TOP 10 Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013

TOP 10 Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013

Finalul anului se apropie vertiginos, şi având în vedere că cele mai de succes producţii ale acestui an au fost cele science-fiction, vă prezentăm un top cu zece din cele mai populare filme scifi din acest an.

Unul din genurile de filme ce a tronat boxoffice-ul din întreaga lume în acest an, a fost cu siguranţă genul science fiction, un gen de filme ce deseori se adresează unei anumite categorii de public, dar care, în ultima vreme, a început să încânte şi alt gen de audienţă, datorită efectelor speciale moderne spectaculoase dar şi a producţiilor ce ecranizează supereroi din benzile desenate.
Iar dacă a fost să avem un an plin de filme scifi, 2013 a fost un an de top pentru supereroi, mega-roboti sau chiar zombi. În acest an fabulos, NU au fost realizate doar zece filme SF, prin urmare a trebuit să facem o selecţie destul de drastică, iar topul 10 pe care îl veţi vedea mai jos, este bazat pe cele mai populare subiecte ale pagini noastre vizitate de voi şi nu pe baza evaluărilor de performanță sau a încasărilor de la box-office.

__________________________________________________________________________________

10.  OBLIVION
Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013 - Oblivion
Producţia SF a regizorului Kosinski, filmul intitulat Oblivion ce-i are în rolurile principale pe Tom Cruise, Olga Kurylenko şi Morgan Freeman, a fost cu siguranţă unul dintre cele mai arătoase şi cele mai controversate premiere ale anului ce a trecut. Jack Harper, va descoperi că Pământul pustiit de un război al viitorului cu o rasă extraterestră, nu este de fapt chiar aşa pustiu.

__________________________________________________________________________________

Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013 - Elysium
Cu Matt Damon şi Jodie Foster în rolurile principale, SF-ul regizorul Neill Blomkamp, te poartă în anul 2159, când omenirea este împărţită în două clase sociale, una trăind pe o luxoasă staţie spaţială, cealaltă pe un Pământ ultra populat.


__________________________________________________________________________________

8. THE WOLVERINE


Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013 - The Wolverine

Producţia continuă aventurile personajului din franciza X-Men şi îl va trimite pe Logan (Hugh Jackman) în Japonia, unde fără amintirile sale din trecut, se îndrăgosteşte de o femeie dintr-o familie puternică. Wolverine îşi înfige ghearele de adamanţiu în membri clanului Silver Samurai, în vreme ce vă trebuie să ţină piept unei figuri misterioase din trecut, într-o bătălie epică ce îl va schimba pentru totdeauna.

__________________________________________________________________________________

7. GRAVITY

Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013 - Gravity


Se pare ca filmul regizat de Alfonso Cuarón, nu v-a starnit atat de mult interesul.  Producţia Gravity, îi are pe Sandra Bullock şi pe George Clooney în rolurile a doi astronauţi ce rămân izolaţi în spaţiu după ce, la o misiune de rutină în afara Staţiei Orbitale, un accident îi separă de aceasta.
Matt Kowalsky (George Clooney), este cel care încearcă să îşi menţină calmul şi cu un sânge rece, încearcă să liniştească situaţia dezastruoasă în care cei doi se află.

__________________________________________________________________________________
6. RIDICK

Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013 - Riddick
Vin Diesel şi regizorul David Twohy v-au stărnit interesul pentru aventurile lui RIDDICK, film ce îl găsește pe personajul titular abandonat pe o planetă pustie unde este lăsat să moară, înconjurat de animale de pradă dar și de oameni, vânătorii de recompense ce vor din nou capul lui Riddick.

__________________________________________________________________________________
5. ENDER’S GAME

Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013 - Ender's Game
Jocul lui Ender ne poartă în viitorul apropiat, unde o rasă extraterestră ostilă numită Formics atacă Pământul. Dacă nu ar fi fost eroismul legendar al Comandantului Flotei Internaţionale, Mazer Rackham (Ben Kingsley), totul ar fi fost pierdut. În pregătirea pentru următorul atac, foarte stimatul domn colonelul Hyrum Graff (Harrison Ford) şi Şcoala Militară Internaționala sunt în căutarea celei mai strălucite minți tinere, pentru a ocroti viitorul omenirii. Ender Wiggin (Asa Butterfield), este un băiat timid, dar din punct de vedere al gândirii strategige, este genial şi îşi va conduce colegii într-o luptă epică care va determina viitorul Pământului și salvarea rasei umane.

