Creatorul Lui GAME OF THRONES – George RR Martin – Dezvoltă Un Serial Nou Pentru HBO

Debutul Sezonului Trei al serialului Urzeala Tronurilor aduce cu sine veşti minunate pentru fanii autorului George R.R. Martin, ce a semnat un contract de încă doi ani cu HBO şi va dezvolta încă câteva seriale pentru canalul de televiziune.

George Raymond Richard Martin născut pe 20 septembrie 1948, este un autor american și scenarist de fantasy, horror și science fiction, fiind câştigătorul a nenumărate premii de specialitate.
El a devenit destul de faimos pentru seria fantasy, la care lucrează în acest moment, seria de cărţi scrise de Cântec De Gheață Şi Foc.
La începutul anilor ’70 Martin a scris povestiri de ficțiune și, deși începutul carierei sale de scriitor profesionist nu a fost unul ușor (una dintre povestirile sale a fost respinsă de diferite reviste de patruzeci și două de ori), nu s-a lăsat descurajat, câștigând ulterior câteva premii Hugo și Nebula.
Prima sa povestire nominalizată la premiile Hugo și Nebula a fost With Morning Comes Mistfall, publicată în revista Analog Science Fiction and Fact în 1973.
Urzeala Tronurilor
nu este prima incursiune a lui Martin în divertismentul televizat, în fapt, el a petrecut o mare parte din începutul carierei sale în televiziune.

În anii ’80 s-a orientat spre televiziune și spre muncă de editor, unde a lucrat la seriile Zona Crepusculară și Frumoasă și Bestia în care a jucat Ron Perlman (Hellboy) și Linda Hamilton (Terminator).
Ca editor de televiziune, a coordonat întinsul proiect Wild Cards, a cărui acțiune se petrece într-un univers alternativ, în care un virus extraterestru oferă puteri stranii unei părți a omenirii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, influențând istoria ulterioară a lumii, premisele având la bază puterile supereroilor din Benzilor Desenate și jocul RPG Superworld, la care Martin era GameMaster.
Dar odată cu explozia de popularitate pe care serialul Game Of Thrones a adus-o cărţii sale Cântec De Gheață Şi Foc, autorul acesteia George RR Martin are parte în prezent de aprecieri serioase la scară largă.
Deși epopeea fantasy scrisă de Martin s-a bucurat de vânzări masive şi de o bază de fani devotaţi timp de aproape două decenii, adaptarea seriei de cărţii de către cei de la HBO i-a adus autorului o recunoaştere în masă.

Martin are şi a avut cu siguranţă o mână fermă şi un cuvânt greu de spus în direcţia pe care serialul Urzeala Tronurilor a luat-o şi chiar dacă a fost creditat doar cu scrierea unui scenariu pe sezon până în prezent, se pare că cei de la HBO vor exploata talentul lui Martin şi pentru alte adaptări.
Se pare că George R.R. Martin a semnat un contract pe doi ani cu HBO atât pentru Game of Thrones cât și pentru dezvoltarea unui număr nespecificat de noi seriale pentru rețeaua de televiziune.
Orice speculații cu privire la conținutul acestor noi seriale sunt necunoscute în acest moment, dar asta nu va opri fani de la a face unele speculaţii.

Nemira
Ca un scriitor ce a conceput tot felul de poveştii pe parcursul vieții, George R.R. Martin ar putea produce seriale ce vor avea subiecte science-fiction sau chiar fantasy.
În ceea ce privește adaptările de materiale scrise anterior – altele decât A Song Of Ice And Fire – Martin a scris prea multe povești ce ar putea să fie adaptate într-un serial de televiziune complet, dar şi unele care nu ar face un serial prea lung.

De exemplu, romanul Fevre Dream scris în 1982 – nominalizat la premiile Locus SF și World Fantasy – ce are o poveste despre vampirii de pe fluviul Mississippi, ar putea deveni o mini serie încântătoare, dar probabil nu ar putea suporta ceva mai extins de atât.
Game Of Thrones revine la HBO începând cu data de 31 Martie.
✐ Silviu

Nemira

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.