Recenzie Madagascar 3 Europes Most Wanted

Părinţii trebuie să ştie că la fel ca cele două filme de animaţie precedente, Madagascar 3: Fugăriţi Prin Europa este o peliculă adecvată pentru aproape întreaga familie.
Există prea puţin material discutabil aici, deşi unii părinţi vor observa o serie de aluzii ciudate, unele ameninţări şi chiar atacuri cu darts, iar în ce priveşte scenariul, singurul cuvânt mai deplasat ar fi „bolşevic” care este pronunţat special să sune ca cuvântul „shit” din engleză.

Pe partea de plus, copiii ar putea învăţa un lucru sau două despre circ şi despre anumite destinaţii europene precum Paris, Roma, şi Monte Carlo.

Ca întotdeauna, Madagascar 3 se reduce la relaţia centrală dintre cele patru animale din rolurile principale, şi la fel ca filmele anterioare, al treilea film va face ca copiii să îşi dea seama de importanţa prieteniei necondiţionate.
În Madagascar 3, un lucru e sigur, culorile sunt spectaculoase, iar mişcarea este constantă.
Desigur este o încântare să-i revedem pe Alex Leul (Ben Stiller), Zebra Marty (Chris Rock), Gloria (Jada Pinkett Smith) şi Girafa Melman (David Schwimmer), în încercarea disperată de a reveni la grădina zoologică din Central Park orasul New York, iar pentru asta trebuie să călătorească cu un circ ambulant.
Regele Julien (Sacha Baron Cohen), Maurice (Cedric The Entertainer), Mort (Andy Richter), şi anturajul de pinguini sunt din nou alături de ei în momentul în care vârtejul evenimentelor îi poartă într-o călătorie prelungită prin Europa.

Paris, Monte Carlo şi chiar Coloseumul din Roma sunt atracţiile principale ale acestei aventuri interesante.
Animalele noastre dragi reuşesc forţaţi de împrejurări, să prindă o călătorie în trenul care transportă un circ ambulant, circ ce le oferă acoperirea perfectă pentru a scăpa de atenţia căpitanului Chantel DuBois interpretată maestuos de Frances McDormand, poliţistul de la controlul animalelor care-i vrea capul lui Alex (ad litteram) ca trofeu, urmărindu-i neîncetat pe tot parcursul filmului.
Odată implicaţi în viaţa de zi cu zi a circului ambulant, ei hotărăsc că trebuie să revitalizeze circul, care a cam pierdut din farmecul de odinioară, pentru a obţine un contract pentru o serie de spectacole pe continentul american.
Circul este cumpărat de comorile strălucitoare ale cimpanzeilor colaboratori, şi odată cu achiziţionarea circului, Alex, Marty, Gloria şi Melman hotărăsc să redea circului, strălucirea de altă dată şi în acelaşi timp să îşi rezolve transportul spre continentul american.

Ei apelează la toate personajele noi din film, leul de mare Stefano (Martin Short), care este de origine italiană, e vesel şi iubeşte viaţa dar care în acelaşi timp e plângăcios şi vulnerabil, Vitalie (Bryan Cranston) un tigru ce aruncă cuţite la ţintă, dar căruia îi lipseşte ambiţia de altădată şi Gia (Jessica Chastain) cea care crede cu tărie că americanii pot pune acest circ din nou în top.
Probabil cele mai amuzante momente le aduce relaţia dintre ursoaica Sonia, cel mai feroce animal al circului, specialist în numărul cu tricicleta, şi imposibilul King Julian.
Regizorii Eric Darnell, Tom McGrath şi Conrad Vernon vor folosi circul ca pe un vehicul special pentru efectele 3D, inclusiv numerele de trapez, care devin orbitoare şi pline de farmec, alături de muzica care în această franciză a fost întotdeauna plină de viaţa.
Spectacolul final vă va atrage toată atenţia, angajând toate animalele din circ într-o frenezie de lumină şi muzică ce va încânta copiii de toate vârstele.

Şi ca vorbă de final: Madagascar 3: Fugăriţi Prin Europa e la fel de spectaculos ca o reprezentaţie a celebrului Cirque Du Soleil.
Animaţia arată foarte bine în 3D, e foarte veselă, colorată şi foarte ritmată, iar reprezentaţiile de circ cu tonuri psihedelice te fac să te simţi din nou ca un copil în faţa unei acadele uriaşe.
Simona

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.