Ecranizarea The Dark Tower Refuzată De Warner Dar Cu MRC În Discuţii Pentru Finanţarea Proiectului

Proiectul regizorului Ron Howard, multi platforma ecranizării seriei scrisă de Stephen King, The Dark Tower, a fost refuzată de Warner Bros, dar şi-a găsit un alt susţinător gata să finanţeze franciza.

Ei bine, se întâmplă din nou, la fel ca şi anul trecut când Universal a renunţat la ecranizarea titlului Turnul Întunecat
Nici nu au trecut două săptămâni de când se zvonea că adaptarea seriei scrisă de Stephen King, The Dark Tower va ajunge la termenul limită şi că Warner Bros se va implica serios în dezvoltarea acestui proiect îndrăzneţ, iată că aflăm cu stupoare de refuzul oficial al celor de la Warner de a se implica în ecranizare.
Acest lucru vine încă odată ca un pas înapoi pentru proiectul lui Ron Howard, care a avut parte de probleme încă de la început.
Avându-l iniţial pe Javier Bardem distribuit oficial în rolul principal, mai la începutul anului, Akiva Goldsman a subliniat că Bardem a renunţat la rol din cauza programului încărcat şi că îl vrea pe Russell Crowe în rolul principal, asta dacă proiectul îşi va găsi un studio.

Eu încă am convingerea deplină că cel mai potrivit actor pentru acest rol rămâne Viggo Mortensen.
Din fericire, refuzul celor de la Warner Bros nu înseamnă că speranţa e pierdută pentru Roland Deschain şi regizorul Ron Howard.
Faptul că cei de la Warner Bros au refuzat implicarea în această ecranizare, înseamnă doar că Imagine Entertainment, deţinătoarea drepturilor, este liberă să scoată pe piaţă vânzarea proiectului, către alte studiouri.
Deşi multă lume crede că Warner ar fi fost cea mai bună alegere pentru un proiect atât de ambiţios, seria de nouă volume ar fi cuprins trei filme şi două seriale TV, acestea din urmă fiind cel mai probabil manipulate de HBO, se pare că Media Rights Capital este în cursul unor tratative serioase pentru a finanţa proiectul, în mare parte pentru că directorul executiv al MRC, Modi Wiczyk este aparent un mare fan al cărţilor.
Având în vedere problemele pe care ecranizarea The Dark Tower le-a avut, această ştire este o întorsătură nefericită de evenimente, mai ales pentru fanii seriei cărţilor lui Stephen King.

Un asemenea proiect ambiţios, aduce cu sine un risc ridicat, neavând nici o recompensă garantată pe termen scurt, o ecuaţie pe care nici un studio important nu este dispus să şi-o asume în aceste zile.
Sfatul meu personal este să citiţi cărţile, deoarece după cum arată lucrurile, această ecranizare nu va ajunge pe marile ecrane curând.
Plasată într-o stranie lume paralelă, cu o imagistică vizuală hipnotică şi personaje de neuitat, seria Turnul Întunecat care s-a vândut în peste treizeci de milioane de copi, în mai bine de patruzeci de ţări, este creaţia cea mai vizionară a lui King, un amestec magic de science fiction, fantasy şi horror, care îi încununează întreaga operă.
Amplasată într-o lume cu circumstanţe extraordinare, plină de peisaje uimitoare şi personaje misterioase, Turnul Întunecat are parte de amestec desăvârşit de acţiune şi suspans, deşi spune povestea unui caracter robust şi cam comun, cel care devine ulterior ultima speranţă a omenirii într-un univers alternativ în stil western, unde pluteşte în aer, un amestec magic de fantezie şi groază.

Publicată pentru prima oară în 1982, Gunslinger, prima carte din trilogia The Dark Tower, îl introduce pe Roland Deschain, ultimul membru al ordinului unor cavaleri adunaţi sub denumirea de Gunslingers şi care este ultima speranţă a omenirii a cărei civilizaţie este pe punctul de a dispărea dacă eroul nostru îl va găsi pe Omul Negru şi Turnul Întunecat.
Silviu

Un comentariu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.