Serialul STAR WARS: UNDERWORLD Va Fi Produs De ABC Şi Disney

Televiziunea ABC şi cei de la Disney, pregătesc lansarea unui serial Star Wars, ce este bazat pe o poveste creată de George Lucas cu acţiunea plasată între Episoadele III şi IV, în lumea interlopă din capitala imeriului galactic, Coruscant.

Atunci când o companie mare ca Disney cumpără o companie la fel de mare ca și Lucasfilm, posibilităţile de a vedea pe ecrane proiecte noi sunt infinite.
Filme, seriale tv, linii de jucării, marfa specifică, parcuri tematice, practic tot ceea la ce te poţi gândi este posibil atunci când vorbești despre Mickey Mouse și Darth Vader.
Știm sigur că noua trilogie Star Wars este în lucru, dar recent la evenimentul de presă al Asociației Criticilor De Televiziune, preşedintele ABC Entertainment, Paul Lee a lansat o altă bombă mediatică, ce face vâlvă în rândul fanilor.
Când a fost întrebat dacă universul Star Wars creat de Lucasfilm, va fi încorporat şi pe partea de televiziune a canalului ABC fiind unul dintre posturile TV deținute de către Disney Paul Lee a declarat că ABC are în lucru deja mai multe proiecte, printre care şi atât de aşteptatul serial live de acțiune Star Wars: Underworld, pe care George Lucas și Rick McCallum l-au pus la punct, încă de acum câțiva ani.

Cele 50 de ore puse în paginile scenariilor despre care George Lucas vorbea anul trecut, care au fost considerate prea scumpe pentru a fi realizate de o reţea TV, sunt luate acum în considerare, mai ales că scenariile respective sunt gata de a intra direct în producţie.
Iar dacă Disney deţine controlul asupra drepturilor a tot ceea ce ţine de Star Wars, s-ar putea ca acest lucru să fie chiar scânteia necesară pentru a obține un serial Star Wars de acţiune pe TV.
Pentru cei ce încă nu ştiu, George Lucas şi fostul producător de la Lucasfilm, Rick McCallum au creat împreună cam 50 de ore de material scris, pentru un posibil serial ce urma să fie produs de Lucafilm.
Aceste scenarii sunt stabilite între Episoadele III și IV și se concentrează asupra vieţii interlope din subteranele planetei capitală – Coruscant – şi dacă e să ne luăm după spusele lui Rick McCallum, serialul se va intitula Star Wars: Underworld, ceea ce nu sună rău, luând în considerare că povestea a fost descrisă ca fiind un fel de Naşul inserat direct în universul Star Wars.
Cu toate acestea, deoarece transpunerea scenariului pe micile ecrane era prea scumpă din punct de vedere vizual – aproximativ 5 milioane dolari pe episod – Rick McCallum şi Lucas au considerat că un serial atât de scump, nu ar fi accesibil pentru o rețea de televiziune obișnuita.

Ei au decis să pună ideea în cui, până când se va găsi o modalitate mai ieftină de a produce episoadele pentru serialul Star Wars: Underworld.
Atunci când Lucas și McCallum s-au gândit la prețul acestor episoade, ei au luat în considerare şi costul pe care un canal de televiziune ar trebui să îl plătească la Lucasfilm pentru dreptul de difuzare a serialului.
Dar, acum că Disney deţine compania Lucasfilm şi canalul de televiziune ABC, taxa de licențiere a dispărut şi preţul producţie a coborât.
Toată această tevatură şi planificare de re-lansare a universului Star Wars sub un al management, devine o provocare majoră, mai ales că cei de la Disney sunt foarte preocupaţi de eventuala supra-saturare a pieței cu producţii Star Wars, prea repede.
Star Wars Episodul VII va fi lansat în 2015, iar de multe ori, oamenii nu doresc aceeași poveste şi ca serial de televiziune și ca film în cinematografe, simultan.

Spre final, nu pot spune decât că veştile bune o să apară din ce în ce mai des, iar fanii universului Star Wars, ar trebui să fie încântaţi, mai mult decât de obicei, mai ales că, în plus față de scenariile pregătite de Lucas, dintre care unele sunt revizuite de Ron Moore (Battlestar Galactica), există deja în lucru modele de costume, arta conceptuală și chiar mai mult de atât, conceptul de produse pentru serial, deși unele dintre ele ar putea fi deja pe piaţă, mai ales că viitorul joc video Star Wars 1313, are o poveste similară cu viitorul serial Star Wars: Underwold.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.