Universul STAR WARS Se Extinde: DISNEY Confirmă Filme Separate Despre Personaje Faimoase

CEO-ul Disney confirmă că există deja în lucru mai multe proiecte ce implică personaje faimoase din universul extins Star Wars, filme spinoff ce ar putea aduce pe ecrane în 2016 povestea unor personaje ca Yoda, Jabba The Hut, Palpatine, Boba Fett sau Ashoka Tano.

În lumina ultimelor zvonuri ştiri şi predicţii, probabil în viitorul apropiat va trebui să realizez şi o rubrică specială intitulată Nici O Săptămână Fără Ştiri Despre Star Wars.
După ce am aflat – fără prea multe emoţii – că J.J. Abrams va rămâne implicat şi în franciza Star Trek, fapt ce este considerat o blasfemie de fanii înfocaţi ai universului Star Wars, preşedinta Lucasfilm, Kathleen Kennedy, a anunţat că l-a angajat pe regizor, nu doar pentru viitorul Episod VII, ci pentru mai multe proiecte ce derivă din acest vast univers creat de George Lucas.
Astea fiind zise, zvonistica despre ce proiecte ar mai putea aduce la viaţă cei de la Disney, a luat amploare în ultimele săptămâni.
De la filme spin-off despre maestrul Yoda sau ucenica lui Anakin – Ahsoka Tano, până la un film dedicat în întregime vânătorului de recompense Boba Fett, toate au făcut deliciul comentariilor în comunitatea Star Wars de pe internet.

Zvonurile au fost atât de intense încât s-a ajuns să se scrie – chiar şi de site-uri româneşti – că oficial următorul film va fi în totalitate despre Yoda, lucru care e prea puţin probabil, mai ales ţinând cont că simpaticul maestru Jedi, a murit în Episodul 6: Return Of The Jedi.
Un spinoff despre Yoda ar fi iarăşi prea puţin probabil, asta dacă nu cumva va fi realizat înainte de 2015atunci când Star Wars Episode 7 este programat să ajungă în cinematografe – mai ales că Disney a anunţat deja că filmul din 2015 va continua într-un fel povestea principală, ce îi va readuce in plot pe Luke Skywalker, Han Solo şi Leia.
Desigur, în universul Star Wars există poveşti adiacente ce conţin o mulţime de posibilităţi, iar realizarea unui spin-off despre Yoda, nu sunt sigur că ar aduce cu sine un succes atât de răsunător ca povestea Războiului Mandalorian, poveste ce a fost puţin tratat în serialul animat The Clone Wars sau povestea din spatele vânătorului de recompense Boba Fett.
Dacă e să mă iau după părerea fanilor – ce şi-au exprimat părerea despre acest subiect – cea mai interesantă poveste ce ar putea avea parte de un film spin-off, ar fi cea a personajului negativ Palpatine, cel care prin schemele lui malefice şi complicate, a ajuns să manipuleze un întreg senat şi să transforme republica într-un imperiu condus într-un final de el.

Şi să fiu sincer, o asemenea poveste ce s-ar axa pe originea viitorului împărat al imperiului galactic, ar fi una de succes, mai ales că implică dualitatea personajului ce joacă rolul unui politician în ascensiune şi rolul unui maestru al părţii întunecate în acelaşi timp.
Şi ca să revin la ceva oficial, CEO-ul de la DisneyBob Iger – a apărut ieri în direct la postul de televiziune CNBC, pentru a se lăuda cu câștigurile trimestriale ale companiei.
Domnul Iger a raportat cu mândrie chiar şi mai mult de atât, el declarând că Disney are acum puterea financiară de a realiza un alt val de produse Star Wars.
El a confirmat că proiectul Star Wars este mult mai vast decât ne-am închipuit noi, Disney având intenţia de a realiza chiar mai multe filme spin-off, de care deja se ocupă regizorul Larry Kasdancare a co-scris scenariul pentru Empire Strikes Back şi Return Of The Jedi – şi scenaristul Simon Kinberg.
-„Au existat multe speculaţii despre unele filme independente Star Wars care sunt în dezvoltare și pot să confirm astăzi că, de fapt noi lucrăm de ceva timp la câteva filme independente. Larry Kasdan și Simon Kinberg sunt implicaţi în munca pentru filme provenite din universul caracterelor Star Wars, caractere care nu fac parte din saga ce va începe în 2015. Așa că avem de gând să facem în continuare Star Wars 7, 8 și 9 pe o perioadă de aproximativ șase ani începând cu 2015. Dar vor fi şi alte filme de lansat în această perioadă de timp.” a declarat CEO-ul Disney.

Din cele spuse de domnul Iger, s-ar putea foarte bine să avem parte de cel puțin un film Star Wars pe an, iar lucrul ăsta va depinde doar de resursele financiare și de capacitatea de producție a celor de la Lucasfilm.
Cu toate acestea, site-uri de specialitate spun că preşedinta Lucasfilm Kathleen Kennedy, le-a ordonat celor de la Lucasfilm să fie pregătiţi pentru producerea a cel puţin 2 – 3 filme Star Wars pe an, ceea ce înseamnă că Disney a adoptat deja strategia cinematografică a universului Marvel.
Dacă prin „caractere care nu fac parte din saga din 2015” domnul Iger se referă la episoadele 1 – 9, atunci am putea vedea în cele din urmă producţii independente bazate pe unele dintre cele mai populare poveşti ale universului Star Wars extins.
Oare vom putea vedea pe marele ecran poveştile din novelele grafice sau jocurile Star Wars?
Sunt poveştile din Star Wars: The Old Republic sau Shadows Of The Empire atât de populare încât să devină un film independent?

Oricum ar fi, sper din suflet să nu sacrifice calitatea pentru a obține cantitate.
Personal aş vrea să văd un film despre tinereţea vânătorului de recompense Boba Fett şi asta doar nu din cauză că nava lui – The Slave 1 – arată bestial de bine, ci din cauza ramificaţiilor pe care povestea lui ar putea să o aibă cu lumea mercenarilor şi a gangsterilor din universul extins Star Wars.
Ţie ce poveste din universul Star Wars ţi-ar plăcea să vezi în 2016?
Mai jos aveţi şi bucata de interviu în care Bob Iger confirmă această ştire.
✐ Silviu

2 comentarii

  1. As vedea un film despre Palpatine la orice ora 🙂
    Cat despre han solo ummm nu stiu zau, nu ma prea incanta ideea. Probabil tot mai bine ar fi un standalone despre Boba Fett.

  2. Palpatine, Boba Fett si Han Solo :))
    Dar din cate am inteles chiar or sa faca un film despre tineretea lui Han Solo :))

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.