GAME OF THRONES Sezonul 3 Îl Va Avea Pe Ciarán Hinds În Rolul Mance Rayder

Cele Şapte Regate din serialul Game Of Thrones devin din ce în ce mai extinse, iar Sezonul 3, ce este bazat în principiu pe cartea Iureşul Săbiilor, are parte de modificări constante în distribuţie cât şi în scenariu.

Una dintre schimbări este că Alan Taylor nu va mai regiza sezonul următor Urzeala Tronurilor, el fiind deja angajat la cârma filmului cu super-eroi Thor 2: The Dark World.
Scenariştii care se vor întoarce pentru Sezonul 3, alături de David Benioff şi D.B. Weiss, vor fi Bryan Cogman, George R.R. Martin şi Vanessa Taylor.
Producţia serialului a început în prima parte a lunii iulie în Irlanda de Nord, la Belfast, pentru a se muta mai târziu în Croaţia şi Islanda, care au intrat pe lista locaţiilor de filmare odată cu sezonul 2, având acum pe listă şi Marocul, pentru firul epic al lui poveştii lui Daenerys (Emilia Clarke), căreia i se dă în mod special atenţie în următorul sezon.
Mai există încă de făcut multe modificări importante şi mulţi actori ce se vor alătura distribuţiei următorului sezon ce va ajunge pe ecrane anul viitor, iar unul din rolurile cele mai importante, este personajul Mance Rayder, regele de dincolo de Zid şi liderul legendarilor Sălbatici, pe care i-am putut vedea la finalul sezonului 2 din Urzeala Tronurilor.

Zvonuri despre cine ar putea să îl întruchipeze pe Mance Rayder în Sezonul 3 Game Of Thrones au tot circulat pentru o vreme, iar speculaţiile fanilor au vehiculat nume ca James Purefoy, Ray Stevenson sau Curran Tony în plus faţă de Cirian Hinds şi Mads Mikkelsen.
Astăzi aflăm că rolul lui Mance Rayder va fi ocupat de actorul irlandez Ciaran Hinds, care anterior, a apărut pe HBO în rolul Gaius Iulius Cezar din popularul serial Rome.
Hinds
se alătură numeroasei distribuţii din Game Of Thrones şi unor actori nou veniţi în serial ce au fost introduşi la panoul Game Of Thrones de la convenţia Comic-Con 2012.
Hinds
este fără îndoială, cea mai slabă alegere din punct de vedere fizic pentru rolul Rayder din lista de candidaţi de mai sus, el având multă experienţă în a portretiza figuri regale ce au la bază mai mult strategia decât forţa brută, dar întrucât Rayder este un personaj ce solicită ambele calităţi în mod egal, rămâne încă întrebarea dacă Hinds este actorul potrivit pentru acest rol.

Fără îndoială are experienţa necesară pentru roluri dramatice extraordinare şi după cum s-a văzut şi în trecut, el este şi unul din actori pe care fanii serialului l-au dorit.
Personajul Mance Rayder s-a născut în sălbăticie şi a fost crescut de Rondul De Noapte, înainte de a deveni un ranger foarte admirat.
El a început să urască toate obiceiurile şi tradiţiile Rondului De Noapte abandonându-şi postul şi căutând refugiu dincolo de Zid.
Mulţi ani mai târziu, Rayder a reapărut ca un luptător vestit ce a unit cu succes mai toate triburile de Sălbatici sub comanda sa, în ciuda faptului că este un om cu aspect obişnuit, aşa cum este descris de către creatorul seriei, George RR Martin.
Poate vă mai amintiţi de numeroasele trimiteri la personajul Mance Rayder de-a lungul primelor două sezoane, dar cea mai evidentă menţiune a numelui său a fost la finalul sezonul doi, unde Jon Snow (Kit Harington) este escortat pentru a răspunde regelui Sălbaticilor, după ce i-a convins pe răpitorii săi că este un trădător al cauzei Rondului De Noapte prin uciderea colegului său Qhorin Halfhand (Simon Armstrong).

Din ceea ce producătorii Benioff şi Weiss spun despre planurile lor de viitor pentru serialul Urzeala Tronurilor, ar trebui să fim foarte încântaţi de aventurile ce se anunţă iminente în Westeros, iar intenţia producătorilor de a spune întreaga povestea scrisă de George RR Martin mai degrabă decât să menţină un roman pe sezon, pare o utilizare destul de inteligenţă pentru fanii seriei scrise, care nu ar trebui să fie îngrijoraţi de absenţa unor scene importante în adaptarea pentru micul ecran.
Din câte ştim deocamdată, cartea Iureşul Săbiilor este prea lungă pentru a încăpea într-un singur sezon, iar Festinul Ciorilor şi Dansul dragonilor au loc în aproximativ aceeaşi perioadă de timp, aşa că Sezonul 3 va trebui să le combine cumva.

