a declarat Foster.

-„În acelaşi timp, există o poveste de dragoste acolo, iar abordarea lui Andy faţă de cancer este foarte înălţătoare. Momentele surprinse de documentar sunt foarte frumoase, poetice şi emoţionale” a mai declarat realizatoarea documentarului.

Echipajul documentarului a stat cu Andy până în ultima săptămână dinainte morţii regretatului actor, în luna septembrie a anului trecut.
„Motivul pentru care facem această chetă internaţională este foarte simplu, acest lucru oferind tuturor fanilor lui este Andy o modalitate de a face parte din procesul acestui documentar”, a mai declarat Foster.
Echipa documentarului a creat un site pentru donaţii, care pot începe şi de la 1$, iar în funcţie de mărimea contribuţiei, fanii vor primi brăţări personalizate din piele gravate cu cuvintele Be Here Now, Colecţii de reprezentări grafice din serialul Spartacus, postere, o discuţie telefonică cu starul din Spartacus şi prietenul lui Andy, Jai Courtney (Die Hard 4), o fotografie semnată de el şi Whitfield şi mute alte chestii interesante.
Unele premii au fost furnizate chiar de cei de la compania Starz, care au susţinut proiectul, inclusiv permiţând ca imagini oficiale din Spartacus să fie utilizate în documentar.
Acest documentar trist şi emoţionant este o modalitate de a oferi publicului povestea nespusă a lui Andy, cel ce l-a interpretat atât de bine pe Spartacus, Campionul Din Capua Şi Aducătorul Ploii, o modalitate pentru noi toţi de a înţelege mai bine dorinţele sale şi de a transmite mai departe moştenirea sa.

Mai jos este trailerul pentru documentar, ce are parte de o introducere făcută de prietenul acestuia Jai Courtney.
Pentru link către pagina de donaţii, în cazul în care doriţi să faceţi o contribuţie, faceţi click aici.

2 comentarii

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.