Warner Bros Va Realiza Un Film Despre Viaţa Controversatului Personaj Istoric Pontius Pilatus

Cel mai celebrul judecător din istoria omenirii, cel ce a fost implicat în răstignirea lui Iisus, Ponţiu Pilat, va avea parte de un film istoric despre viaţa şi cariera sa politică, produs de Warner Bros.

Studioul a aruncat în joc încă un film epic despre o poveste biblică, cu o achiziţie a unui film bazat pe un scenariu conceput de scriitoarea Vera Blasi (Tortilla Soup).
Figura istorică ce a pronunţat celebrele cuvinte „ecce homo”, a fost al cincilea prefect al provinciei romane Iudeea, între anii 26 – 36, în vreme ce la Roma era împărat Tiberius si este cunoscutul judecător care prezidează procesul lui Iisus şi omul care a autorizat răstignirea mântuitorului.
Despre Pilat din Pont ştim mai multe lucruri din relatările evanghelice ale procesului lui Iisus Din Nazareth, din scrierile lui Iosef Flavius şi ale lui Filon.
În toate relatarile istorice, Pilat apare ca un om crud, corupt, lipsit de sensibilitate şi fără principii.
Cu toate acestea, scenariul lui Blasi, urmăreşte viaţa omului Ponţiu Pilat, din copilărie până la evoluţia sa ca războinic de temut, poziţia generală în societate şi eventual cariera sa politică.
În timp ce există întotdeauna un anumit nivel de controverse asociate cu producţiile ce tratează subiecte religioase, această producţie pare să fie mai mult un studiu al personajului Ponţiu Pilat.

Oficialii studioului au explicat că va fi mai mult un film în stilul arhicunoscutelor Braveheart sau Gladiator.
Warner Bros pare să aibă încredere în filmele cu poveşti biblice, luând în considerare că mai are în producţie filmul Noah al lui Darren Aronofsky, debutul regizoral al lui Will Smith, care se centrează pe viaţa lui Cain şi Abel şi eventual, controversatul proiect al lui Paul Verhoeven, Iisus Din Nazareth.
Chiar dacă aceste proiecte se bazează pe poveşti celebre, scenarista Blasi a petrecut zece ani cercetând viaţa şi istoria lui Pontius Pilatus şi spune că proiectului este 80% bazat pe fapte reale şi istorice, restul fiind doar o expresie dramatică ale acelor vremuri:
-„Ai la dispoziţie datele din cărţile romane şi evreieşti de istorie şi cele patru Evanghelii, dar există şi loc de speculaţii şi interpretări ale vieţii personajului Pilat, care până la urmă este o dilemă pentru majoritatea dintre noi. Pare o modalitate foarte bună de a oferi un context pentru evenimentul foarte faimos legat de acest personaj, iar dacă te uiţi la el din punctul de vedere al guvernatorului roman din acea vreme, îţi permiţi să judeci politica din Iudeea şi a întregului imperiu Roman din aceea vreme.”
a declarat Vera Blasi.

Cel mai periculos aspect al acestui proiect, pare totuşi climatul politic şi religios al acelei perioade, cu Impreriul Roman implicat în diferitele ideologii religioase şi a idealurilor politice contradictorii, ce l-au condus pe Pilat din Pont la un eveniment ce a influenţat şi schimbat istoria religiei pentru totdeuna.
Vă voi ţine la curent cu dezvoltarea proiectului, având în vedre că studioul a intrat deja în tratative cu diferiţi regizori pentru această producţie.
Simona

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.