Taken 2: Teroare În Istanbul Şi Actorul Liam Neeson Sunt Foarte Populari În România

Liam Neeson şi producţia Taken 2 câştiga locul trei ca fiind cel mai popular film văzut de români în cinematografe.

Taken 2, pe numele lui romanesc Teroare În Istanbul, s-a lansat în cinematografele româneşti pe data 12 Octombrie, iar în primul weekend al premierei a adus în cinematografe un număr de 52.000 de spectatori, asta însemnând aproape de zece ori mai mult decât primul film al seriei din 2008 intitulat Teroare În Paris.
Producţia ce îl are în rolul principal pe Liam Neeson, devine astfel al treilea film cel mai popular din anul 2012, după celebrul Cavalerul Negru: Legenda Renaşte şi Epoca De Gheaţă 4: Continente În Derivă.
Producţia lui Luc BessonTaken 2, merge chiar mai departe de atât, surclasând şi succesul The Avengers în boxoffice-ul românesc anual.
Cea de-a doua parte a aventurilor fostului agent CIA Bryan Mills, ce deţine un set de abilităţi speciale, s-a bucurat din plin şi de atenţia spectatorilor americani, care au menţinut filmul cu Liam Neeson pe prima poziţie a boxoffice-ului, pentru două săptămâni la rând.

Potrivit celor de la Box Office Mojo, filmul Taken 2 a adăugat în sfârşitul de săptămână trecut încă 21,8 milioane de dolari celor 219 deja strânse în toată lumea.
Ţinând cont că bugetul iniţial al filmului a fost doar de 45 de milioane de dolari, am putea spune că pelicula ce derivă din stilul brut al regizorului Luc Besson, ce a fost producător executiv de data aceasta, este un succes pentru compania de producţie Europa Corp, deşi în rândul fanilor din întreaga lume, Taken 2 nu este văzut prea bine, având un procent de critici dure de 21% pe Rottentomatoes, cu un procent de 58% al celor ce au plăcut filmul ca şi divertisment pur.
Taken 2: Teroare În Istanbul devine astfel al doilea cel mai de succes film al lui Liam Neeson în România, după Cavalerul Negru: Legenda Renaşte, unde Liam Neeson joacă rolul lui Ra’s Al Ghul.
Taken 2 a fost ajutat foarte mult şi de o distribuţie ce a luat amploare, ea fiind asigurată de Media Pro Distribution, cu proiecţii pe 35 de ecrane din ţară.
În clasamentul popularităţii filmelor actorului Liam Neeson din 2012, Taken 2 este urmat de Furia Titanilor, Battleship şi The Grey: La Limita Supravieţuirii.
Aş putea spune chiar că Liam Neeson este un actor destul de popular în România.
Dacă Teroare În Istanbul a fost un succes la noi în ţară, nu acelaşi lucru se poate spune despre film şi în alte ţări europene, unde i s-a reproşat actorului, că filmul repetă acţiunea din prima producţie Taken şi că nu-l întrece în creativitate şi nici chiar în jocul divers al actorului.

Cu toate acestea, dacă încă nu aţi văzut Taken 2, pot să vă spun că producţia oferă acţiune cât cuprinde, iar fanii genului thriller vor fi încântaţi să o vadă pe Maggie Grace în acţiune.
În Taken 2, fostul agent CIA Bryan Mills (Neeson) îşi petrece timpul cu fosta lui soţie (Famke Janssen) şi fiica lui (Maggie Grace), în străinătate şi mai exact în Istanbul.
Ceea ce s-a dorit a fi o vacanţă liniştită, se transformă rapid într-un coşmar, după ce tatăl unuia dintre răpitorii albanezi (Rade Sherbedgia) cei care au fost ucişi în timpul dezlănţuiri sale din primul film, planifică o răzbunare cruntă.
Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.