Creatorul Francizei Underworld Len Wiseman Va Regiza Reînvierea MUMIEI

Dacă aţi crezut că blockbusterele The Mummy regizate de Stephen Sommers din 1999 încoace, au fost ultimele filme cu Mumia ce le veţi vedea pe marele ecran, v-aţi înşelat.

The Mummy revine pe marile ecrane sub bagheta regizorală a lui Len Wiseman, cel care a creat franciza Underworld, soţul actriţei Kate Beckinsale.
Atunci când cei de la Universal şi-au încercat norocul cu un restartat al francizei Mumia, sub forma unui film de acţiune în genul Indiana Jones, producţia a făcut din Brendan Fraser o mare stea şi a lansat un film ce urma să aibă continuări de succes.
Franciza a ajuns să o ducă fenomenal de bine în general, mai ales că atunci când s-a lansat prima parte, filmul era eclipsat de lansarea simultană a primului episod Star Wars: The Phantom Menace.

Din câte se pare, Studiourile Universal ţintesc cu acest reboot spre o dată de lansare plasată undeva în vara anului 2014, aşa că nu va trebui să aşteptăm foarte mult.
Povestea noului reboot de la Hollywood, a fost încredinţată scenaristului ce a scris şi pentru Prometheus, Jon Spaihts, în vreme ce Alex Kurtzman şi Roberto Orci sunt producătorii executivi ai viitorului filmul, după cum vă spuneam şi noi mai devreme în acest an.
Deocamdată, se cunosc foarte puţine detalii despre reboot şi nimeni nu ştie ce direcţie va avea scenariul lui Spaihts.
Totuşi cei doi producători au declarat că se vor inspira foarte mult din cărţile lui Michael Crichton, autorul romanului Jurassic Park, care a stat la baza filmului lui Steven Spielberg şi din felul în care acesta a integrat poveşti fantastice în lumea ştiinţei moderne de astăzi.

Cu toate acestea, nu mă aştept ca noua peliculă The Mummy, să fie una plină de adrenalină şi suspans, mai ales că Alex Kurtzman a declarat recent că reboot-ul va avea trimiteri clare la producţia originală şi va fi în principiu un film horror, abia mai apoi un film de acţiune.
Dar dacă Len Wiseman chiar va fi regizorul viitorului film The Mummy, nu prea văd cum ar putea fi acţiunea pe locul doi, regizorul fiind bine cunoscut pentru secvenţele sale de acţiune stilizate, în care majoritatea obiectelor se mişcă cu încetinitorul, într-un cadru specific elementelor 3D.

Spre final, sper din suflet că Len Wiseman nu o va împinge din nou în faţă pe drăguţa sa soţie Kate Beckinsale, nu de alta dar riscă să devină o a doua Milla Jovovich şi ar fi păcat de talentul irosit.
Dar… probabil că regizorul nu îmi va asculta sfaturile!
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.