THE LONE RANGER Pune În Pericol Cariera Lui JOHNNY DEPP Şi Aduce Pierderi Pentru Disney

Mega producţia The Lone Ranger a producătorului Jerry Bruckheimer şi a apropiatului său colaborator Gore Verbinski, provoacă pierderi financiare celor de la Disney şi pune în pericol cariera lui Johnny Depp.

The Lone Ranger 2013

Oare de câte ori îl poţi vedea pe Johnny Depp scălâmbăindu-se pe ecran fără să ajungi să te plictiseşti?
Mă întreb de câte ori a crezut mister Jerry Bruckheimer că va merge reţeta din Pirates Of Caribbean aplicată genului western?
Nu cred că e prea greu să vezi reţeta din spatele filmului Legenda Călăreţului Singuratic şi nici să simţi cât de neinspirată este această nouă adaptare.
Probabil că oficialii de la Disney ar fi trebuit să fie mai intuitivi şi să accepte că nici un film western – fie el şi de acţiune – nu ar trebui să aibă un buget iniţial de 250 de milioane de dolari.
După luni de zile pline de trailere, spoturi TV, o tonă de afișe și alte materiale de marketing pentru producţia The Lone Ranger, vei vedea că filmul celor de la Disney, este unul ce poate fi uitat în câteva ore de la vizionare.
În 2011, Disney a oprit producţia The Lone Ranger pentru a pune frânele unui bugetul iniţial de 250 de milioane și a decis să meargă mai departe numai după ce regizorul Gore Verbinski și producătorul Jerry Bruckheimer au mai tăiat din buget, el ajungând la 215 de milioane de dolari.
Din câte se pare, nici chiar această sumă nu a fost suficientă pentru a pune proiectul în topul unor filme de succes.
În urma unui weekend de deschidere dezastruos, Disney va pierde până la 150 de milioane de dolari pe filmul Lone Ranger.

Johnny Depp In The Lone Ranger 2013

Iar asta nu ar fi prima oară când studioul greşeşte, având o pierdere de aproximativ 200 de milioane de dolari cu John Carter în 2011.
Conform unor surse, The Lone Ranger s-a descurcat la boxoffice chiar mai rău decât au prezis unii analişti, câștigând doar 48.7 milioane $ pe plan intern peste weekend.
Iar dacă e să ne uităm la alte filme cu buget ridicol de mare, ce au aproximativ aceeaşi tematică western, Lone Ranger s-a descurcat mai bine decât Cowboys & Aliens sau Wild Wild West, comparativ cu cei 93 de milioane de dolari pe care i-a câștigat Verbinski, Bruckheimer şi Johnny Depp cu Piraţii Din Caraibe cu un deceniu în urmă.
Ce face lucrurile şi mai rele, este faptul că The Lone Ranger şi-a câștigat şi un val negativ de comentarii publice, atât pe internet cât şi în presa mondială, ceea ce face puţin probabil obținerea unui impuls de popularitate pentru viitoarele proiecţii.
Şi aici e clar că nici publicul de peste ocean nu a fost mai receptiv.
Filmele western au tendința de a nu face prea mulţi bani în afara statelor unite, iar cu un câştig de 24,3 milioane de dolari în 24 de piețe din afara SUA, The Lone Ranger nu a făcut excepție.

Johnny Depp si Armie Hammer In The Lone Ranger 2013

Chiar şi aşa, experții estimează că The Lone Ranger va câştiga în jur de 175 dolari milioane pe plan intern şi 150 milioane dolari pe plan internațional din întregul său program de difuzare în cinematografe.
Vestea bună pentru Disney este că Iron Man 3 și Universitatea Monştrilor s-au comportat destul de bine la boxoffice pentru a amortiza căzătura lui The Lone Ranger.
Vestea proastă ar fi că conform unui acord dintre Jerry Bruckheimer şi Disney, o parte din vina acestui eşec stă şi pe umeri producătorului.
Totuși, o pierdere de 150 de milioane de dolari, ce într-un fel a fost prevăzută de multă lume, ar putea înrăutăţii relația celor de la Disney cu Bruckheimer şi casa lui de producţie.
Ca să nu mai spun că va arunca o umbră de îndoială asupra actorului Johnny Depp şi a puterii numelui său de a duce în spate o producţie atât de imensă.
Poate păţania asta îl va trezi cumva pe Johhny Depp la realitate şi va renunţa la acelaşi stil Jack Sparrow-ian de interpretare.
Johnny Depp ar putea să păţească la fel ca Mike Myers – o altă stea imensă preferată de Disney ce a decăzut în urma unui eşec masiv.

The Lone Ranger - Johnny Depp - Tonto Poster

Într-o lume ideală, The Lone Ranger ar putea fi o învăţătură de minte pentru Hollywood: nu e de ajuns să arunci cu nume mari și milioane de de dolari într-o proprietate veche pentru a garanta succesul.
Din păcate, sunt destul de sigur că nu trăim în acel univers.
✐ Silviu

4 comentarii

  1. Mai, tampita nu e, ca nu degeaba e unul din cei mai populari actori, dar intr-un fel ai dreptate, acelasi stil il are in filmele astea cu superbugete.
    In The Rum Diary a jucat chiar bine,

  2. jur ca m-am saturat de interpretarea asta tampita a lui depp. parca e sparrow in toate rolurile mai nou.

  3. Ma intreb oare cati bani din bugetul ala a fost salariul lui johnny depp?
    Mie una mi-a placut … a fost amuzant filmul, dar nu fantastic.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.