Fedor Bondarchuk Va Regiza Un Film Nou Bazat Pe ODISEEA Lui HOMER Pentru Warner Bros

Dacă vă era dor de faptele legendare ale unor eroi din mitologia greacă, avem veşti bune pentru voi: Warner Bros l-a angajat pe regizorul filmului Stalingrad, Fedor Bondarchuk, la cârma unui film gigant, bazat pe Odiseea lui Homer.

Fedor Bondarchuk Va Regiza ODISEEA Lui HOMER Pentru Warner Bros

În timp ce, au trecut câțiva ani de când producătorii americani au făcut un film la scară largă bazat pe una din operele lui Homer, ultimul fiind Troy, din 2004, care a adaptat Iliada, iată că regizorul Fedor Bondarchuk, al cărui film de acţiune despre al doilea război mondial, Stalingrad, a avut cele mai mari încasări din Rusia din ultima perioadă, fiind primul film rusesc filmat în IMAX 3D, a semnat un acord cu Warner Bros pentru adaptarea Odiseei lui Homer. De fapt, anul trecut, cei de la Warner Bros au angajat un scenarist pentru un proiect SF, bazat pe povestea clasică din Odiseea scrisă de Homer, un film ce trebuia să aibă loc după evenimentele văzute în filmul Troy, dar cu aventuri … în spaţiu.

Poseidon în Odiseea lui Homer

Totuşi, după un an de la ideea unei adaptări ce urma să aibă acţiunea plasată în spaţiu, oficialii de la Warner Bros, s-au răzgândit. Filmul lui Bondarchuk, va fi o producţie la scară largă, ce abordează povestea eroului său omonim, în varianta sa legendară, ce spune povestea petrecută la un deceniu după războiul troian: drumul de întoarcere în Ithaca a lui Ulise (Odysseus), drum ce-i poartă pe el şi pe compatrioţii săi, prin aventuri pline de pericole fantastice, în timp ce soția și fiul său, îl credeau mort.  Odiseea , alcătuiește împreună cu Iliada, un grup de două epopei grecești atribuite rapsodului popular orb Homer, ce a fost scrisă în a doua jumătate a secolului VIII î.Hr, fiind una dintre cele mai vechi și renumite opere literare din mitologia antică. Ea prezintă peripețiile regelui Odiseu (Ulise) și ale însoțitorilor lui din Ithaca, pe drumul de întoarcere acasă, după războiul troian.

Sean Bean în rolul lui Odysseus (Ulise) din filmul Troy

Povestea ar putea fi considerată, un fel de continuare a Iliadei, poveste pe care publicul larg o poate recunoaşte din filmul Troia, adaptarea din 2004 cu Brad Pitt în rolul principal. În multe dialecte, termenul de Odisee, inspirat de această epopee, se traduce prin „o rătăcire plină de peripeții”, iar asta în limbajul celor de la Warner Bros, ar putea însemna orice. Rapoartele spun că Jeremy Doner (The Killing), va scrie scenariul sub atenta supraveghere a producătorilor Gianni Nunnari (300), Bernie Goldmann, și Shannon Gaulding. Una dintre cele mai interesante lucruri despre filmul regizorului Bondarchuk, Stalingrad, este că regizorul a filmat scenele de luptă gigant, fără a beneficia de un ecran verde, sau de tehnologii moderne. El a construit platouri de filmare şi decoruri, cu adevărat gigant, doar pentru a recrea luptele filmului, recrutând, aproximativ 900 de figuranţi pentru a reda scenele dramatice istorice din bătălia de la Stalingrad.

Coperta The Odyssey by Homer

Dar oare va putea folosi regizorul aceeași abordare pentru filmul cu Ulise?! Sunt mai mult decât sigur că, unele elemente fantastice din această poveste, nu pot fi construite practic, iar monstrul din Scylla, Poseidon, Ciclopul Polifem, sau vrăjitoarea Circe, nu pot fi recreaţi cu elemente din lumea reală. Probabil, atunci când se va realiza acest film, vom vedea o producţie gigant, ceva în genul filmului Harry Potter, cu toate elementele fantastice din poemele lui Homer, dar realizate cu ajutorul efectelor speciale și o distribuţie ce va conţine, să sperăm, staruri multe. Totuşi, parcă aş vrea să îl văd din nou pe Sean Bean, în rolul lui Ulise, rol ce l-a interpretat şi în filmul Troy.

Un comentariu

  1. Nu a fost rau Sean Bean, cred ca mai nasol a fost scenariul 😛 Totusi, l-as vedea in acelasi rol, da in viziunea unui alt regizor 🙂 Ma si mir ca inca nu au facut mai multe filme despre Iliada sau Odisee.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.