Jocul CASTLE WOLFENSTEIN Este Transformat În Film De Scenaristul Lui Pulp Fiction

Jocul video shooter de actiune si aventura Castle Wolfenstein, ce a fost lansat pentru prima dată în 1981, are parte de o adaptare pentru marele ecran, ce va fi regizată de scenaristul filmului Pulp FictionRoger Avary.

De fapt, Roger Avary a mai încercat să aducă în prim plan această adaptare a jocului video şi prin 2007.
Dar proiectul a zăcut în dezvoltare până în prezent.
Astăzi, datorită unui comunicat de presă, ştim oficial că Roger Avary va scrie şi regiza noua adaptare a jocului, ce poartă titlul Castle Wolfenstein şi care urmează să fie produsă de Samuel Hadida (Silent Hill, Resident Evil: Extinction).
Scenariul filmului îi aduce împreună pe un căpitan al armatelor statelor unite şi un agent special britanic, ce urmează să se înfiltreze într-un castel secret, unde Hitler intenţionează să construiască o nouă armă secretă, misiune ce îi forţează să se confrunte cu o ciudată şi misterioasă Divizie De Fenomene Paranomale a naziştilor.
Filmul este descris ca fiind o amestecătură între Inglourious Basterds şi Captain America, cu o atmosferă retro plină de istorie la superlativ, având şi o tentă de magic şi paranormal, iar cu Avary la cârma regiei, ştim sigur de pe acum că această aventură va avea şi multă violenţă.

Pe lângă toate astea, Roger Avary a primit astăzi şi regia viitorului film al lui John Cusack, un thriller ce se desfăşoară în spaţiul aerian intitulat Airspace.
Regizorul a fost strâns legat de proiectul Wolfenstein o lungă perioadă de timp, astfel încât aceasta este foarte încântat că în sfârşit se poate apuca de muncă, iar într-un interviu, a vorbit puţin despre proiectul din comunicatul de presă:
-„Am jucat jocurile Wolfenstein încă de când eram copil şi simt că sensibilitatea lor bizară, mi-a influenţat profund stilul meu de a scrie şi de a regiza filme de-a lungul carierei. Întotdeauna m-am gândit că Wolfenstein transformat şi transcris pentru un public mai larg care nu este familiarizat cu jocul, ar fi o experientă cinematografică importantă, motiv pentru care i-am prezentat proiectul lui Samuel (Hadida). „
Îmi amintesc de jocul Wolfenstein, dar mai ales îmi amintesc tonul sumbru pe care îl avea jocul atunci când l-am văzut prima oară.

Şi chiar dacă nostalgia intervine şi îmi spune că aş vrea să văd un film ce se bazează pe acest joc, combinat cu o idee interesantă, am încă unele dubii atunci când vine vorba de povestea pe care Avary o are în minte.
În primul rând mă intrigă ideea unei divizii de fenomene paranormale naziste, o ideea care ar putea aduce mai aproape filmul de subiectul jocului.
Dar mai apoi mă întristez la gândul că un film ce vrea să introducă o poveste istorică, nu are şanse de succes, decât dacă introduce multe elemente fantastice şi paranormale, ceea ce înseamnă că nu vom mai vedea prea multe filme istorice bazate pe fapte reale în viitorul apropiat.
În ceea ce priveşte viitorul film Castle Wolfenstein, mă întreb dacă Avary şi Hadida vor putea face această tranziţie a seriei de jocuri video populare, pentru marele ecran.

Dar, ca întotdeauna, distribuţia va fi un element cheie şi nu pot să nu mă întrebam dacă Avary îl va distribui pe popularul Jeremy Renner sau Tom Cruise în rolul soldatului american şi eventual pe Benedict Cumberbatch sau Tom Hiddleston în rolul agentului britanic.
Indiferent cine va prinde aceste roluri, sper că această adaptare se va dovedi a fi mult mai bună decât adaptarea atroce a clasicului joc Doom.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.