MICA SIRENĂ Ajunge Pe Marele Ecran Într-un Film De Lung Metraj Regizat De Sofia Coppola

Sofia Coppola, ar putea regiza versiunea live-action a poveştii clasice The Little Mermaid, un film de lung metraj pe care cei de la Universal îl plănuiesc de multă vreme.

MICA SIRENĂ Ajunge Pe Marele Ecran Într-un Film De Lung Metraj Regizat De Sofia Coppola

După ecranizarea unor basme ca Scufiţa Roşie, Albă Ca Zăpadă sau Frumoasa Din Pădurea Adormită, nu putea scăpa de o adaptare pentru marele ecran nici mica sirenă. Regizoarea Sofia Coppola, fiica celebrului Francis Ford Coppola, pare pe punctul de a face o primă incursiune în filmele cu buget mare, fiindcă regizoarea filmului Lost In Translation, este în negocieri pentru a prelua conducerea filmului live-action The Little Mermaid al celor de la Universal Pictures şi Working Title.  Deocamdată tilul de lucru al filmului, este exact titlul basmului scris de Hans Christian Anderson şi încă nu se ştie dacă va rămâne acelaşi.

O sirenă imaginară

Un film live-action al poveștii clasice, a fost în lucru de multă vreme, proiectul avându-l ataşat pe regizorul Joe Wright împreuna cu scenaristul Kelly Marcel. Iar cum Wright este în prezent ocupat cu o altă adaptare a unei poveşti clasice, Peter Pan, se pare că cei de la Universal nu sunt dispuşi să aștepte, așa că au de gând să meargă înainte cu filmul The Little Mermaid.
Cei de la Deadline, spun că scenarista filmului Edward Scissorhands, Caroline Thompson este în prezent angajată să rescrie scenariul.  Pentru cei care încă nu știu despre ce e vorba, deşi mă îndoiesc, povestea se învârte în jurul unui sirene ce face o înţelegere cu o vrăjitoare, cu scopul de a trăi pe pământ, pentru a fi mai aproape de un prinț frumos. Adaptarea animată a celor de la Disney din 1989, recompensată cu Oscar la categoria cea mai bună muzică de film şi cel mai bun cântec original, a fost în mare parte o animaţie pentru copii, atenuând astfel unele din întâmplările mai dure ale poveştii originale.

Sofia Coppola pe platourile de filmare

Iar dacă Sofia Coppola va regiza viitorul film, va fi interesant de văzut ce fel de schimbări va face în povestea Micii Sirene. Totuşi, deşi ar putea ieşii o dramă fabuloasă pentru publicul adult, această nouă iterație, se vrea a fi prietenoasă cu copii și este dezvoltat ca un film cu ceva continuări, astfel încât în timp ce franciza poate marca o schimbare în ton pentru regizor, materialul sursă este destul de bogat pentru a ieşi un film de lung metraj, foarte interesant.
Plasarea regizoarei Sofia Coppola la cârma acestui film, este o veste destul de intrigată, mai ales din perspectiva unui privitor ce este interesat să vadă ce poate face regizoarea cu un film ce se vrea un blockbuster.

Poster pentru The Little Mermaid, animaţia celor de la Disney

Cel puțin, ne putem aștepta la o coloană sonoră fantastică.
Cel mai recent film regizat de Sofia Coppola, The Bling Ring, l-aţi putut vedea în cinematografe, anul trecut.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.