Remake-ul Robocop, Va Fi Asemănător Cu Iron Man Şi Are Influenţe Din Transformers

Scăparea unor detalii din scenariul noului remake, Robocop al regizorului Jose Padilha, a declanşat ieri şi astăzi, un val de comentarii şi de ştiri fără precedent, dezvăluind detalii interesante.

De obicei am tendinţa de a sta departe de comentariile despre scenariile scăpate pe internet, sau despre alte detalii cu privire la dezvăluiri despre o viitoare producţie.
Dar atunci când e vorba despre un film ca remake-ul lui Robocop, nu mă pot abţine.
Ca să fim clari de la început, tocmai faptul că unele scene şi dezvăluiri au ajuns la urechea audienţei generale poate schimba direcţia viitoare a unui scenariu scăpat de sub control.
De obicei, scenariile producţiilor cu buget mare, nu au doar o singură versiune, ele fiind întotdeauna însoţite de un angajament de confidenţialitate în momentul distribuiri copilor distribuţiei.
De asemenea un scenariu trece de-a lungul producţiei şi post producţiei prin mai multe revizuiri, iar filmul poate suferi modificări chiar în timpul filmărilor, pentru ca mai apoi să poată fi modificat în sala de editare.
Scenariul devine rareori o biblie în care fiecare propoziţie şi schimbare de peisaj trebuie să fie urmată cu stricteţe, mai ales în cazul unui remake ca Robocop.
Acestea fiind spuse, atunci când Drew McWeeny de la Hitfix a intrat pe Twitter ieri şi a făcut public detalii despre scenariul pentru remake-ul RoboCop, toată atenţia publicaţilor online şi nu numai, a fost acaparată de-a binelea.

Nu aş vrea să dezvălui prea multe aici, dar în principiu, domnul Drew dezvăluie că în scenariu există mai multe versiuni de costum pentru Robocop şi că acesta le poartă pe rând, începând de la primul costum mai puţin sofisticat Robocop 1.0 până la o versiunea avansată 5.0, versiune ce îi permite lui Robocop să treacă de la un comportament social la unul militar.
Drew McWeeny mai spune că Robocop dispune de tehnologia necesară pentru a-şi schimba forma costumului chiar în timpul acţiuni, iar dacă privim dincolo de toate clişeele adunate din filmele anterioare, scenariul pentru Robocop are destulă acţiune să devină un film destul de bun.
Pe de altă parte, Drew desfiinţează prima parte a scenariului, atunci când dezvăluie că toate evenimentele ce duc la transformarea lui Murphy în Robocop sunt asemănătoare cu cele din versiunea originală regizată de Paul Verhoeven.
De asemenea mai spune că atunci când filmul va ajunge în cinematografe, oamenii îşi vor da seama că se poate face un remake mai rău decât Total Recall.
Spre final, am să vă spun că imaginea de mai sus, este un concept pentru una din variantele costumului lui Robocop, fără să ştim dacă este versiunea finală ce va aparea in film, cea sofisticată sau doar o versiune rudimentară a costumului ce îl va purta poliţistul devenit cyborg.

Pot să vă spun un singur lucru, citind sutele de mii de comentariile de pe twitter despre acest subiect, mi-am dat seama că nu am o problemă cu scenariul, care după părerea mea sună binişor, chiar dacă Robocop sună a Iron Man în termenii evoluţiei costumului, cu mici infuzii de Transformers.
Îngrijorarea mea este regizorul Padilha.
Probabil regizorul ar fi trebuit să îşi arate valoarea înainte de acest proiect, nu doar cu filmul Elite Squad, ce a fost un adevărat succes în Brazilia şi care mie personal nu mi-a părut atât de genial.
Sper totuşi că distribuţia fabuloasă a acestui remake şi infuzia unui buget decent va aduce o surpriză la boxoffice.
Cu toate acestea, cum am mai spus, este întotdeauna dificil să ştii produsul final pe baza exclusivă a scenariului.
Remake-ul Robocop este regizat de Jose Padilha (The Elite Squad) avandul pe Joel Kinnaman in rolul principal, alaturi de Hugh Laurie, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Jay Baruchel, Abbie Cornish, Michael K. Williams, şi Jackie Earle Haley şi se va lansa în cinematografe pe data de 9 August 2013.
Indiferent ce design are, sau cum va arăta, sper din tot sufletul, că noul super costum nu il va face pe Robocop să şi zboare.
Silviu

Un comentariu

  1. [quote]"Indiferent ce design are, sau cum va arăta, sper din tot sufletul, că noul super costum nu il va face pe Robocop să şi zboare."[/quote]

    LoooooL Silviu, asta a fost tare de tot.
    Lasand gluma la o parte, sper sa nu isi bata joc de unul din filmele ce ne-a influentat copilaria.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.