J.J. ABRAMS Spune Că JOHN WILLIAMS Va Compune Coloana Sonoră Pentru STAR WARS: EPISODE VII

J.J. Abrams declară că Star Wars Episode VII ar putea aduce înapoi coloana sonoră faimoasă a lui John Williams, compozitorul ce a influenţat generaţii întregi cu muzica sa.

John  Williams Star Wars Soundtrack

Chiar dacă nimeni nu ştie absolut nimic concret despre măreţul proiect în dezvoltare Star Wars Episode VII, în afară de cine va scrie scenariul (Michael Arndt), cine va produce filmul (Kathleen Kennedy) și cine va regiza (JJ Abrams), astăzi aflăm că cel puțin un detaliu despre proiect, ce a devenit clar în această etapă timpurie a producției.
Atunci când J.J. Abrams a fost anunțat pentru prima oară în calitate de regizor al noului film Star Wars, m-am gândit imediat că va fi o schimbare majoră în coloana sonoră a francizei deoarece, Abrams îl va angaja pe prietenul şi colaboratorul său Michael Giacchino pentru coloana sonoră a filmului Star Wars: Episode VII.
Având în vedere că Abrams și Giacchino sunt colaboratori foarte apropiați – încă din zilele serialului Alias​​ – sunt sigur că multă lume s-a întrebat dacă regizorul îl va propune pe Giacchino ca compozitor sau dacă îl va aduce pe cel ce a definit sunetul muzicii din Star Wars: John Williams.

John  Williams si George Lucas

Cu câteva luni în urmă, compozitorul John Williams a declarat în treacăt, că speră să fie chemat din nou să lucreze la noile filme Star Wars.
Iar ca tacâmul să fie complet, regizorul J.J. Abrams a declarat sec spunând că el crede că John Williams va reveni la franciza Star Wars.
Abrams îşi promovează momentan filmul Star Trek Into Darkness şi la o conferință de presă din Berlin, el a relevat faptul că John Williams va fi probabil cel ce va compune coloana sonoră pentru viitorul film Star Wars:
-„Michael Giacchino este într-adevăr unul dintre cei mai influenți membri ai echipei noastre și cred că acest cu coloana sonoră pentru Star Trek s-a întrecut pe sine. Pentru Star Wars, este probabil prea devreme să mă pronunţ, dar cred că vom merge mai departe cu John Williams, doar pentru că el a fost implicat în franciză, cu mult timp înaintea mea.”
Iar aici, nu cred că aş putea fi mai de acord cu regizorul lui Star Trek.

John  Williams

Totuşi, în timp ce am sperat că vom auzi o altă abordare şi un sunet fresh adus de Michael Giacchino în universul Star Wars, este logic ca Abrams să şi-l dorească pe Williams pentru noul film.
Cel puţin aşa, muzica ar face o punte de legătură între noua trilogie și cele șase filme anterioare.
Iar dacă zvonurile despre faptul că distribuţia originală se va întoarce, Star Wars: Episodul VII pare că va fi foarte strâns legată de filmele originale ale lui George Lucas.

Star Wars Poster

Tu ce crezi, cititorule despre întoarcerea celebrului compozitor John Williams la muzica Star Wars?
Este nevoie de o nouă abordare a coloanei sonore – ce a devenit un reper în timp – sau mai degrabă ai asculta o nouă coloană sonoră?
✐ Silviu
P.S. Ascultă mai jos, două din cele mai cunoscute compoziţii al lui John Williams pentru Star Wars:

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.