Vezi Clipul În Care Distribuția Şi Cineaştii Din THE LONE RANGER Acuză Criticii Pentru Eşecul Filmului

The Lone Ranger a avut cu siguranță o istorie de producție destul de tulbure, una care a implicat în mod inutil, bugete masive, vârcolaci mistici şi un scenariu ce a fost anulat, rescris, retehnologizat și relansat.

Armie Hammer - Johnny Depp - Jerry Bruckheimer - Gore Verbinski

Desigur, o mulţime de filme au avut probleme cu producția și cu scenariul iniţial, iar probabil cel mai recent – pe lângă The Lone Ranger – a fost şi faimoasa adaptare World War Z.
Dacă e să dăm exemple mai ample, clasicul Jaws, a avut un debut notoriu de slab, dar filmul s-a dovedit a fi simbolul succesului la boxoffice în anul 1975.
Dar, cum e posibil aşa ceva?
Cum a făcut un film ce a avut la dispoziţie un buget de 215 milioane de dolari, o peliculă realizată de echipa ce ne-a adus franciza Piraţii Din Caraibeo franciză care a câștigat peste 3.72 miliarde de dolari la nivel mondial – să eşueze atât de lamentabil?
A fost pentru că filmul în sine a fost rău?
Conform celor doi actori principali din distribuţie şi a realizatorilor acestuia, nu este aşa.
Cei de la Yahoo! Movies Marea Britanie și Irlanda, au pus cap la cap, câteva interviuri recente al regizorului Gore Verbinski, ale producătorului Jerry Bruckheimer si a celor doua staruri, Johnny Depp și Armie Hammer, despre încasările proaste ale filmul.

The Lone Ranger Banner

Inutil să vă mai spun că toată lumea prezentă în clip, dă vina pe critici şi pe recenziile proaste pe care aceştia le-au făcut pentru filmul The Lone Ranger.
Armie Hammer:
-„Aşa stă treaba cu criticii americani. Au fost porniţi de la început pe filmul nostru, încă de pe vremea când a fost oprită producţia pentru prima dată. Eu cred că încă de atunci şi-au scris comentările inițiale. Au încercat să facă același lucru cu World War Z, dar nu a funcționat, filmul a fost un succes. În schimb, au decis să „taie jugulara” filmului nostru.”
În schimb, producătorul Jerry Bruckheimer a declarat că Lone Ranger este un fel de film care va avea o renaștere critică în câțiva ani.
-„Cred că au revizuit bugetul și nu filmul în sine. Criticii se plâng că nu se mai fac filme originale. Faci unul și nu le place, deci ce pot să spun?” a declarat cineastul.

Johnny Depp - Tonto - The Lone Ranger

Comentariul său precum că filmul este „original”, pare mai mult decât ciudat.
Atunci când publicul general declară că îşi doreste conținut original în filmele de la cinema, nu înseamnă că lumea îşi doreşte refacerea unei proprietăţi ce a pornit de la o emisiune de radio în 1933, care a fost anterior adaptată în seriale TV de succes, multiple filme, nenumărate cărți de benzi desenate și adaptată în orice alt mediu multimedia, de mai multe ori.
Această proprietate nu este una originală, iar eu, am menţionat asta de nenumărate ori în articole anterioare.
Dar, este oare filmul The Lone Ranger un eşec în ochii fanilor francizei originale?
Ştim că fanii lui Johnny Depp au fost foarte încântaţi, dar din câte se pare, acest lucru nu a fost suficient.
A fost The Lone Ranger un eşec pentru că este diferit?
Sau pentru că criticii pur și simplu nu ştiu cu adevărat se se bucure de un film?
La urma urmei, un număr de spectatori, au crezut ca filmul a fost o copie fidelă după Masca Lui Zorro, filmul din 1990 în care joacă Antonio Banderas şi care, la fel ca Lone Ranger, a fost scris de Ted Elliot şi Terry Rossio.

The Lone Ranger Poster

Evident, nu este un șoc prea mare să vezi că oamenii care au lucrat la film,  sunt revoltaţi.
Trebuie să fie destul de dezamăgitor să pui atât de mult efort în a face un film, doar pentru a vedea că este un eşec.
Tu ce crezi, este The Lone Ranger victima războiului dintre critici şi producătorii filmului?
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.