Adaptarea Jocului ASSASSIN’S CREED Cu Michael Fassbender Va Ajunge În Cinematografe În 2014

Adaptarea pentru marele ecran a popularului joc Assassin’s Creed, ar putea ajunge în cinematografe în 2014, dacă programul producătorului-actor Michael Fassbender, se va elibera până atunci.

Uneori la Hollywood, proiectele pentru viitoarele producţii intră într-o stare latentă, dar alteori ele fac un salt brusc înainte.
Este şi cazul adaptării cinematografice a jocului de mare succes Assassin Creed, franciza dezvoltatorului şi editorului Ubisoft.
Aproximativ cu un un an în urmă, Sony Pictures a obţinut drepturile de ecranizare a seriei de jocuri Assassin’s Creed, ce urma să lucreze cu nou creata companie Ubisoft Motion Pictures pentru a aduce la viaţă jocurile pe marele ecran.
Doar cu câteva luni în urmă, Michael Fassbender a semnat oficial, un contract pentru a produce şi juca în viitorul film.
Cu toate acestea, acordul stabilit de Ubisoft cu cei de la Sony, a picat în cele din urmă, fapt care a dus la un nou parteneriat, stabilit de data aceasta cu cei de la New Regency şi Twentieth Century Fox, care au pus proiectul pe o listă rapidă de dezvoltare.

Filmul Assassin’s Creed apare acum, ca o prioritate de top pentru Ubisoft Motion Picture, fără îndoială datorită vânzărilor de 3,5 milioane de dolari din prima săptămâna a celui mai recent joc video din serie, lansat la începutul acestui an.
Acesta ar fi momentul potrivit pentru valorificarea succesului ultimului joc, iar o adaptare a jocului pentru marele ecran, ar fi următorul pas firesc pentru extinderea brandului.
Cu toate acestea, cinefilii şi fanii încă se întreabă când vor putea să vadă filmul produs de Michael Fassbender.
Într-un interviu recent, Sardin Geoffroy, directorul de vânzări de la Ubisoft, a comentat cu privire la statutul proiectului, declarând următoarele:
„Un lucru singur aspect este foarte important pentru ciclul de viaţă al francizei Assassin’s Creed: oferta suportului Media pe care acesta o oferă. Toate figurinele, cărţile despre subiect, editurile cu care lucrează franciza şi chiar şi filmul plănuit pentru anul viitor, sunt vitale în strategia de marketing. Aici nu e vorba doar despre joc în sine, vorbim despre un brand la nivel mondial, iar acest lucru face parte din managementul ciclului de viaţă pe care îl dorim.”
Cum anul 2012 se apropie de sfârşit, am putea considera că „anul viitor” înseamnă 2014 cel mai devreme.
La urma urmei, scenariul nu este încă finalizat, regizor nu există, iar programul lui Michael Fassbender, este deocamdată plin.

Actorul este deja implicat în comedia Frank, westernul Jane Got A Gun şi în producţia regizată de Ridley Scott, The Counselor, filme ce sunt aşteptate să ajungă pe ecrane în 2013.
Desigur, să nu uităm că Fassbender îşi va relua rolul Magneto în continuarea X-men: Days of Future Past, ce este acum regizată Bryan Singer şi care va avea premiera pe 18 Iulie 2014.
Chiar dacă Ubisoft şi New Regency vor reuşi ca prin farmec să facă rost de un scenariu şi un regizor pentru Assassin’s Credd până la începutul anului 2013, programul producătorului ce în acelaşi timp joacă şi rolul principal al filmului, nu va fi eliberat decât la finalul anului viitor.
În plus, din moment ce Assassin’s Creed este primul efort cinematografic de a aduce una dintre proprietăţile Ubisoft pe marele ecran, compania ar face bine să nu se grăbească.

Perfecţionarea unui astfel de proiect ce are un subiect cu implicări science-fiction fiind plasat într-o perioadă istorică incitantă, ar trebui să ia ceva timp, iar compania ar trebui să se gândească mai mult la asta, decât să scoată un produs prost, doar de dragul de a expune ceva spre vânzare în cinematografe.
Vă voi ţine la curent cu schimbările majore ce vor surveni în dezvoltarea proiectului Assassin’s Creed, deoarece toată această valvă indică un singur lucru: filmul se apropie rapid de stadiul începerii producţiei.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.