J.J. ABRAMS Va Călătorii În Timp Cu Noul Serial Adaptare După Un Roman De STEPHEN KING

Regizorul J.J. Abrams alături de compania sa Bad Robot şi cei de la Warner Bros, vor ecraniza pentru televiziune unul din romanele lui Stephen King, un roman ce îl are în centrul atenţiei pe un profesor de engleză ce călătoreşte în timp.

11/22/63 Book Cover

Romanul în discuție, 11/22/63, operă a lui Stephen Kingce combină un moment de referință din istoria americană cu experiența călătoriei în timp – ar fi trebuit să fie ecranizat de regizorul filmului Tăcerea Mieilor și Philadelphia, Jonathan Demme, însă proiectul se pare că nu a avut șanse de finalizare.
Ideea îndrăzneaţă a fost preluată la mai puțin de un an de către prolificul creator de seriale, J.J. Abrams.
Îmi imaginez că, dacă J.J. Abrams şi Damon Lindelof ar putea merge înapoi în timp, ar reconsidera probabil şi rescrierea unor personajele create de ei şi pierdute în timp.
Cel puțin, ar trebui să reconfigureze călătoria în timp unde sunt aruncate unele personaje din serialul Lost, sserial ce a avut unele ideii prea îndrăznețe spre final.
Acum, Abrams are o șansă să se revanşeze pentru acestă greşeală de calitate din trecut, cu dezvoltarea a unui nou serial ce are ca temă principală, chiar călătoria în timp.
Abrams și compania să Bad Robot sunt în coontinua căutarea de proiect ce pot fi transpuse în seriale, alături de Warner Bros TV.

JJ Abrams 11/22/63 Series

Elementele de călătorie în timp ale poveștii lui Stephen King, par a fi ceva mai simplu de configurat decât jumătate din subiectele ce Abrams le-a avut în producţie până acum.
11/22/63 este un roman de Stephen King despre un călător în timp pe nume Jake Epping, un profesor de limba engleză în vârstă de 35 de ani din Maine, care descoperă în timp ce lua prânzul la un prieten al său, că debaraua acestuia este de fapt un portal care te trimite în anul 1958.
El încearcă să prevină asasinarea lui John F. Kennedy care a avut loc la 22 noiembrie 1963, data fiind şi titlul romanului.
Romanul a fost oficial anunțat pe site-ul lui Stephen King la 2 martie 2011.
Un text scurt a fost distribuit online la 1 iunie, iar romanul a fost publicat la 8 noiembrie 2011, devenind rapid cel mai bine vândut roman din Statele Unite.
A rămas în această poziție timp de șapte săptămâni.
Potrivit ultimelor zvonuri, serialul va fi produs de J.J. Abrams împreună cu cei de la Warner Bros, iar din câte se pare, va fi vorba despre o miniserie, căci prezența în scenariu a călătoriei în timp ar putea trimite producția într-o direcție în afara subiectului central al romanului.

Stephen King 11/22/63 Book Cover Poster

Poate că Abrams ar trebui să se ţină departe de subiecte ce implică călătoria în timp, mai ales că atunci când a avut ocazie, el şi Lindelof, ne-au cam lăsat dezamăgiţi.
Şi totuşi, aşteptăm cu nerăbdare să vedem forma şi atmosfera în care se va încadra noul serial, mai ales că toate producţiile de televiziune ce îl implică pe regizor, încep cu un episod pilot ce ne lasă mască şi continuă cu un fir narativ ce de obicei, dezamăgeşte.
✐ Silviu

4 comentarii

 1. Mda, iarasi revenim la finalul tampit din Lost 🙂 da-l draqu de serial ca s-a terminat de mult!
  Asteptam altele la fel de bune, sau proaste, depinde 🙂

 2. @Cezar Ştefan
  Imi pare rau ca ai inteles gresit ceea ce vroiam sa spun!
  Daca o sa citesti atent, o sa observi ca de fapt am confirmat calatoria in timp, ce a fost introdusa la nivel de speculatie in Lost.
  Spuneam doar ca, Abrams, s-ar putea revansa cu acest serial nou, fata de unele greseli din trecut.

 3. @Cezar
  Cine greseste "total"? comentezi si tu sa te afli in treaba!
  Eu cred ca nici macar nu ai citit ce scrie mai sus :))
  Nu spune nimeni aici, ca nu se calatoreste in timp in Lost, din contra 🙂
  Iar daca nu iti dai seama ca e sarcasm la mijloc, eu zic ca ai vazut serialul Lost si Fringe degeaba 🙂

 4. Greşiţi total. În Lost se călătorea în timp. În trecut, dar şi în viitor. Au făcut-o aşa de credibil, încât la un moment dat acţiunea cursivă a înlăturat senzaţia de confuzie. La fel şi în Fringe, unde JJ Abrams s-a jucat cu lumile multiple şi călătoria în viitor. Iar zidul cu chipul Henriettei, fiica celor doi eroi principali, cu acel cuvîn simplu RESIST, va rămâne de antologie.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.