__________________________________________________________________________________
4. IRON MAN 3

Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013 - Iron Man 3


Tony Stark (Robert Downey Jr.) este puţin zdruncinat în urma experienței sale ce l-a dus aproape de moarte din punctul culminant al filmului The Avengers și în ciuda noilor tehnologii care-i permit să controleze de la distanță hoarda de armuri, el nu este încă pregătit pentru asaltul prin care The Mandarin (Ben Kingsley)un lider terorist plin de scheme machiavelice – ripostează împotriva miliardarului fost producător de arme.

__________________________________________________________________________________
3. STAR TREK INTO DARKNESS

Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013 - Star Trek Into Darkness

Unul din subiectele cela mai preferate de cititori în acest an, a fost şi continuarea filmului plin de succes din 2009, a regizorului J.J Abrams.

Probabil şi din cauză că noi am scris destul de mult despre această continuare, încă dinaintea premierei cu aproximativ un an jumate. Totuşi, filmul lui Abrams nu a dezamăgit, iar continuarea s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, dar, probabil, nu a avut succesul financiar la care se aştepta studioul.  În noul film din longeviva franciză, căpitanul James T. Kirk sfidează din nou reglementările Flotei Stelare, doar pentru a se răzbuna pe un terorist fugar pe nume John Harrison, cel care ameninţă să distrugă întreaga Federație.


__________________________________________________________________________________
2. MAN OF STEEL

Cele Mai Bune FILME SCI-FI Ale Anului 2013 - Man Of Steel

Oricât de surprinzător ar părea, locul doi este ocupat de producţia regizorului Zack Snyder, ce a surprins o lume întreagă cu schimbările majore ce le-a adus în franciza Superman.  Începând de la conceptul lumii de origini a super eroului, până la modificarea radicală a costumului pe care acesta îl poartă, toate au fost de bun augur pentru filmul Man Of Steel.  Nimic nu poate contesta interesul cititorilor pentru această producţie, mai ales că ultima ecranizare din 2006 ce l-a adus în cinematografe pe Superman, a fost una primită destul de rău de fani, critici dar şi de public.  Prima colaborare dintre Christopher Nolan și Zack Snyder, este cheia succesului pentru planurile de viitor ale altor proprietăți DC, exemplu urmat de succesul imens al celor de la Marvel cu producţia The Avengers, ce a avut încasări 1,5 miliarde de dolari, iar pentru un film în jurul căruia s-a făcut atât de multă vâlvă, ne-am aşteptat la acest loc onorabil în topul nostru.

__________________________________________________________________________________
1. THOR: THE DARK WORLD

Sequel-ul Thor: The Dark World, este filmul ce se află în topul celor mai vizionate trailere şi ale celor mai citite articole pentru anul 2013. Această continuare a aventurilor lui Thor, este faza a doua din planul măreţ al celor de la Marvel, al doilea film despre zeul tunetului ce ne prezintă întâmplările de după evenimentele din The Avengers.  Acţiunea filmului are loc la scurtă vreme după evenimentele din Thor şi The Avengers, în care supererou trebuie să reinstaureze ordinea în Univers luptând împotriva unei rase vechi de extratereştri, conduşi de răzbunătorul Malekith, cel care doreşte să instaureze dominaţia întunericului. Dezastru se dezlănţuie pe Pământ şi în Asgard, atunci când toată lumea îşi dă seama că forţele întunecate sunt o forță formidabilă, iar dacă asta nu era de ajuns, eroul nostru formează o alianță incomodă cu Loki (Tom Hiddleston), fratele său adoptat, care acum zace într-o celulă de sticlă, după încercarea sa de a prelua Pământul în The Avengers.

Se pare că Thor are nevoie de ajutorul perfidului său frate, în care acesta şi-a pierdut toată încrederea. O mare parte din aventura acestui film, merge dincolo de ceea ce am văzut înainte, așa că Thor: The Dark Wolrd, exploreaza mai multe lumii şi mai multe tărâmuri, odată cu dezvoltarea unei relaţii interesante între Thor şi Loki.  O parte a succesului productiei regizate de Alan Taylor, este si distributia fabuloasa, ce alături de Anthony Hopkins, Natalie Portman, Jaime Alexander, Rene Russo şi Christopher Eccleston, mai aduce nume ca Ray Stevenson, Tadanobu Asano, Zachary Levi, Idris Elba, Alice Krige şi Adewale Akinnuoye-Agbajeva.
__________________________________________________________________________________

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.