tdfn-ro-runaway-short-sci-fi-movie

RUNAWAY: Un Film Scurt Sci-Fi Cu Efecte Speciale Uimitoare Ce Trebuie Să Îl Vezi

În  filmul scurt sci-Fi Runaway, un bătrânel simpatic, ce deţine o benzinărie în mijlocul deşertic al viitorului, primeşte vizita unui client important, ce ar putea să-i schimbe viaţa, definitiv.

Ocazional, cinefilii adevăraţi pot lua în considerare câte un film scurt inovator, câte un film ce prezintă poveşti fantastice ce ar putea deveni în timp, filme de lung metraj. Încercam să continuam cu seria de prezentări ale unor producţii independente, a unor filme scurte indie, ce se remarcă prin creativitate şi prin originalitatea cu care sunt realizate, pe bugete mici, cu efort mult şi muncă asiduă. Chiar dacă unele din ele nu sunt bazate pe ideii foarte originale, multe din filmele scurte plasate pe internet, sunt poveşti ale unor studenţi ce se află la început de drum, a unor cinefili ce nu au posibilitatea să se exprime, decât în acest mod.

Poliţia din filmul scurt sci-fi Runaway
Un client important pică la benzinăria lui Ernest

Astăzi, vom vedea un nou film de scurt metraj ce poartă titlul Runaway şi are acţiunea situată undeva într-un deșert al viitorului. Subiectul principal, este un personaj pe nume Ernest, un bătrânel liniştit ce deţine o stație de benzină în mijlocul pustietății. În timpul unei zile plictisitoare, Ernest este întrerupt din somnul său liniştit, de sosirea unui client important. Întâlnirea lor scurtă, ajunge să creeze probleme şi stârneşte interesul autorităţilor. Filmul Runaway, a fost nominalizat la premiile Visual Effects Society Awards şi a fost creat de către Romain Chauliac, Ludovic Fréget, Yoann Gouraud, și Quentin Medda de la școala franceză de efecte speciale și animație 3D, ArtFX.

Ernest în RunawayErnest în Runaway

Efectele speciale ale filmului, sunt fantastice, având un ton şi un design foarte original. Dar mai presus de imagine, Runaway prezintă o mică ideea, de la care ar putea pleca un întreg film sci-fi. În afară de cadrele de calitate și de valoarea producției, Runaway, demonstrează că efectele CGI, pot fi utilizate într-un mod eficient pentru a spune povestea simplă şi scurtă a unui personaj. În timp ce unele filme de scurt mertraj, sunt cumpărate de marile studiouri, fie din cauza complotului, fie din cauza efectele speciale, majoritatea lor, rămân la acest stadiu. Important e că publicul ce admiră filmele sci-fi, ajunge să le vadă, într-un fel sau altul.

ArtFX: Runaway

Iar dacă eşti curios cum se poate realiza un asemenea film scurt, poţi vedea mai jos, clipul ce prezintă munca din spatele camerelor de filmat, chiar de la realizatorii acestuia.


Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.