MGM Achiziţionează Drepturile De Ecranizare A Romanului Sci-Fi Rusesc: METRO 2033

MGM Achiziţionează Drepturile De Ecranizare A Romanului Sci-Fi Rusesc: METRO 2033

După o perioadă de declin financiar, cei de la MGM achiziţionează drepturile de ecranizare a unui roman sci-fi foarte popular, scris de Dmitri Glukhovsky şi intitulat Metro 2033.

După ce şi-au revenit din faliment, cei de la MGM au început încet, încet, să revină la linia normală de plutire, având un început destul de bun avut anul acesta cu Cabin in the Woods, având în aşteptare remake-ul Red Dawn şi după patru ani, revenirea lui Bond în noiembrie, cu filmul Skyfall.
Nu numai atât, dar cei de la MGM, au încep să achiziţioneze proprietăţi noi, iar ultimele ştiri spun că studioul a cumpărat drepturile de ecranizare pentru Metro 2033, un roman sci-fi scris de Dmitri Glukhovsky ce îl are deja implicat pe scenaristul F. Scott Frazier, ce va adapta scenariul şi pe producătorul filmului Galaxy Quest, Mark Johnson.

Mark Johnson, ce este câştigătorul unui Oscar, va produce viitoarea adaptare prin intermediul companiei lui, Gran Via Productions, iar portofoliu lui include filme ca The Chronicles Of Narnia şi Galaxy Quest.
Povestea are loc undeva în anul 2033, după un atac nuclear care a lăsat lumea practic de nelocuit.
Mutanţii modificaţi de radiaţii stăpânesc pustietatea, iar ceea ce a mai rămas din umanitate, se adună într-un adăpost din Moscova în facţiuni mici bazate în jurul unor staţii de metrou.
Dar atunci când apare o nouă ameninţare, ce ar putea eradica toată omenirea, totul va depinde de un singur om, ce trebuie să ajungă în centrul oraşului pentru a lansa o avertizare, înainte de a fi prea târziu.
Accentul este pus pe acest supravieţuitor tânăr, ce este forţat să meargă într-o călătorie misterioasă, ce îl va arunca într-o aventură plină de mutanţii fioroşi, soldaţi ai unui al patrulea Reich şi diferiţi comunişti ciudaţi ai facţiunilor politice din diferite staţii de metrou.

Cartea a devenit un fel de fenomen în Rusia, fiind publicată pentru prima dată online, în anul 2002, înainte de a fi transformată într-o serie, ce include acum 20 de cărţi şi un joc video.
Publicată în Rusia ca un roman în anul 2005, a devenit rapid un best-seller şi a fost tradusă în peste 35 de limbi, inclusiv în limba engleză în anul 2010, având parte în acelaşi an de o adaptare pentru un joc video realizat de 4A Games.
O continuare a jocului video este planificată pentru anul 2013 şi probabil va fi corelata cu lansarea ecranizări celor de la MGM, sau în avanpremieră, pentru a mări eficacitatea marketingului.
Eugene Efuni şi Marina Hall vor produce de asemenea viitorul film.
Deocamdată nu se ştie mai nimic despre modul în care se va realiza această adaptare şi mai nimic, despre angajarea unui regizor.
La nivel mondial, într-o campanie publicitară, scriitorul Glukhovsky încearcă să stimuleze diferite persoane din alte ţări, să scrie propria lor poveste despre subiectul din Metro 2033, cu scopul de a forma o naraţiune mai amplă, ceva ce eu sunt sigur MGM apreciază fără îndoială, sperând să transforme această poveste într-o franciză de succes.

Dacă vă mai amintiţi, este exact acelaşi plan ca şi cu filmul Battle: Los Angeles, ce a fost făcut special pentru a fi primul dintr-o serie de filme la nivel mondial, Battle: Buenos Aires, Battle: London… etc, dar pentru că un asemenea proiect să fie fiabil, ar trebui ca primul film din franciză să aibă un succes extraordinar la boxoffice.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.