RUPERT SANDERS Va Regiza Pentru Dreamworks Viitoarea Adaptare Sci-Fi GHOST IN THE SHELL

Unul din proiectele de suflet ale cineastului Steven Spielberg, adaptarea pentru marele ecran a seriei sci-fi manga Ghost In The Shell, un thriller poliţist futurist cu influenţe cyberpunk, va fi regizat de Rupert Sanders.

RUPERT SANDERS Va Regiza Pentru Dreamworks Viitoarea Adaptare Sci-Fi GHOST IN THE SHELL

Ghost In The Shell, este o franciză mass-media japoneză, publicată inițial ca o serie manga scrisă și ilustrată de Masamune Shirow, care spune povestea fictivă a unei organizații ce luptă contra cyber-terorismului modern, fiind specializată în combaterea criminalității legate de tehnologiile din viitor. De-a lungul timpului, franciza Ghost In The Shell, a avut parte de numeroase adaptări și titluri lansate, unele din ele fiind legate strâns de jocuri video, dar şi de două filme de animație bazate pe aceeaşi serie originală manga. Creatorul seriei, a declarat că titlul Ghost In The Shell, este un omagiu adus lui Arthur Koestler şi poveştii The Ghost In The Machine, poveste din care el s-a inspirat.
Începând din 2008, DreamWorks a achiziționat drepturile de a produce o adaptare live-action a seriei manga, ce îl avea la acea vreme, pe Steven Spielberg ca regizor al filmului.

Motoko Kusanagi

Avi Arad și Steven Paul sunt producătorii confirmaţi ai viitorului film, iar Jamie Moss a fost inițial angajat să adapteze seria manga într-un scenariu. Totuşi, ultima revizuire a scenariului creat iniţial de Moss, a fost făcută în 2013 de către William Wheeler (The Hoax, The Cape).  Şi iată că după aproximativ şase ani de dezvoltare şi stagnare, una din cele mai interesante ideii scoase din serile manga, a primit şi un regizor: Rupert Sanders (Snow White And The Huntsman).
Dar, suntem siguri că mulţi dintre voi vă întrebaţi ce înseamnă Ghost In The Shell de fapt, sau de ce este o poveste atât de interesantă încât să merite atenţia celor de la Dreamworks şi a lui Steven Spielberg?!   Ei bine, în acest thriller poliţist futurist – cu influenţe cyberpunk – dintr-un posibil viitor al anului 2029, întreaga lume este conectată la o reţea globală, iar tehnologia informatică a avansat până la punctul în care mulți membri ai publicului posedă creiere cibernetice, tehnologie ce le permite să interacționeze cu reţeaua globală.

Motoko Kusanagi

Nivelul de tehnologizare al oamenilor, variază de la interfețe simple, minimale, până la înlocuirea aproape completă a creierului cu piese cibernetice, asta în cazul unor traume severe rezultate din accidente.  Acest lucru poate fi de asemenea combinat cu diferite nivele de proteze, sau cu un corp complet, ce să-i permită unei persoane să devină un adevărat cyborg. Eroina din Ghost In The Shell, maiorul Motoko Kusanagi, este un astfel de cyborg, o fiinţă umană ce a avut un accident teribil şi care în cele din urmă este nevoită să folosească o proteză cibernetică pentru întregul corp.  Cu toate acestea, acest nivel ridicat de tehnologizare, deschide poarta unor noi şi inventive forme de terorism, începând cu atacuri făcute de hackeri, crime periculoase şi posesii ilegale a trupurilor altora, pentru realizarea unor atacuri teroriste.  Tokyo, este oraşul care deţine un departament special pentru securitatea reţelei globale.

Motoko Kusanagi în Tokyo - Fan Artwork

Numită Secţiunea 9, organizaţia secretă se ocupă în special de asemenea cazuri, iar membri acesteia în frunte cu eroina noastră Motoko Kusanagi, vor fi în stare de orice pentru a opri toate aceste acte de terorism din viitor, mai ales prinderea celui mai faimos hacker numit Maestrul Păpuşar (Puppet Master).  Pe parcursul poveştii, eroina noastră, începe să îşi pună întrebări despre propria existenţă duală, mai ales despre existenţa sufletului şi despre pierderea sentimentelor umane, fapt ce face referire directă la titlul seriei manga.
Această adaptare, a cărui bază a fost pusă acum şase ani, a fost întotdeauna un proiect preferat de Steven Spielberg, dar probabil că cineastul, a așteptat ca tehnologia efectelor vizuale să ajungă la nivelul la care el crede că ar trebui să arate viitorul film.

Poster Ghost In The Shell - Fan Artwork

Dezvoltarea proiectului Ghost In The Shell, va fi interesant de urmărit, mai ales că totul în această adaptare, începând cu regia, coloana sonoră, filmările şi scenariul, vor trebui să fie de top.
Iar noi vom urmări cu interes progresul adaptării, mai ales că acum are şi un regizor.

4 comentarii

  1. Mama mia, imi amintesc de animatia din 1995 si de muzica misterioasa ce o avea 🙂
    Foarte bun subiectul, sper sa iasa o capodopera, macar la fel de buna ca A.I. 🙂

  2. Nu am fost inebunita dupa manga, dar am auzit de poveste de la alti pasionati de sci-fi. O asemenea adaptare merita ceva bun de tot. Nu stiu ce sa zic de regizor, dar daca Spielberg se implica – mai ales ca-i plac subiectele astea – va iesi ceva bun de tot. Sper 🙂

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.