Christopher Nolan Îl Vrea Pe Matthew McConaughey În Rolul Principal Din Viitorul Sci-Fi INTERSTELLAR

Intrigantul proiect science fiction al regizorului Christopher Nolan ce se va intitula INTERSTELLAR şi ce este bazat pe nişte teorii ştiinţifice despre călătoriile în spaţiu prin găurile de vierme, l-ar putea avea în rolul principal masculin pe actorul Matthew McConaughey.

Mai la începutul anuluimai exact în ianuarie – vă spunea aici că teoriile și experimentele de succes ale fizicianului Kip Thorne stau la baza unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de filme sci-fi văzute vreodată, iar regizorul Christopher Nolan şi fratele său Jonathan vor regiza şi produce acest viitor film ce este intitulat: INTERSTELLAR.
Dar ce înseamnă acest proiect al controversatului regizor?
Proiectul Interstellar a pornit de fapt de la o idee a cineastului veteran Steven Spielberg, cel care a încercat să pună proiectul în mişcare încă din anul 2006, în parteneriat cu studiourile DreamWorks.
El a fost super intrigat de teoria fizicianului Kip S. Thorne despre existenţa aşa ziselor găuri de vierme, care în teorie sunt un fel de tunel cu două capete, fiecare în puncte separate în spaţiu şi timp.
Fenomenul intitulat în ştiinţă „podul Einstein-Rosen” este o caracteristică ipotetică topologică a spațiului, care ar fi fundamental, o scurtătură prin spaţiu – în cazul în care ar exista 4 dimensiuni – în care există teoretic o încovoiere a timpului.
E bine să înţelegeţi aici că de fapt nu e vorba de clasica călătorie în timp, ci de o o gaură de vierme, iar în contextul dat, spaţiul şi timpul se referă la rată de măsurare diferită a timpului pe pământ faţă de altitudini mari.

Posibilul scenariu – ce se bazează pe aceste speculaţii ştiinţifice – spune că într-un viitor apropiat, o astfel de gaură neagră va permite unui grup de exploratori pământeni, o călătorie interstelară cu o navă spaţială umană de-a lungul întregului univers, o aventură ce devine cu adevărat o călătorie aventuroasă ce-i va purta pe protagonişti în dimensiuni alternative necunoscute.
Şi iată că Christopher Nolan vine cu o posibilitate de distribuţie interesantă, oferindu-i rolul principal masculin lui Matthew McConaughey.
Numele personajului din viitorul film este Cooper și în timp ce nu există nici o înțelegere încă, ce actor ar putea spune NU lui Nolan?
Proiectul – ce este o coproducţie între Paramount și Warner Bros – a avut un drum destul de anevoios, mai ales că Steven Spielberg l-a determinat pe fratele lui Christhoper Nolan să scrie un scenariu ce ar putea fi transformat în film, încă din 2009.
Fapt care doar a înlesnit aterizarea lui Christopher în postul de regizor al viitorului film, după ce Spielberg a părăsit proiectul.
Jonathan Nolan a fost ajutat la scrierea scenariului chiar de către fizicianul Thorne, care a participat la procesul de creaţie în rol de consultant.

Christopher Nolan şi Emma Thomas vor produce filmul, alături de Lynda Obst.
Jordan Goldberg se alătură echipei în calitate de producător executiv alături de fizicianul Kip Thorne, care va rămâne în calitate de consultant tehnic pe toată durata realizării acestui film.
Detalii despre acest proiect nou al lui Nolan, sunt mult mai dificil de obţinut decât despre procesul de selecție a Papei, aşa că nu există deocamdată nici o informaţie oficială.
În cazul în care într-adevăr McConaughey va semna un contract pentru acest rol, cariera să vă lua o întorsătură intrigantă.
După ce a început cu roluri în Dazed And Confused și A Time To Kill, acest băiat simpatic a vrut să facă dramă și acțiune, dar părea că stilul lui a prins mai bine mai doar în comedii romantice.
Multe s-au schimbat recent, când filme cum ar fi Lincoln Lawyer, Bernie, Killer Joe și mai ales Magic Mike, aceasta din urmă aducându-i un premiu Independent Spirit Award, lucru ce a făcut că Hollywood-ul să îl vadă într-o lumină diferită.
A fost o vreme când l-am considerat a fi unul dintre actori slăbuţi, dar mi-a dovedit că m-am înşelat amarnic cu performanțele sale de anul trecut.

Indiferent de caz, puteți paria de pe acum că interesul pentru acest proiect va fi incredibil de mare atunci când Interstellar va ajunge în cinematografe pe data de 7 Noiembrie 2014.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.