LUC BESSON Lucrează Deja La Un Film SF Mai Măreţ Decât Al Cincilea Element: VALERIAN

Cineastul francez Luc Besson, este gata să regizeze următoarea sa aventură epică în spațiu, bazată pe o poveste sci-fi din benzile desenate intitulate Valerian.

VALERIAN este următorul film sci-fi al regizorului Luc Besson

Luc Besson, este celebru pentru că a conceput euro-thrillere ca Transporter sau Taken, în plus, a făcut din filme precum Leon, Nikita sau Fifth Element, nişte filme cult, ce rămân încă mărturie pentru talentul său. Cineastul, a avut mare succes la boxoffice în 2014 cu filmul Lucy, ce a avut-o pe Scarlett Johansson cap de afiș, film ce a realizat la nivel mondial, 458 milioane dolari. Cu toate acestea, Luc Besson, se pregăteşte să revină la prima sa dragoste: genul science-fiction. El va avea ca bază, materialul grafic din Valerian, o poveste ce spune cronica şi viața aventurierului cosmic Valerian și a însoțitoarei sale Laureline, în timp ce aceştia călătoresc peste vaste întinderi de spațiu și timp, confruntându-se cu diverse planete extraterestre și personaje exotice ale universului. Benzile desenate sursă, sunt destul de inspirate de romanele John Carter, ale scriitorului Edgar Rice Burroughs, în care sunt lucrări reper ale culturii SF din secolul 20, poveşti ce au avut o influență clară asupra unor proiecte cinematografice sci-fi ulterioare, inclusiv Star Wars, sau chiar filmul lui Besson, Al Cincilea Element.

Actriţa Cara Delevingne, o va interpreta pe Laureline în filmul sci-fi al regizorului Luc Besson: Valerian
Actorul Dane DeHaan, va conduce distribuţia filmului sci-fi Valerian

Desigur, o adaptare cinematografică a poveştii Valerian, s-ar putea găsi într-o situație similară cu filmul celor de la Disney, John Carter. O proprietate sci-fi inovatoare, cu posibilităţii incontestabile, dar care ar putea fi privită în zilele noastre, mai mult ca un derivat, în special pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu importanța istorică a acestor poveşti SF mai vechii. Regizorul Luc Besson, nu a fost prezent pe canalele de social media, dar asta s-a schimbat de curând. De ce? Pentru că regizorul şi-a lansat contul de tweeter cu declaraţia: „Valerian, este cea mai mare provocare din cariera mea și nu vreau să fiu singur.”  Provocarea regizorului, este această adaptare pentru marele ecran a poveştii Valerian, un science-fiction ce provine dintr-o serie de benzi desenate franţuzeşti, concepute de scriitorul Pierre Christin și artistul grafic Jean-Claude Mézières. Deocamdată, se ştie că actorul Dane DeHaan, va conduce distribuţia filmului, el interpretând rolul personajului principal, un membru al unui corp de elită ce coordonează nişte agenții de turism în timp. Alături de el, va fi actriţa Cara Delevingne, cea care o va interpreta pe partenera sa, Laureline. Împreună, ei călătoresc prin spațiu și timp în întreg universul, contribuind la menținerea ordinii în secolul al 28-lea. Filmul Valerian, va marca pentru compania EuropaCorp, cel mai ambițios proiect de până acum.

Teaser Poster Valerian: Următorul proiect sci-fi al regizorului Luc Besson

Luc Besson este de așteptat să înceapă filmările la sfârșitul anului, sau cel mai târziu, la începutul anului viitor.
Astfel, filmul sci-fi Valerian, ar putea ajunge în cinematografe prin vara lui 2017.

A photo posted by @lucbesson on May 12, 2015 at 8:02am PDT

Un comentariu

Lasă-ne un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.