Vezi O Schiţă Conceptuală Timpurie Despre Cum Ar Fi Putut Arăta Armura Lui THOR

Armura lui Thor a avut parte de multe concepte alternative înainte de a fi aprobată cea oficială, iar astăzi avem ocazia să vedem varianta artistului Wesley Burt ce a postat o schiţă de-a sa online.
Deşi este destul de important să vedem un film de boxoffice aşa precum l-au realizat cineaştii şi studioul iniţial, personal nu pot să nu par un „geek” atunci când e vorba de chestii noi, pe care de obicei nu le vedem, cum ar fi arta conceptuală sau frânturi de la conceperea unor secvenţe memorabile dintr-un film de succes.

În ultimul timp, mulţi din artişti a căror artă au contribuit la finisarea unor caractere celebre, au fost destul de deschişi cu privire la unele schiţe nefolosite ale proiectelor pentru filme importante la Hollywood, dezvăluind pe site-urile lor proprii sau în diferite reviste de specialitate, schiţe timpurii ale unor concepte ce ar fi putut ajunge în diferite filme.
În unele cazuri, este chiar conceptul original, care a avut norocul să fie aprobat din prima, dar în majoritatea cazurilor, acestea trebuie finisate, prelucrate sau chiar modificate, pentru a ajunge să treacă în etapa de producţie.

Lord Of The Rings Online

Dar cele mai multe ori şii mai ales după ce vizionăm filmul respectiv şi produsul final, putem înţelege de ce unele modele nu au fost utilizate.
De exemplu, artistul Wesley Burt a lucrat la o serie de blockbustere si jocuri de-a lungul anilor, de la Thor, Battleship, G.I. Joe sau Transformers, la jocuri precum Skyrim, Fallout, Lord Of The Rings Online, Hellgate: London, Tomb Raider Underworld sau Risen 2.
Dar vorbind despre filme în special, Burt a pus recent schiţele cu anumite concepte, on-line, pentru fanii (ca mine) ce vor să vadă cum arătau unele versiuni timpurii, ale unor personajele apreciate.
Astăzi, în mod special, vreau să subliniez munca sa fabuloasă pentru personajul Thor din universul Marvel.

Mai sus, vedeţi două imagini foarte diferite.
Ambele ne demonstrează din prima privire aruncată, că acest om este cu siguranţă un luptător, dar fiecare schiţă în parte merge puţin prea mult într-o anume direcţie greşită.
Probabil acesta fiind şi motivul pentru care, probabil, nu au fost folosite.
În prima schiţă, Thor pare că are puţin cam multă armură pe el şi probabil ne-am fi pierdut în detaliile armurii lui, pierzând astfel din farmecul personal pe care personajul al trebui să îl aibă.
În schimb în cea de-a doua schiţă, Thor nu poartă armură aproape deloc, punând astfel accentul pe fizicul caracterului şi pe pieptul său gol.
Îmi imaginez că dacă zeul fulgerului ar fi avut bustul gol, probabil ar fi avut un succes mai mare la populaţia feminină şi mă îndoiesc că cineva ar mai fi vorbit despre altceva decât despre fizicul actorului, ce mânuieşte Măcinătorul (Mjollnir), ciocanul magic al lui Thor.
Cu toate acestea, Marvel a realizat un fel de apariţie a lui Thor la bustul gol în primul film, deşi în momentul respectiv al poveştii, el era un fel de Thor mai pământean şi nu supereroul cunoscut de toată lumea.
Pentru fani, totul a fost bine, chiar dacă el este dezbrăcat sau nu, chiar dacă acesta merge la luptă fără haine pe el.

Dar hai să fim sinceri, chiar şi un zeu are nevoie de o armură superbă atunci când elimină băieţii răi.
Pentru mai multă artă conceptuală, puteţi verifica site-ul lui Burt.
Cei ce încă nu ştiu, filmul Thor 2: The Dark World, a început filmările recent, şi puteţi vedea un set de imagini noi cu Thor (Chris Hemsworth) aici.
Ce părere ai despre această versiune a lui Thor?
Crezi că aceste două schiţe îl reprezintă mai bine pe Thor decât rezultatul final?
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.