CHRISTIAN BALE Este Moise În Prima Imagine Din Mega Filmul Biblic Al Lui Ridley Scott: EXODUS

Christian Bale (Moise) apare în prima imagine din ecranizarea uneia din cele mai faimoase poveşti biblice, ecranizare ce se intitulează EXODUS, este regizată de Ridley Scott şi dispune de o distribuţie super impresionantă.

CHRISTIAN BALE Este Moise În Prima Imagine Din Mega Filmul Biblic Al Lui Ridley Scott: EXODUS

Proiectele planificate de regizorul Ridley Scott, sunt deocamdată puse pe pauză, asta pentru că regizorul este deocamdată ocupat cu conducerea filmului Exodus, un film epic biblic, bazat pe viața lui Moise.
Deşi anul viitor vom vedea o pereche de epopei biblice, începând cu filmul Noah (Russell Crowe) al genialului regizor Darren Aronofsky și terminând cu mega producţia lui Ridley Scott intitulata Exodus, este clar încă de pe acum că EXODUS, va fi un mega film şi nu doar datorită regiei, ci şi a distribuţiei fabuloase pe care Ridley a adunat-o.

Christian Bale (Moise) şi Joel Edgerton (Ramses) pe platourile de filmare pentru Exodus

Christian Bale intră în rolul profetului și al liderului exodului, Moise, alături de Joel Edgerton, cel ce îl va interpreta pe fratele vitreg al acestuia, Ramses al II-lea. Pe lângă cei doi actori, filmul Exodus, îi va avea pe John Turturro în rolul Seti, Sigourney Weaver, Ben Kingsley şi nu în ultimul rând, Aaron Paul în rolul sclavului Joshua.
Iată că Ridley Scott a lansat prima imagine oficială (mai jos) din filmul Exodus, imagine ce îl scoate în evidenţă pe Moise (Christian Bale), prințul adoptiv al Egiptului, călare pe un cal strălucitor și îmbrăcat cu o pelerină ce l-ar face de rușine Gandalf cel Alb.

Christian Bale este Moise în prima imagine din filmul biblic Exodus

Nu ştim încă exact dacă mega producţia lui Ridley va respecta povestea biblică în totalitate, sau dacă va avea ceva din filmul clasic al regizorului Cecil B. De Mille întitulat The Ten Commandments realizat în 1956.
Un singur lucru e clar: el trebuie să conţină frânturi din povestea lui Moise, copilul ce a fost găsit într-un coş din trestie, fiind abandonat de o mamă sa disperată, atunci când Faraonul a ordonat uciderea tuturor noilor născuţi de sex masculin. Moise a fost găsit de fiica faraonului, a fost adoptat şi crescut de familia regală, alături de viitorul faraon Ramses al II-lea, interpretat aici de Joel Edgerton.
Dar un rug aprins – vorbind cu vocea lui Dumnezeu – l-a convins pe Moise să conducă sclavii israeliţi spre libertate, eveniment ce ce duce la confruntarea epică dintre cei doi fraţi vitregi, Ramses şi Moise, scoate în evidenţă despărțirea în două a Mării Roșii și duce la o călătorie de 40 de ani prin deșert.

Christian Bale (Moise) pe platourile de filmare pentru Exodus

Cu sensibilitatea cinematografică a regizorului Ridley Scott şi legendarele sale cadre vizuale, lucrând pe un proiect de scenariu revizuit şi scris de câştigătorul unui Oscar (Steven Zaillian), nu există nici un motiv să ne îndoim de faptul că producţia Exodus, va fi o încercare demnă de materialul sursă din biblie.
5 Decembrie 2014 este data când Exodus va aduce pe ecrane, o piesă maiestuoasă de cinematografie ce ne va prezenta lumea misterioasă a vremurilor de mult apuse.
✐ Silviu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.