Vezi Cinci Minute Din Filmul Cloud Atlas, Proiectul Independent Al Creatorilor Lui Matrix

Primul trailer de cinci minute pentru producţia Cloud Atlas, ne prezintă o fantezie ce interconectează şase povestiri despre aceleaşi suflete, reîncarnate de-a lungul veacurilor, într-un stil vizual unic.

Imagini din ultimul filmul regizat de Lana şi Andy Wachowski (creatorii Matrix) şi Tom Tykwer (Run Lola Run), intitulat Cloud Atlas au avut premiera online.
Previzualizarea ce ne-o oferă aceştia este una greoaie şi lungă de cinci minute şi aşa cum spune declaraţia regizorilor filmul este un „caleidoscop despre existenţa umană într-un mod de neînţeles”.
Romanul sursă a lui David Mitchell publicat în 2004 pe care se bazează acest film, întroduce în peisaj un notar îmbolnăvit (Ben Whishaw), ce face o călătorie pe marea polineziană în secolul al 19-lea, scriind despre experienţele sale.

Povestea sare înainte în timp, unde un compozitor aspirant, de asemenea interpretat de Whishaw, descoperă jurnalul notarului, în timp ce trăieşte alături de un compozitor (Jim Broadbent), care recunoaşte piesa pe care elevul său o cântă… din visele lui.
Confuz?
Află atunci că Cloud Atlas se referă la vechile atlase de nori, instrumente esenţiale la începuturile istoriei meteorologiei, dar abordarea autorului romanului nu este deloc meteorologică, ci mai degrabă una filozofică.

Scris sub forma unei serii de şase povestiri interconectate, Cloud Atlas ne va purta în diferite epoci, perioade de timp şi ţări.
Conform autorului, personajele principale ale fiecărei povestiri, sunt reîncarnări ale aceluiaşi suflet, ce sunt identificaţi cu ajutorul unui simplu semn de naştere.
Filmul de fapt încearcă să se refere la manifestările în continuă schimbare ale naturii umane.

Conceptul de unificare între cele şase poveşti distincte care alcătuiesc povestea Cloud Atlas este faptul că fiecare poveste conţine aceleaşi suflete, reîncarnate de-a lungul veacurilor, interpretaţi de aceiaşi actori şi actriţe.
Tykwer şi fraţi Wachowski au construit un film vizual orbitor, evidenţiind peisaje futuriste ce amintesc de Matrix, dar şi porţiuni necivilizate ale lumii de cu secole în urmă şi a unei lumi post-apocaliptice, populată cu resturile împrăştiate şi sălbatice ale umanităţii.

Proiectul a necesitat mai mulţi regizori, cineaşti, editori, designeri ce au petrecut multe ore de producţie extinse, pentru a captura imagini fantastice în zone din jurul Spaniei, Angliei şi Germania.
Rezultatul final este o încercare ambiţioasă de a explora aspecte legate de natura ciclică a vieţii, a morţii şi a experienţei umane, într-un mod în care doar filme ca Fântâna lui Darren Aronofsky şi-au mai permis.
Cloud Atlas este de fapt un experiment independent îndrăzneţ în cinematografie şi din cate se pare, proiectul merită toată atenţia, chiar dacă în cele din urmă se dovedeşte a fi un succes parţial .

Distribuţia lui Cloud Atlas include nume ca Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Bae Doona, Ben Whishaw, James D’Arcy, Zhou Xun, Keith David, David Gyasi, Susan Sarandon şi Hugh Grant.
Cloud Atlas va ajunge în cinematografe începând cu data de 26 Octombrie 2012.

Un comentariu

  1. Pfff mult prea confuz si mult prea lung ca sa intelegi esenta.
    Trebuie sa vedem filmul ca sa ne dam seama daca merita sau nu 🙂

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.