GUARDIANS OF THE GALAXY Va Fi Oficial Regizat Şi Rescris De James Gunn

Deşi zvonurile circulau încă de luna trecută, Marvel a dezvăluit ieri oficial că James Gunn va regiza proiectul Guardians Of The Galaxy, care a dezvăluit la rândul lui că va rescrie scenariul viitorului film.

Din câte spun oficialii de la Marvel, un scenariu pentru filmul Guardians Of The Galaxy, era deja complet şi a fost scris de Chris McCoy şi Perlman Nicole , dar regizorul James Gunn (Super) a anunţat ieri pe pagina sa de facebook că a primit acordul celor de la Marvel de a-şi scrie propria lui versiune, exact aşa cum a fost cazul cu regizorul Joss Whedon şi scenariul pentru succesul The Avengers.
Guardians Of The Galaxy este de departe cel mai ciudat film în dezvoltare al celor de la Marvel, un raton spaţial ce vorbeşte, fiind doar unul din elementele mai bizare, iar angajarea neconvenţională a lui Gunn în scaunul de regizor, este o mişcare destul de interesantă.
Eu sunt destul de bulversat de ideea că regizorul va fi cel ce va rescrie scenariul, ştiind din start că nu are un portofoliu atât de bogat şi atât de vast încât să poată manipula de unul singur un proiect de o asemenea magnitudine, o producţie în care oficialii de la Marvel îşi pun mari speranţe.
Această mişcare îndrăzneaţă, îmi dovedeşte încă odată faptul că filmele Marvel nu sunt conduse de regizori sau producători, ci de comisii vaste ce analizează toate posibilităţile financiare, încă cu mult înainte ca acestea să devină realitate.
Regizorii încep să devină o simplă mascotă de imagine, ce poate fi manipulată de studiouri.

Dar lăsând la o parte toate aceste aspecte, s-ar putea ca atunci când regizorul este de asemenea şi scriitor, proiectul să aducă pe ecrane, cu adevărat o abordare unică.
În timp ce nu cred că acest regizor este o decizie proastă, cred cu tărie că realizarea acestui viitor proiect va fi ca o misiune imposibilă, în speranţa că nu va aduce pe ecrane un alt film de genul eşecului Green Lantern.
Pe de altă parte, rămâne să vedem cum se va descurca James Gunn cu scenariul şi probabil cu conceptele pentru acest viitor film, ce se vrea a fi un urmaş de seamă al succesului The Avengers.
Şi ca să aduc câteva argumente şi în favoarea lui James Gunn, săptămâna trecută, Joss Whedon (The Avengers) a comentat despre abordarea regizorului pentru materialul sursă al producţiei:
-„El are o abordare destul de răsucită, dar totul provine din iubirea adevărată pentru materialul original. O să fie destul de greu pentru oameni să tină pasul cu scenariul său. Ştiu sigur că abordarea sa vă va lăsa cu gura căscată. Pe mine m-a dat pe spate, iar eu chiar aveam câteva ideii în minte, dar Gunn m-a făcut efectiv să uit de ce aveam anterior în minte!”
Pentru cei nefamiliarizaţi cu subiectul, Guardians Of The Galaxy au apărut pentru prima dată în numărul 18 al revistei Marvel intitulată Super Heros din 1969, fiind descrişi ca fiind un grup de eroi ce activează în secolul 31, într-un univers paralel.

Este vorba despre Star Lord, un personaj hibrid, o combinaţie între om, extraterestru şi robot, Drax The Destroyer, un fost pământean transformat în superom şi duşman al titanului Thanos, Groot, un monstru extraterestru, Gamorra, o fiinţă extraterestră renumită ca fiind cea mai periculoasă femeie din Univers, fiica adoptată a lui Thanos şi Rocket Raccoon, o creatură modificată genetic cu o inteligenţă ieşită din comun şi excelente abilităţi de comandant şi tactician.
Misiunea lor este de a împiedica o puternică şi malefică rasă extraterestră intitulată Badoom, să cucerească Universul.

Încă se speculează mult despre modalităţile în care acest film va face tranziţia personajului negativ Thanos în The Avengers 2.
Guardians Of The Galaxy are stabilită o dată de lansare pentru 1 August 2014.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.