BATTLESTAR GALACTICA: BLOOD AND CHROME – Vezi Primele Două Episoade Complete Ale Serialului

Poţi vedea aici, primele două episoade din Blood And Chrome, serial ce după o dezvoltare anevoioasă şi un drum lung ce i-a făcut pe fanii Battlestar Galactica să piardă orice speranţă, a fost realizat parţial, ca un sequel despre războiul dintre oameni şi Cyloni, ce ne prezintă evenimentele de după recentul serial Caprica.

Titlul Battlestar Galactica creat de Glen A. Larson, poate fi confuz pentru cei neavizaţi, deoarece există mai multe versiuni: – versiunea originală din 1978, o mini serie TV, ce este o continuare, realizată în 1980 şi mai apoi remake-ul serialului din anul 2003, care a avut parte mai târziu, de un prequel de scurtă durată, intitulat Caprica.
Subiectul popularului serial SF, este cam acelaşi în mai toate variantele, poate mai puţin în Caprica, care a fost un prequel.
Forţele coloniale umane au fost de acord să facă pace cu duşmanii lor de moarte Cylonii, atunci când un atac surpriză distruge cea mai mare parte a flotei spaţiale.
Rămăşiţele coloniei umane formează un grup de nave de defensivă fiind ultimele rămăşiţe ale rasei umane aflate pe ultimul crucişător spaţial rămas, numit Battlestar Galactica.
Ei decid să plece într-o aventură ce are ca scop găsirea unei planete ce poate susţine viaţa umană, o planetă fondată de un trib de colonişti, în timp ce Cylonii continuă să-i caute şi să-i atace neîncetat.

Lucrurile s-au complicat puţin, atunci când serialul Caprica a fost lansat, deoarece prequelul în cauză ne-a arătat cum au fost creaţi Cylonii.
Drumul spre seria Blood And Chrome, un fel de prequel pentru Battlestar Galactica şi tehnic o continuare a seriei Caprica, a fost unul foarte lung, mai ales pentru fanii seriei din 2003.
Iniţial se spunea că o serialul complet va fi realizat şi difuzat pe reţeaua Syfy.
Mai apoi, reţeaua de televiziune a oscilat între a face un film complet pentru marele ecran sau a realiza un serial.
Până la urmă, reţeaua a decis să realizeze o mini serie on-line, a câte zece episoade de 7-12 minute pentru a fi lansate începând de astăzi pe canalul youtube Machinima, deşi mini-seria va fi difuzată, ca un film pe canalul Syfy în 2013.

Mini seria web Blood And Chrome are loc în timpul primul război cu Cyloni şi se concentrează pe tânărul William Adama, jucat de Luke Pasqualino, ce se înrolează pe crucişătorul spaţial Galactica, unde îl întâlneşte pe co-pilotul Coker (Ben Cotton) şi pe seducătoarea ingineră de software Dr. Kelly Beka (Lili Bordain).
Dacă văzând primele două episoade ţi se pare că totul pare familiar, este pentru că mini seria este produsă de veteranii Battlestar GalacticaDavid Eick şi Taylor Michael, care au colaborat la scenariu şi Bear McCreary, cel care a realizat coloana sonoră pentru seria originală.
Decorurile sunt de asemenea, reconstrucţii digitale ale decorurilor Battlestar Galactica originale, scanate înainte ca acestea să fie demontate, dar care ascund o grămadă de fundaluri neclare.
Dar lăsând la o parte toate acestea, în Battlestar Galactica ne-a interesat mai mult povestea decât acţiunea, nu?
Văzând doar primele două episoade web, e greu să ştiu cât de mult va avea succes această mini serie.
Pasqualino face o treabă destul de bună în rolul tânărului pilot gata de luptă, chiar dacă e greu să-l asemănăm încă cu versiunea sa mai în vârstă interpretată de Edward J.Olmos.

Poate că ar fi fost mai bine, ca cei de la SyFy să se fi concentrat pe realizarea unui film complet Blood And Chrome decât să fi lansat aceste episoade web ce aşteaptă reacţia noastră.
Chiar daca as mai avea multe de spus, pentru moment, mă abţin în a face orice alte comentarii legate de realizarea mini seriei şi vă invit să judecaţi singuri această încercare de a revitaliza unul din cele mai vechi şi cunoscute seriale SF, după Star Trek.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.