tdfn.ro-r'ha-short-sci-fi-movie-lechowski

Urmăreşte Un Nou Film Scurt Sci-Fi Intitulat R’HA Creat Produs Şi Regizat De Un Tânăr Student

Evaluează filmul scurt science fiction intitulat R’ha, filmuleţ ce spune povestea interogatoriului unei fiinţe extraterestre capturată de nişte maşinării, realizat în totalitate de un student de 22 de ani.

Întotdeauna noi am considerat că talentul fără creativitate şi imaginaţie nu reprezintă absolut nimic.
Şi ţinând cont de asta, iată că a venit timpul să vă prezentăm un alt film scurt independent, o poveste scifi ce i-ar putea aduce tânărului creator, ceva recunoştinţă pentru talentul şi curajul de a-şi pune ideea în practică.
Numele autorului este Kaleb Lechowski şi se pare că a lucrat la acest film scurt intitulat R’ha, pe o perioadă de aproximativ șapte luni, realizând efectele CGI şi animaţia pe cont propriu, fără suportul financiar sau logistic al vreunui studio de producţie, toate astea în timp ce studia filmul și animația la o universitate din Berlin, cu menţiunea că Lechowski, are doar 22 de ani.

Cu toate că încă este tânăr şi filmul R’ha este primul său film scurt ce primeşte aprecieri, cadrele scurte din clip, te propulsează – încă de la început – în iureşul poveştii ce are loc într-o cameră obscură, unde un extraterestru – cel puţin bizar – este interogat de o mașinărie.
Filmuleţul este destul de bine animat şi chiar dacă nu prezintă prea multe nuanțe de culori, aduce un farmec aparte peliculei scurte cu care autorul încearcă să ne prezinte povestea fiinţei interogate.

Deşi nu a dezvăluit prea multe detalii despre subiectul filmului, autorul a promis o continuare şi în afara faptului că suspectez o legătură între mitologia egipteană şi pelicula R’ha, filmuleţul are o poveste demnă de luat în serios.
În ciuda faptului că este doar la început de drum, Lechowski va câștiga măcar o recunoaştere pentru acest filmuleţ, dacă nu chiar o carieră în animația digitală.

În timp ce nu suntem foarte plăcuţi impresionaţi de montajul peliculei, ne intrigă povestea pusă într-un context total diferit şi ceea ce ar putea deriva din acest subiect interesant cu multiple ramificaţii.

7 comentarii

 1. Destul de bine pentru inceput 🙂
  Cred ca trebuia mai multa coloana sonora, dar in rest sunet o mai mult decat ok.
  Foarte fain, sper sa-i iasa ceva din asta!

 2. Excelenta ideea costumului 🙂
  Banuiesc ca si alien-ul are legatura cu cultura egipteana!
  2013 = anul sci-fi 😀

 3. Cred ca a fost intentionata chestia, sa ne dam seama ca scapa prea usor 🙂
  Dupa cum ziceam, promite si o continuare, asta daca intre timp nu ajunge prea faimos si uita de proiectul asta 🙂

 4. Super mi-a placut foarte mult :), ma asteptam sa fie o capcana de cand a reusit sa scape si nu l a oprit nimeni

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.