BRAD PITT L-ar Putea Interpreta Pe PONTIUS PILATE Omul Ce L-a Condamnat Pe Iisus La Răstignire

Brad Pitt este pe cale să adauge palmaresului său rolul controversatului procurator roman Pontius Pilate, rol cu trimitere bibilică directă la cea mai faimoasă judecată din istoria omeniri.

Se pare că starul ce va juca anul acesta în producţia World War Z, este interesat de rolul celui mai faimos judecător din istoria omeniri: Pilat din Pont, omul implicat în răstignirea lui Iisus, ce va avea parte de un film istoric despre viaţa şi cariera sa politică, produs de Warner Bros.
Vă spuneam anul trecut, în luna August, că cei de la Warner Bros. au achiziţionat scenariul epic despre o poveste biblică, conceput de scriitoarea Vera Blasi.
Figura istorică ce a pronunţat celebrele cuvinte „ecce homo”, a fost al cincilea prefect al provinciei romane Iudeea, între anii 26 – 36, în vreme ce la Roma era împărat Tiberius şi este cunoscutul judecător care prezidează procesul lui Iisus şi omul care a autorizat răstignirea mântuitorului.
Brad Pitt a declarat că este interesat de acest rol mai ales că în toate relatările istorice, Pilat apare ca un om crud, corupt, lipsit de sensibilitate şi fără principii.

Cu toate acestea, scenariul scriitoarei Blasi, se pare că urmăreşte viaţa omului Ponţiu Pilat, din copilărie până la evoluţia sa ca războinic, poziţia generală în societatea romană şi eventual cariera sa politică.
În timp ce există întotdeauna un anumit nivel de controverse asociate cu producţiile ce tratează subiecte religioase, această producţie pare să fie mai mult un studiu al personajului Ponţiu Pilat, în timp ce oficialii de la Warner Bros au explicat că va fi mai mult un film în stilul arhicunoscutelor Braveheart sau Gladiator.
Proiectul, încă neintitulat, ce are însă un scenariu gata, mai are încă de completat distribuția pentru alte personaje cheie din acea perioadă zbuciumată şi chiar dacă Brad Pitt va fi cap de afiş, sunt sigur că vom mai auzi de acest proiect cu tentă biblică, luând în considerare că Warner Bros mai are în producţie filmul Noah al lui Darren Aronofsky, debutul regizoral al lui Will Smith, care se centrează pe viaţa lui Cain şi Abel.

Cu Brad Pitt, sau fără el, producţia despre Pontius Pilate, are un grad de risc ridicat, la fel ca toate producţiile ce au subiecte despre poveşti biblice, având în vedere că climatul politic şi religios al acelei perioade, a implicat Imperiul Roman în diferitele ideologii religioase şi idealuri politice foarte contradictorii.
Toate aceste întâmplări, l-au condus pe procuratorul Pilat din Pont, la un eveniment ce a influenţat şi schimbat istoria religiei pentru totdeauna.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.