NemiraPlanul producătorilor este să acorde posibilitatea spectatorilor de a vedea cât mai multe sezoane, asta doar pentru a avea ocazia să spună întreaga poveste, pentru a face dreptate seriei de cărţi scrise George R.R. Martin – Cantec de gheata si foc.
În Sezonul 3, evenimentele din Iureşul Săbiilor preiau povestea cu puţin înaintea sfârşitului precedentului sezon.
Cele Şapte Regate
sunt devastate în continuare de Războiul Celor Cinci Regi, cu Robb Stark, Balon Greyjoy, Joffrey Baratheon, Stannis Baratheon şi Renly Baratheon luptând pentru coroană.
Încercarea lui Stannis Baratheon de a lua Debarcaderul Regelui a fost dejucată de noua alianţă dintre Casa Lannister, ce îl susţine pe Joffrey şi Casa Tyrell.
Casa Martell a promis şi ea să-i susţină pe Lannisteri, dar forţele din Dorne încă nu au ajuns pe câmpul de luptă.

Între timp, o armată uriaşă de sălbatici mărşăluieşte către Zid sub conducerea lui Mance Rayder, având în cale doar forţa slabă a Rondului de Noapte.
În Estul îndepărtat, Daenerys Targaryen se întoarce în Pentos, sperând să adune forţele necesare pentru a revendica odată pentru totdeuna Tronul De Fier.
Între timp în Nord, Jaime şi Brienne sunt prinşi de mercenarii cunoscuţi sub numele de Bravii Camarazi, aflaţi acum în slujba lui Roose Bolton şi duşi la Harrenhal.
Armata lui Robb se întoarce la Riverrun după ce a zdrobit forţele Lannisterilor ajunse în zonă.
Robb îi dezvăluie mamei sale că s-a căsătorit cu Jeyne Westerling din Crag, încălcându-şi jurământul de a lua o femeie din Casa Frey şi riscând, în acest fel, să piardă sprijinul acesteia.

Arya Stark şi prietenii ei întâlnesc un grup de oameni conduşi de lordul Beric Dondarrion şi de preotul roşu Thoros din Myr.
În Sud la Debarcaderul Regelui, Davos Seaworth este aruncat de ape pe o insulă stâncoasă din marea îngustă, după ce a fost aproape să moară în Bătălia De La Apa Neagră.
El este găsit de oamenii lui Stannis şi dus la Piatra Dragonului.
Davos o învinuieşte pe preoteasa roşie Melisandre pentru înfrângerea lui Stannis şi plănuieşte să o omoare, dar este încarcerat pentru trădare.
Debarcaderul Regelui îşi revine după ce a scăpat de ameninţarea lui Stannis Baratheon, iar Tyrelli sunt aclamaţi ca eliberatori.
Regele Joffrey acceptă să încalce jurământul făcut Sansei Stark şi promite să se însoare cu lady Margaery Tyrell.
Libertatea Sansei este de scurtă durată, căci este obligată să se mărite cu Tyrion Lannister.

La Zid, un detaşament al Rondului de Noapte aşteaptă veşti de la Qhorin Halfhand şi Jon Snow.
Detaşamentul este atacat de legendarele creaturi ale gheţii, dar reuşeşte să se retragă.
Jon Snow este dus la Mance Rayder, pe care reuşeşte să îl convingă că a dezertat din Rond.
În Est Daenerys Targaryen află de la Jorah Mormont că din oraşele Golfului Sclavilor pot fi cumpărate armate de sclavi şi acceptă să dea unul dintre dragonii ei în schimbul întregii armate de sclavi ai Celor Nepătaţi, temuţii eunuci războinici ai Astaporului.
După ce Daenerys este declarată noua lor stăpână, dragonul oferit în schimb îi arde de vii pe stăpânii de sclavi, iar Cei Nepătaţi pustiesc oraşul.

Sezonul 3 Urzeala Tronurilor va dispune de 10 episoade şi va avea premiera undeva in luna Aprilie 2013.
Simona

Nemira

8 comentarii

  1. va re comand sa cititi cartea seriarul este 0 barat pe langa ceea ce martin dezvolta in carte. oricum sezonul 2 nu prea aduce cu cel de-al doilea volum al sagai. sincer nu stiu cum o sa fie cel de-al treilea sezon dar sper sa fie ok.

  2. Tocmai mi-am cumparat toate volumele.
    Le-am citi pe primele doua pe nerasuflate.
    Extraordinar de bune, mersi 🙂

  3. Wow ce misto, superrr.Unul din cele mai temute si misterioase personaje din cartii 🙂
    Ciaran Hinds o sa duca personajul la un alt nivel.Astept serialul sa vedem ce imbunatatiri vor aduce producatori!

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.