ODISEEA Lui HOMER Ajunge Un Film Sci-Fi Cu Aventuri În Spaţiu

Warner Bros a angajat un scenarist pentru un proiect science fiction bazat pe povestea clasică din Odiseea scrisă de Homer, ce are loc după evenimentele văzute în filmul Troy, dar de data aceasta în spaţiu.

Odiseea alcătuiește, împreună cu Iliada, un grup de două epopei grecești atribuite rapsodului popular orb Homer ce a fost scrisă în a doua jumătate a secolului VIII î.Hr, fiind una dintre cele mai vechi și renumite opere literare din mitologia antică.
Ea prezintă peripețiile regelui Odiseu (Ulise) și ale însoțitorilor lui din Itaca pe drumul de întoarcere acasă, după războiul troian.
Povestea ar putea fi considerată, un fel de continuare a Iliadei, poveste pe care publicul modern o poate recunoaşte din filmul Troia, adaptarea din 2004 cu Brad Pitt în rolul principal.
În multe limbi termenul de odisee, inspirat de această epopee, desemnează o rătăcire plină de peripeții şi asta în limbajul celor de la Warner Bros, poate însemna chiar şi o aventură în spaţiu.

Oricât de incredibil ar părea, studioul l-a angajat recent pe scenaristul James DiLapo la cârma unei versiune SF a poveștii clasice a lui Homer, cu speranța de a lansa pe viitor, o nouă franciză.
Producţia ce are la bază principală poveste din Odiseea lui Homer, a devenit o prioritate pentru cei de la Warner, care deja îi are pe Terry Dougas și Paris Kasidokostas Latsis ca şi producătorii, precum şi pe David Heyman, cel care a produs seria Harry Potter.
Ca şi fapt divers, am să vă spun că, Brad Pitt a fost inițial atașat la acest proiect, atunci când a fost anunțat pentru prima dată în 2008.
Pe atunci, George Miller (Mad Max) era ataşat ca şi regizor, lucru ce ar fi fost o combinaţie destul de interesantă.

Acestea fiind spuse, sunt sigur că există o mulţime de posibilităţi de a realiza o potenţială franciză după aventurile scrise de Homer, mai ales că nu trebuie respectate mot a mot toate scurtele aventuri din Odiseea.
Un asemenea film, propulsat într-un mediu nou, cu o premiză SF, ar putea avea un potențial imens.
La urma urmei, totul va depinde de modul în care scenaristul DiLapo va concepe povestea.
James DiLapo este un scenarist cu ascensiune rapidă, după ce a câștigat recent un loc pe Lista Neagră pentru scenariul din Devil’s At Play, care i-a adus în 2012, premiul Nicholl Fellowship.
Este ușor să râdem acum de această idee a celor de la Warner Bros, ca fiind doar un alt concept idiotic de la Hollywood, dar Odyssea ar putea de fapt, avea un mare succes ca film SF.

Dacă aruncăm o privire la conceptul lui Homer şi personajele negative din poveste, spuneţi-mi sincer, credeţi că un ciclop, o vrăjitoare-zeită și o armată de canibali gigant se potrivesc bine în povestea unui film science-fiction?
✐ Silviu

Un comentariu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.