Regizorul George Lucas Se Retrage Din Activitatea Cinematografică Pentru A Face Filme Experimentale

Unul din cel mai influenţi regizori şi producători din istoria cinematografiei, Geroge Lucas creatorul celebrei francize Star Wars, a predat conducerea companiei sale Lucasfilm, pentru a se retrage de tot din industria cinematografică.

În ciuda faptului că George Lucas şi-a încheiat cariera măreaţă ce a definit cea mai faimoasă franciză din lume cu ceva timp în urmă şi şi-a îndeplinit lunga dorinţă de a aduce pe marele ecran proiectul Red Tails la începutul acestui an, pasiunea lui George Lucas pentru meşteşugurile cinematografice şi această meserie, arde mai luminos ca niciodată.
De fapt, el caută să îşi satisfacă această dorinţa mai departe şi se pare că va încerca chestii experimentale în ciuda faptului că şi-a anunţat retragerea din lumea filmelor de ceva vreme.
De fapt regizorul George Lucas a declarat că ar vrea să se retragă cu totul, să nu mai aibă contact deloc cu industria cinematografică şi să îşi dedice mai mult timp familiei şi hobby-urilor pe care acesta le are.

Empire Magazine a avut o discuţie rapidă de curând cu producătorul şi regizorul George Lucas în încercarea de a lămuri zvonurile despre retragerea lui, un interviu în care au lansat o întrebare standard:
– „Deci, ce urmează domnule Lucas?”
Regizorul a dat un răspuns neaşteptat:
– „Mă mut departe de societate şi voi lăsa în spate toate afacerile mele, mi-am terminat toate obligaţiile şi am de gând să mă pensioneze în garajul meu cu un ferăstrău şi un ciocan în mâna pentru a construi filme experimentale. Întotdeauna am vrut să fac filme care au fost mai mult experimentale şi pentru care nu trebuie să îţi faci griji că vor ajunge în cinematografe.”

Încă nu ştim exact ce înseamnă asta, şi nici exact cum s-ar potrivi în viitorul apropiat, ştiind că mai multe subdiviziuni ale companiei mamut pe care acesta a infintat-o, au redefinit utilizarea efectelor speciale în cinematografia modernă, şi majoritatea blockbusterelor moderne au trecut pe la compania sa multi-premiată Industrial Light And Magic (ILM).
Dar având abilităţi regizorale deosebite şi o viziune specială, se presupune că aceste aşa zise filme experimentale se vor concentra în unele tehnici de îmbunătăţire a efectelor speciale în timp ce partea de creaţie va aduce caractere noi ce se vor adăuga la zecile de creaţii originale ale regizorului geniu, ce a uimit pe toată lumea încă din studenţie.
Suntem mai mult decât siguri că regizorul va experimenta cu unele tehnici de manipulare a efectelor vizuale, pentru a scădea costurile acestora pentru producţia în masă, un lucru despre care George Lucas vorbeşte de multă vreme.
Unul din proiectele care ar putea beneficia de aceste tehnici experimentale ar putea fi şi viitorul proiect pe care Lucasfilm îl are în dezvoltare de ceva vreme: serialul Star Wars Underworld.
După aceste declaraţii uimitoare, iată că regizorul ne mai uimeşte cu o mişcare ce întăreşte declaraţiile lui anterioare.

Ieri George Lucas a predat forţa companiei Lucasfilm şi a numit-o în funcţia de copreşedinte pe producătoarea veterană, Kathleen Kennedy.
Deocamdată Lucas va rămâne CEO-ul companiei, până când va reuşi tranziţiile tuturor proprietăţilor deţinute de companie lui Kennedy.
Micheline Chau va rămâne ca preşedinte şi COO şi va continua supravegherea operaţiunilor de zi cu zi.

George Lucas şi Kathleen Kennedy

Deocamdată asta e tot.
După una din cele mai profitabile şi influente cariere din istorie, această legendă a filmului, intenţionează să trăiască simplu şi edificator, retrăgându-se din toate funcţiile deţinute în companiile create chiar de el.
Deşi ar trebui să ţinem cont de faptul că aşa zisul „garaj” despre care George Lucas vorbea în declaraţii, ar putea foarte bine să conţină un sistem complet pentru filmat de ultimă generaţie, sau chiar o pistă funcţionala pentru podrace şi cine ştie, chiar o navă Millenium Falcon în mărime naturală.
Având în vedere că odată şi odată acest moment al retrageri regizorului trebuia să vină, suntem curioşi să vedem dacă el va rămâne în joc suficient de mult timp pentru a introduce pe micile ecrane ambiţiosul proiect live-action Star Wars: Underworld, un proiect pe care colegul său producătorul Rick McCallum l-a descris ca fiind un Empire Strikes Back „pe steroizi”.


În loc de concluzie, ne întrebăm:
Şi acum? Ce urmează?
Un Reboot?

Ar exista şi o posibilitate de a reporni franciza, după ce Lucas va ieşi cu totul din ecuaţie.
Filme noi, stabilite după sau înainte de cele două trilogii, remake-uri ale trilogiei originale, sau filme mai mult individuale, cum ar fi filmul dedicat în întregime vânătorului de recompense Boba Fett.
Aceasta ar putea însemna o reinventare a întregului Univers Star Wars.

Un Univers Extins?

Cu excepţia cronologiei caracterelor şi a liniei de poveste, extinderea universului Star Wars sună destul de plauzibil, mai ales că Lucas pare maleabil la o abordare a unui Univers Star Wars extins.
Probabil Kathleen Kennedy şi ceilalţi oficiali de la Lucasfilm ar putea face un efort deosebit pentru a integra continuitatea universului, osciland între un serial tv şi orice proiecte de viitor are compania.
Această sinergie ar trebui să fie benefică din punct de vedere financiar şi primele indicii vin din partea noului joc video, Star Wars 1313 şi serialului de acţiune live despre care se tot vorbeşte, ambele având comploturi similare şi nu am fi surprinşi dacă la lansarea jocului vom vedea că acţiunea acestuia este stabilită în primele zile ale Imperiului Galactic, plasată undeva între episoadele III şi IV, la fel ca şi serialul TV.

Mai multe filme?

În mod clar ideea de a realiza mai multe filme stabilite după trilogia iniţială este aproape imposibilă fără a reforma complet toate caractere existente în acest univers.
Daca acest lucru ar fi posibil, oricât ne-ar plăcea să vedem mai multe filme de animaţie cum ar fi Clone Wars, Lucasfilm ar putea face filme de sine stătătoare din acelaşi univers, dar având la bază adaptări ale altor povesti ce au legătură cu caractere secundare importante, cum ar fi un film complet despre escadrila X-Wing, sau filme bazate pe seria de cărţi scrise de Lucas sau deţinute de companie.
Am putea vedea, de asemenea, filme stabilite în perioade diferite de timp, fie din epoca de după Episodul III sau din epoca Republici Vechi, unde costurile producţiei ar putea deveni mai puţin costisitoare.

În timp ce George Lucas îşi va face simţită prezenţa din ce în ce mai puţin în compania care îi poartă numele, încă mai credem că la un moment dat, el va reveni la unele poveştii originale Star Wars pe care creatorul le mai are în mânecă.
În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, credem că celebra companie Lucasfilm şi oficiali săi, vor găsi o modalitate de a continua moştenirea lăsată de George Lucas, indiferent dacă viitoarele produse vor fi strâns legate de universul Star Wars sau doar de galaxia îndepărtată în care are loc tot acest Război Al Stelelor.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.