G.I. JOE: RETALIATION Devine Un Succes Internaţional Şi Se Pregăteşte Pentru A Treia Parte

În ciuda scepticismului general cu privire la sequelul G.I. Joe: Retaliation, filmul regizat de Jon M. Chu se descurcă destul de bine în boxoffice, fiind primul blockbuster al anului, cu încasări ce au depăşit deja bugetul iniţial al filmului.

Chiar dacă a avut parte de o amânare de mai bine de nouă luni a datei de lansare pentru a se pune la punct câteva probleme ale scenariului şi pentru post conversia în 3D, G.I. Joe: Represalii şi-a făcut în week-end trecut debutul în cinematografe, iar încasările se pare că au fost pe măsura aşteptărilor.
Pe lângă titulatura de primul blockbuster al anului se pare că Represalii a depăşit toate aşteptările producătorilor şi a depăşit bugetul iniţial al filmului de 130 milioane de dolari.
După ce a reuşit să strângă 41 de milioane de dolari pe teritoriul Statelor Unite şi încă 80 de milioane internaţional, sequel-ul dovedeşte că franciza bazată pe poveştile eroilor Hasbro are încă putere la boxoffice.

Studiourile Paramount, ce sunt responsabile în mare parte de succesul filmului, au trecut deja la lucrul pentru partea a treia a seriei G.I. Joe şi deşi nu se ştie deocamdată nici un detaliu, Dwayne Johnson (Roadblock) a declarat în nenumărate rânduri că el este gata de a juca şi în a treia parte.
Cât despre regia filmului cu numărul 3, deocamdată nu se ştie mai nimic, dar având în vedere că Jon M. Chu a făcut o treabă bună, reinventând practic toată povestea G.I. Joe şi revigorând distribuţia filmului cu nume şi personaje noi, nu ar trebui să ne mirăm dacă regizorul va rămâne la cârma celui de al treilea film.
Şi deși aproape nici unul dintre personajele originale nu au rămas în distribuţie, G.I. Joe: Represalii, continuă să ducă cumva mai departe spiritul primului film G.I. Joe: The Rise Of Cobra îmbrățișând cu veselie vehicule mari, arme uriaşe şi un iureş de explozii şi efecte speciale demne de un film de acţiune.

Sequelul are tot ce vrei în materie de efecte speciale şi cadre spectaculoase de acţiune, este ritmat, iar câteva secvenţe fantastice sunt în stare să te facă să îţi ţii respiraţia.
G.I. Joe: Retaliation nu lasă garda jos nici o secundă, având pe unele locuri chiar şi caractere cu personalitate, iar în privinţa asta singurul de remarcat – în afară de povestea lui Snake Eye – este Dwayne Johnson, ale cărui replici fac o treabă fantastică în a spune jumătatea lui de poveste.
Dacă încă nu ai fost să îl vezi – iar filmele de acţiune sunt preferatele tale – îţi recomand să o faci.
✐ Silviu

Un comentariu

  1. Mie mi-a placut foarte mult, mai ales Roadblock :))
    Pacat ca l-au omorat pe Duke, ar fi facut o echipa buna cu Dwayne!

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.