Sezonul 3 Spartacus Va Avea Personaje Celebre Din Istorie

Final Epic Pentru SPARTACUS WAR OF THE DAMNED: Victoria Sclavilor A Devenit Legendă

Cel mai de succes serial difuzat pe o reţea de televiziune a adus un final spectaculos, un final de serial ce l-a adus pe Spartacus și pe rebelii săi faţă în faţă cu ultima încercare de a-şi câștiga libertatea într-o luptă epică finală împotriva trupelor romane.

Vă spun sincer, în timp ce vizionam ultimul episod al serialului, m-a cuprins o frică apăsătoare ce parcă îmi dicta să nu mă uit la acest episod, probabil de frica unui final lamentabil sau chiar de frica unui final ce nu s-ar fi ridicat la nivelul aşteptărilor mele. Dar m-am înşelat amarnic. Puţine întâmplări rupte din antichitate pot egala povestea plină de intensitate şi dramatism a sclavului care a făcut să tremure cel mai mare imperiu al epocii sale. Spartacus a răvăşit întreaga Italie învingând legiuni întregi şi ofiţeri ai Imperiului Roman, provocându-le o umilinţă cum nu se mai văzuse de la războaiele cu Hannibal. Faptele sale au depăşit bariera timpului, iar personalitatea sa remarcabilă a fost invocată de-a lungul istoriei alături de cele ale marilor cuceritori. Cezar însuşi îi va recunoaşte meritele, iar trei secole mai târziu de la moartea sa, împăratul roman Maximinus Trax va face un titlu de glorie din simplul fapt de a avea aceleaşi origini cu sclavul care îngenunchea odinioară Roma. Fără îndoială, ştirea că War Of The Damned va fi sezonul ce va încheia serialul, a venit ca o surpriză pentru mulţi spectatori. Triumful lui Spartacus asupra romanilor din sezonul 2, a dus la o creştere treptată a armatei sale de rebeli, dar şi la multe complicaţii ce şi-au găsit rezolvare, mai mult sau mai puţin în acest ultim sezon.
Pe lângă diferenţele de viziune pe care unele din personajele principale l-au avut de-a lungul sezonului, sentimentul de frăţie a tronat în Sezonul 3 şi chiar dacă am asistat la o mică rebeliune în interiorul armatei de sclavi, chiar dacă trupa a fost spionată de o figură impresionantă din tabăra romanilor, ne-a rămas tuturor imprimat pe creier ideea pentru care toţi acei oameni simpli s-au jertfit pe câmpul de luptă: Libertatea.SPARTACUS WAR OF THE DAMNED
Dacă sezoanele anterioare ale serialului au fost mai mult axate pe scheme şi manevre politico-sociale, Sezonul 3 a adus pe micile ecrane un ritm mult mai alert, mai multă acţiune şi sânge, dar şi nişte confruntări senzaţionale, ce s-au soldat cu trădări la care nu te-ai fi aşteptat. Pe lângă toate astea, serialul ne-a făcut să admirăm – într-un fel – şi modul de viaţă al romanilor, strategiile pe care aceştia le foloseau şi uneori onoarea cu care aceştia tratau subiectele. Desigur, duşmanul principal din acest serial, nu a fost neapărat un personaj negativ ca Batiatus, Glabber, Crassus sau Caesar, ci însuşi modul de viaţă al acelei civilizaţii de mult apuse, o cultură ce a înlesnit sclavia. Căci de la privarea de libertatea a unor oameni a pornit toată ideea serialului.
În timp ce toată lumea cunoaşte soarta gladiatorului Spartacusdin alte nenumărate ecranizări asemănătoare – oficialii şi producătorii de la Starz au promis că War Of The Damned va fi un sezon spectaculos care va surprinde pe toată lumea. Şi chiar aşa a fost.  Ultimele două episoade au fost pe cât de surprinzătoare şi pline de acţiune, pe atât de sensibile şi emoţionante.
De fapt producătorii de la Starz, au încercat să îmbine faptele istorie cu cele din scenariu, prezentând un final demn de hoardele de fani ale serialului şi deopotrivă, de cei pasionaţi de istorie.
În realitate, după mai multe înfrângeri contra sclavilor, armată uriaşă a lui Crassus, i-a înconjurat pe sclavi, astfel fiind uciși 13.000 de sclavi, printre care şi Crixus și Oinomanus.
Nereușind să treacă în Siciliape care vroia să o elibereze – fiind rănit și înfruntând ploaia de săgeți, cu ultimele sale forțe Spartacus ucide mai mulţi centurioni și încearcă să ajungă la Crassus pentru a-l ucide.
SPARTACUS WAR OF THE DAMNED

Fiind blocat de o trupă de soldați romani de elită, el este ucis în luptă, chiar în anul 71 î.Hr.
Cel puţin aşa spune scriitorul și moralistul de origine greacă Plutarh.
Deşi s-a spus că Spartacus a fost ucis în această bătălie, corpul său nu a fost niciodată descoperit, fapt ce a dat naştere unor legende care mai dăinuie chiar şi în ziua de astăzi. Se spune că liderul trac, ar fi reuşit să scape şi să îşi îndeplinească visul de a ajunge în ţinuturile galilor, care pe atunci încă trăiau liberi. Sclavii capturaţi de romani, au fost pedepsiţi exemplar, nu mai puţin de 6.000 de oameni fiind crucificaţi de-a lungul drumului din Capua către Roma. În ciuda aportului său, Crassus primeşte puţine onoruri la Roma, acolo unde adversarii săi politici i-au acordat întregul credit lui Pompei. În ciuda înfrângerii lui Spartacus, grupuri răzleţe de sclavi au continuat lupta mult timp, romanii având încă de eliberat oraşul Thuri din sudul Romei, la mai bine de şase ani după încheierea răscoalei. La final, indiferent dacă crezi sau nu în veridicitatea acestor fapte istorice, ele demonstrează un singur lucru: pentru libertate s-au făcut multe sacrificii de-a lungul istoriei, iar legenda lui Spartacusprezentată în acest minunat serial al celor de la reţeaua de televiziune Starz – a fost una epică, o legendă ce ne încântă şi în ziua de astăzi.

SPARTACUS WAR OF THE DAMNED

Deocamdată, rămâne de văzut dacă cei de la Starz vor realiza încă un serial ce va fi legat de aceeaşi legendă, dar din cu totul altă perspectivă: cea a lui Gaius Julius Caesar.
5 comentarii

  1. Eu zic ca a fost un final decent, nici foarte pompos nici prea lacrimogen.
    Desi se putea face altceva, nu ma asteptam la asta!
    Serialul ramane unul din cele mai bune, desi a fost or mai mult o prezentare grafica

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.