Reboot-ul Francizei STARGATE Se Bazează Pe Planurile Originale Ale Filmului

Regizorul Roland Emmerich și producătorul Dean Devlin, au planuri mari pentru franciza Stargate, iar din declaraţiile acestora, reiese că rebootul francizei, se va baza pe planurile originale pe care cei doi le aveau pentru primul film, ce iniţial, trebuia să fie o trilogie.

Reboot-ul Francizei STARGATE Se Bazează Pe Planurile Originale Ale Filmului

Așa după cum vă spuneam la sfârșitul lunii trecute, cei doi cineaşti, lucrează din greu la conceptul unei noi trilogii Stargate, trilogie ce ar trebui să revigoreze seria sci-fi ce au creat-o la mijlocul anilor ’90. Un lucru ce ar putea să surprindă fanii, este faptul că planurile pentru această nou trilogie, sunt în mișcare încă dinainte de lansarea filmului original, încă de pe vremea când primul film era în curs de dezvoltare. Vorbind recent cu cei de la Portland Business Journal, producătorul şi scenaristul Dean Devlin, a dezvăluit câteva detalii cheie despre ideile sale pentru viitorul Stargate, cele mai semnificative fiind că noile planuri, sunt de fapt planuri mai vechi. Revenirea sa la genul science-fiction, l-a determinat pe producător să discute despre modul în care filmul original Stargate, a fost făcut foarte diferit faţă de filmele de succes din prezent și mai ales despre faptul că, progresul haotic ulterior al francizei pe micul ecran, a spulberat orice şansă de a mai face o continuare de lung metraj pentru cinema.

Concept art Stargate

Dean Devlin, a declarat:
-„Am făcut filmul Stargate, inițial ca un film independent. A fost un succes surprinzător. La scurt timp înainte ca filmul să aibă premieră, finanțatorii s-au speriat că filmul s-ar putea să nu fie bine primit şi l-au vândut celor de la MGM. Când filmul a ieșit pe piaţă, a fost o a lovitură puternică și a adus cu sine şi serialul TV. Vă spun sincer, din toate proiectele pe care le-am făcut vreodată, Stargate, este singurul proiect ce a fost conceput de la început să fie o trilogie. Ne-am dorit întotdeauna să facem filmul cu numărul doi și trei, dar cei de la MGM, nu au vrut să rişte şi nu au vrut să facă altceva decât serialul de televiziune. Deci, urmăresc literalmente de 20 de ani acest proiect. Uite că douăzeci de ani mai târziu, noi putem face într-adevăr partea a doua. Evident că totul trebuie să o ia de la început. Nu ne putem hazarda să amestecăm povestea originală cu povestea din cele trei seriale diferite. Așa că vom reporni toată seria, cu ideile ce le aveam acum 20 de ani în minte pentru trilogia originală, astfel încât să putem pune în valoare toate lucrurile pe care nu le-am putut realiza prima dată. Şi vă asigur că o vom face în mod corespunzător.”

Concept art Stargate

Cât despre zvonurile recente ce spuneau că franciza Stargate, va reveni şi pe micul ecran, cred că argumentul lui Dean Devlin, este o afirmaţie solidă că nu vom mai vedea vreun serial al francizei, cât de curând. Stargate-SG1, ce a început difuzarea în 1997, a fost văzut că o continuare a filmului din 1994 și a durat 10 sezoane. El a fost urmat de serialul Stargate Atlantis, care a fost difuzat între ani 1994 – 2009, cu o durată de cinci sezoane. Cel mai recent serial al francizei, Stargate Universe, a debutat la doar câteva luni după sfârșitul lui Atlantis, dar a avut o viaţă destul de scurtă, cu doar 40 de episoade. Ca şi fan al filmului original, dar şi al serialelor de după, am o mare nedumerire: dacă serialele au fost mult mai populare decât filmul original, este oare această repornire a francizei un lucru benefic?!

Poster Stargate

Este dificil de prevăzut asemenea lucruri, totuşi, cred că fanii adevăraţi ai întregii francize, vor accepta orice idee originală vor concepe cei doi cineaşti. În fond, serialul SG-1, a stabilit deja câteva premise, stabilind în mai multe episoade că cronologia originală, a fost resetată sau modificată de câteva ori. Tu ce aşteptări ai de la o nouă trilogie Stargate? Pe ce idee ar trebui să se bazeze noile filme?! Ne poţi lăsa un comentariu, în secţiunea de mai jos.

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.