The Rocketeer Ar Putea Avea Parte De Un Reboot Modern

Filmul adus pe ecrane în 1991 de regizorul lui Captain America, The Rocketeer ar putea avea parte de un reboot, ce vrea să îl integreze pe erou în era modernă.

Creat în 1981 de către artistul Dave Stevens, primul Rocketeer a apărut ca o poveste de secundară pentru două numere din benzile desenate Starslayer.
Comparativ cu alte proprietăţi, cum ar fi Superman (1978), Batman (1989) şi chiar Dick Tracy (1990), The Rocketeer nu a făcut parte din personajele foarte populare pentru publicul din aceea vreme.
În 1991, Walt Disney Pictures a lansat ceea ce au sperat ei că putea fi, un blockbuster de vară, un film live-action întitulat The Rocketeer.
Şi ca mai toate filmele Disney, şi The Rocketeer a păstrat tradiţia studioului şi a fost o producţie prietenoasă şi de familie, plină de efecte speciale pentru aceea perioadă.
Din nefericire pentru studio şi pentru fani deopotrivă, The Rocketeer nu şi-a atins scopul de a deveni un succes la boxoffice şi nici nu a fost un deschizător de franciză.
Unul dintre factorii care au contribuit la performanţa slabă a filmului The Rocketeer la boxoffice a fost şi lipsa de expunere a eroului.

Atunci când The Rocketeer a fost lansat a avut parte de o concurenţă serioasă cu producţii ca Stone Cold, Robin Hood: Prince of Thieves, Point Break, Double Impact, Harley Davidson Şi Marlboro Man şi campionul boxoffice-ului de atunci Terminator 2: Ziua Judecăţii.
Şi acum mă minunez cât de slab a fost făcut montajul şi efectele speciale în comparaţie cu T2, mai ales că Disney a avut ajutorul celor de la subdiviziunea Lucasfim, Industrial Light & Magic şi un regizor faimos, care iniţial a proiectat vehiculele din Star Wars, care a conceput secvenţa de acţiune pentru urmărirea convoiului din Indiana Jones And The Raiders Of The Lost Ark şi care anul trecut ne-a dăruit Captain America The First Avenger, nimeni altul decât Joe Johnston.
Eşecul din ’91 a fost suficient pentru ca cei de la Disney să abandoneze orice planuri de a crea continuări sau de a extinde în continuare franciza The Rocketeer, deşi atât Bill Campbell, care deţinea rolul principal Cliff Secord, cât şi Jennifer Connelly, doamna în pericol din film Jenny Blake, au semnat la momentul respectiv contracte pentru sequeluri.
În timp ce filmul din 1991 nu generat prea mulţi bani pentru a renta producerea unei continuări, acum că Disney are parte de o nouă conducere, The Rocketeer se pare că va fi una din primele proprietăţi programate pentru un reboot.

Poate că succesul unui anumit personaj de metal cu propulsie similară i-a determinat pe oficiali de la Disney să viseze la un produs egal în popularitate.
Noul boss de la Disney, Alan Horn a declarat că The Rocketeer ar putea avea parte de un reboot, în cazul în care studioul şi echipa de creaţie va găsi o cale modernă de a-l aduce pe erou pe marele ecran.
În timp ce mie personal mi-a plăcut The Rocketeer, s-ar putea ca eroul să nu devină atât de popular precum ar dori cei de la Disney.
Pe de altă parte, dacă stau bine să mă gândesc, un erou bun la suflet, fără super puteri, fără miliardele de dolari ale lui Tony Stark şi fără sarcasmul cinic, ar fi exact idolul de care are nevoie tânăra generaţie din ziua de astăzi.
Silviu

4 comentarii

 1. Eu zic ca o sa fie foarte greu satisfacut publicul de astazi, daca nu sunt transformari de nu stiu cate feluri sa fie cu 100 de puteri, nu se uita.

 2. Daca e realizat cu cap, why not?
  Captain America a fost un succes deplin si se vede in filmul din 91 amprenta lui Joe Johnston.

 3. Cu casca aia si cu outfitul ala in nici un caz.
  Poate daca reusesc sa il modernizeze putin.
  Un super erou "retro" ajunge deocamdata.

 4. Sincer? nu cred ca ar avea succes, tocmai din cauza ca e prea conventional, prea clasic pentru generatia noua.
  Mai ales ca Disney nu isi permite sa aduca pe ecrane un personaj ce sa fie vulgar, sau sarcastic, pentru ei totul trebuie sa fie family-friendly, si aici pierd mult probabil.
  La fel a fost si cu John Carter zic eu, prea putina promovare si mult prea mult conservatorism. Rocketeer ar putea deveni in schimb un desen animat de succes 🙂

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.