Află De Ce Ecranizarea The Hobbit Va Deveni O Trilogie Ca Lord Of The Rings

Regizorul Peter Jackson poartă tratative cu cei de la Warner Bros pentru ideea de a transforma cele două filme The Hobbit, într-o trilogie.

Încă de la ediţia de anul acesta a convenţiei Comic-Con, unde filmele The Hobbit au avut un stand destul de extins şi o conferinţă de presă la care lumea s-a înghesuit pe bună dreptate, au apărut unele zvonuri în urma unei declaraţi a regizorului ce a spus că i-ar fi plăcut să facă o trilogie din povestea The Hobbit a lui Tolkien.
De atunci, toate publicaţiile online şi nu numai au invadat publicul cu speculaţii fabuloase despre operele lui Tolkien şi cu zvonuri despre ce ar putea conţine un al treilea film The Hobbit, în cazul în care acesta se va realiza.

Controversele nu au întârziat să apară, iar comentarii interminabile şi-au făcut loc în multe publicaţii mass media, multe dintre ele învârtindu-se în jurul lăcomiei celor de la Warner, susţinând că studioul nu vrea decât să crească profitul cu această aşa zisă nouă producţie.
La fel s-a întâmplat şi atunci când s-a anunţat că preludiul la Stăpânul Inelelor, The Hobbit va fi realizat de Warner, fanii comentând că materialul scris de Tolkien, este mult prea subţire pentru a justifica o ecranizare în două părţi, aşa cum regizorul şi studioul au plănuit-o.
Ştirea că cele două filme The Hobbit: An Unexpected Journey şi The Hobbit: There And Back Again s-ar putea transforma într-o trilogie a făcut înconjurul lumii, şi i-a luat pe nepregătite pe fanii regizorului.

Fără îndoială că producătorii trilogiei Stăpânul Inelelor şi deţinători licenţei de la Warner Bros, au acces la materiale scrise generoase pentru realizarea unui al treilea film, cărţile lui Tolkien fiind bogate în descrieri exacte ale ţinutului fantastic Middle Earth, iar cărţile autorului nu se reduc doar la cele patru volume The Hobbit sau Stăpânul Inelelor, el dezvoltând cu ajutorul unor serii de povestiri mai scurte, tratate lingvistice dintr-un univers plin de rase diferite, tradiţii şi moduri de viaţa bogate în descrieri amănunţite şi în acelaşi timp extrem de ofertante pentru o explorare cinematografică.
Dacă e să ne luăm după motivele reale ale regizorului Peter Jackson pentru justificarea unui al treilea film, atunci ar trebui să îl credem pe cuvânt atunci când susţine că el vrea doar să facă o trecere coerentă de la acţiunea din The Hobbit la trilogia Lord Of The Rings, care din cauza materialului stufos, a trebuit scurtată consistent, astfel încât să poată fi proiectată în cinematografe.
Poveşti ca mitologia din Silmarillion, Povesti Neterminate, The History Of Middle-Earth sau poate chiar The Adventures of Tom Bombadil şi toate Legendele Elfilor, au toate şansele să devină parte a trilogiei The Hobbit, asta în cazul în care discuţiile dintre regizor şi oficiali de la Warner Bros se finalizează.
În cazul în care toate formalităţile sunt îndeplinite, regizorul Peter Jackson are de gând să filmeze în cursul verii viitoare, un nou film The Hobbit.

Dar până atunci, regizorul va fi ocupat cu obţinerea acordului de la Warner, şi cu abordarea actorilor, ce ar trebui să accepte revenirea pentru încă o aventură în Pământul De Mijloc.
Indiferent cum se vor termina tratativele regizorului cu cei de la Warner, cert este că The Hobbit: An Unexpected Journey şi The Hobbit: There And Back Again spun povestea lui Bilbo Baggins şi a celor 13 dwarfi, conduşi de legendarul războinic Thorin Oakenshield, prinşi într-o aventură legendară, ce îi va purta prin locuri înşelătoare pline de goblini şi orcii, wargi, păienjeni gigant şi vrăjitori.
După ce harta găsită de Gandalf The Grey este descifrată de cel mai faimos Elf: Lord Elrond, aventura îi poartă prin pustietăţile Muntelui Singuratic, unde în încercarea de a scăpa din tunelurile oraşului subteran al Goblinilor, Bilbo îl întâlneşte creatura care va schimba viaţa tuturor pentru totdeauna… Gollum.
Acolo, Bilbo Baggins descoperă inelul puterii, un inel ce deţine calităţi neaşteptate şi utile, dar care este legat de soarta tuturor vieţuitoarelor din Pământul De Mijloc, în moduri în care Bilbo nici nu îşi imaginează.

UPDATE:

Toate formalităţile au dus la o singură concluzie, The Hobbit este oficial o trilogie.
Fără îndoială această veste este una ce ne incântă, iar cu acordul celor de la Warner Bros, al treilea film The Hobbit va ajunge să fie lansat undeva la finalul anului 2014.
Deci, fără alte formalităţi, în numele celor de la New Line Cinema, Warner Bros Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer, Wingnut Films, şi întreaga distribuţie şi echipa de producţie a filmelor The Hobbit, Peter Jackson doreşte să ne anunţe că cele două filme, vor fi deveni trei.

2 comentarii

  1. Excelente vesti.
    Sper din suflet sa fie ceva bazat pe textele lui Tolkin si nu nascocit de Jackson la repezeala ca sa mai scoata o tona de bani pentru Warner.

  2. Bring it on mr. Jackson.
    La cat mai multe filme 😀

    p.s. Mersi de linkurile pentru cartii.
    Tocmai mi-am cumparat trilogia Stăpânul Inelelor

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.